• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.09.2022

08:43

PUNA PODRŠKA VUČIĆU U NASTOJANJU DA ČITAVOM SVETU UKAŽE NA NEPRAVDU! Vreme ratova je prošlo, došlo je vreme prosperiteta!

Politika

PUNA PODRŠKA VUČIĆU U NASTOJANJU DA ČITAVOM SVETU UKAŽE NA NEPRAVDU! Vreme ratova je prošlo, došlo je vreme prosperiteta!

Podeli vest

SPS na čelu sa predsednikom Ivicom Dačićem pruža punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u njegovim nastojanjima da čitavom svetu ukaže na nepravdu koju je Srbija doživela od strane svih onih koji podržavaju secesiju tzv. Kosova, zanemarujući međunarodno pravo, koje očigledno ne važi samo u slučaju kada se radi o Srbiji i njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu, saopštio je danas potpredsednik GO SPS Ðorđe Milićević

Prema njegovim rečima, Srbija je uvek bila i biće zagovornik poštovanja granica svake države, ali isto tako traži od međunarodne zajednice da poštuje njene, jer kada je u pitanju međunarodno pravo ne mogu da postoje dvostruki aršini, da sve ono što važi za sve druge, ne važi za Srbiju.

Milićević je upitao u čemu je razlika između suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, i suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, koji je grubo narušen.

- Spoljnopolitička maksima naše države je nepovredivost granica, učvršćivanje mira i sigurnosti na Balkanu, ali i uspostavljanje globalne saradnje i solidarnosti, jer bez međusobnog razumevanja i podrške nema napretka - istakao je on.

Čitav svet se, kako je naveo Milićević, suočava sa ogromnim izazovima i narušena je globalna sigurnost. "Kao što je i sam predsednik kroz svoje obraćanje članicama UN ukazao da princip mirnog rešavanja sporova nema alternativu i ovo je trenutak kada treba da se svi podsetimo Povelje Ujedinjenih nacija koja jasno poziva na ujedinjenje snaga radi održanja međunarodnog mira i bezbednosti, a toga nema bez poštovanja ugovora i drugih izvora međunarodnog prava", saopšteno je iz SPS uz apel na sve države da sporove rešavaju mirnim putem uz oslonac na međunarodno pravo.

- Srbija traži jedino poštovanje prava i obaveza iz sporazuma, kojih se i sama pridržava i ispunjava obaveze koje su pred njom, vodi se principima jednakosti, prevazilaženju razlika i nikada ne zaboravlja da su Ujedinjene nacije osnovane kao organizacija koja ima za cilj održavanje mira i sigurnosti, razvijanje prijateljskih odnosa među narodima i ostvarivanje međunarodne saradnje - naveo je Milićević.

U njegovoj izjavi navodi se i da Srbija svoj put gradi na ovim principima, kao pouzdan partner i međuvladinih organizacija, ali i kao faktor stabilnosti i mira na Zapadnom Balkanu.

- Jer za nas vreme ratova je prošlo, došlo je vreme prosperiteta - zaključio je Milićević.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve pršti između srpske lepotice i Slovenca! Olga i Oblak zaljubljeni do ušiju! (FOTO)
Showtime

Sve pršti između srpske lepotice i Slovenca! Olga i Oblak zaljubljeni do ušiju! (FOTO)

Srpska teniserka Olga Danilović (23) poražena je u prvom kolu ovogodišnjeg Vimbldona, dok je njen dečko, sjajni slovenački golman Jan Oblak (31), eliminisan sa Evropskog prvenstva u fudbalu nakon poraza od Portugala posle penala u osmini finala. Zaljbljeni golupčići sada vidaju jedno drugom rane i uživaju u ljubavi koju se ne libe da pokažu na društvenim mrežama.

08.07.2024

15:09

Planeta

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!
TOTALNA ESKALACIJA

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas, nakon sastanka sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom u Varšavi, da Kijev očekuje konkretne korake svojih zapadnih partnera da ojača svoju protivvazdušnu odbranu i zaštiti svoj energetski sektor tokom samita NATO ove nedelje. Ova vest dolazi nakon razornog udara ruskih snaga na gradove širom Ukrajine, prilikom čega je poginulo najmanje 29 ljudi.

08.07.2024

16:40

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija