• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Z. J.

19.10.2022

07:00

RUSIJA: SRBIJA ĆE SE 'POLITIČKI UBITI' AKO NAM UVEDE SANKCIJE! Aleksandar Gruško, zamenik ruskog šefa diplomatije, pritiska Beograd?!

Politika

RUSIJA: SRBIJA ĆE SE 'POLITIČKI UBITI' AKO NAM UVEDE SANKCIJE! Aleksandar Gruško, zamenik ruskog šefa diplomatije, pritiska Beograd?!

Podeli vest

Aleksandar Gruško, zamenik ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova, poručio je juče da bi Srbija izvršila 'politički harakiri' (samoubistvo) ukoliko bi uvela sankcije Moskvi

Ruski zvaničnik, koji je boravio u Beogradu 13. i 14. oktobra, rekao je da svaka zemlja koja se rukovodi nacionalnim interesima neće uvesti sankcije Rusiji jer bi time izazvala najveću štetu sama sebi.

- Mi polazimo od toga da svaka vlada koja se rukovodi nacionalnim interesima i ne popušta pred pritiskom neće vršiti takav politički harakiri. Zato je priključenje sankcijama, kažem teoretski, uvođenje sankcija protiv sebe. Bio bih neiskren ako bih rekao da bismo bili ravnodušni prema tome da nam Srbija uvede sankcije... - poručio je Gruško.

Komentarišući ovu izjavu ruskog zvaničnika, programski direktor Centra za stratešku analizu Darko Obradović kaže da Rusija našu zemlju ne vidi kao ravnopravnog partnera, već samo kao poligon za obračun sa Zapadom.

- Iz ove izjave Aleksandra Gruška više je nego očigledno da Rusija ne vidi Srbiju kao ravnopravnog partnera, već kao još jedan poligon za obračun sa Zapadom. Ovakvi intervjui predstavljaju vid spoljnopolitičkog pritiska i primenu aktivnih mera u cilju da se 'uspali' srpsko javno mnenje i da se izvrši emotivna manipulacija u odnosu na postupke legitimnih vlasti u Srbiji. Gruškova poseta je isključiva provokacija usmerena protiv srpskih nacionalnih interesa - upozorava Obradović.

Upozorenje i podrška

Gruško je došao kako bi pokušao da ojača položaj Srbije, ali takođe i da zaštiti interese Ruske Federacije. To je bila neka vrsta upozorenja da bi stav Moskve bio negativan ukoliko bismo se opredelili za uvođenje sankcija, jasan je Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku.

 


 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovo

pre 1 godinu

Sta znaci politicki harikiri? Da ce dati zeleno svetlo da se KiM primi u UN? Prijatelj koji te ucenjuje je sve samo ne prijatelj, neka ga, neka uradi to, bas me briga. Hoce li gorivo biti jeftinije ako ostanu sankcije ? Nece. Hoce li vise Ruskog kapitala da udje? Nece.... dosta se p'kilo uz vetar, aj malo da se kuca zida kako treba a kome je do pretnji taj neka vidi sta ce. Pozdrav

Ja

pre 1 godinu

Sram vas bilo. A to sto tesno saradjujete sa Hrvarskom i ostalim zemljama koje su vam uvele sankcije nikom nista?

Sasa

pre 1 godinu

A sta da kažemo na to što ceo " zapad " vrši pritisak na nas? I to 20 puta bezobzirnije i svirepije.

OD SRBIJE TRAŽE DA "SEBI PUCA U NOGE"! GLE ČUDA TU SU I HRVATSKA I SLOVINIJA! Šest zemalja EU trgovinu sa Rusijom diglo iznad nivoa od pre rata u Ukrajini!
Planeta

OD SRBIJE TRAŽE DA "SEBI PUCA U NOGE"! GLE ČUDA TU SU I HRVATSKA I SLOVINIJA! Šest zemalja EU trgovinu sa Rusijom diglo iznad nivoa od pre rata u Ukrajini!

Šest zemalja EU u junu je istovremeno povećalo svoju trgovinsku razmenu sa Rusijom najmanje do nivoa na kome je bila pre 24. februara i početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini. Da sve bude interesantnije, Brisel od Srbije traži da uvede sankcije Moskvi, a sam ne može da svoje članice prisli da poštuju sankcije uvedene Rusiji

17.10.2022

20:05

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija