• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Kosovo-online

22.10.2022

16:46

DA LI JE TO LAJČAK PUSTIO KURTIJA NIZ VODU? Na pitanje o rešavanju dijaloga Beograda i Prištine samo je kratko odgovorio

Beta

Politika

DA LI JE TO LAJČAK PUSTIO KURTIJA NIZ VODU? Na pitanje o rešavanju dijaloga Beograda i Prištine samo je kratko odgovorio

Podeli vest

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je posle razgovora sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da su imali konstruktivan i otvoren sastanak, ne navodeći da li će se rok za preregistraciju automobila sa srpskim tablicama odložiti.

Kako je rekao, ta odluka je na Vladi tzv.Kosova.

Lajčak je u kratkom obraćanju medijima rekao da je razgovarao sa Kurtijem o registarskim tablicama.

- Mi smo u procesu razgovora, na nama je da iznesemo naše brige kako ne bi došlo do novih tezija, što smatram da nije u interesu Kosova, jer poslednje što je Kosovu potrebno je nasilje. Ova odluka je na Vladi - rekao je kratko Lajčak.

Na pitanje novinara da li će se dijalog tzv.Kosova i Srbije završiti međusobnim priznanjem, Lajčak je kazao da je odluka na Beogradu i Prištini.

- To je nešto o čemu odlučuju Kosovo i Srbija, ta odluka nije na meni - rekao je Lajčak, koji je naveo i da je na sastanku bilo reči o francusko-nemačkom predlogu za sporazum Kosova i Srbije, ali nije izneo više detalja.

Povodom nacrta koji kruže u medijima o Zajedinici srpskih opština, Lajčak je rekao da nije imao uvid u takav dokument, dodajući da je to "jedan od mnogih papira koji se prave".

- To je nešto potpuno odvojeno od našeg procesa - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

Ma pustite te priče: "Lajčak pustio kurtija niz vodu"! Pa i on i ta lažna država su njihovo čedo! Samo im možda trenutno ne odgovara da Šiptari prave gluposti!

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija