• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

25.10.2022

07:00

TJERI MARIJANI, POSLANIK U EP, BRANI BEOGRAD!  Srbija odbija da se potčini - To je veoma hrabro!

Beta

Politika

TJERI MARIJANI, POSLANIK U EP, BRANI BEOGRAD! Srbija odbija da se potčini - To je veoma hrabro!

Podeli vest

Tjeri Marijani, francuski poslanik u Evropskom parlamentu, izjavio je da 'izrazito poštuje stav Srbije da se ne potčini Evropskoj uniji i ucenama da uvede sankcije Rusiji'!

Marijani, koji pripada grupaciji 'Identitet i demokratija' u Francuskoj, upozorio je da Brisel ucenjuje svakoga ko nije saglasan sa stavovima Evropske unije, što nikako nije dobro.

Opomena

Ovo što je francuski parlamentarac izjavio jeste i opomena Srbiji, jer čak i ako bismo pristali na sve uslove EU, mi bismo samo postali zemlja sa bitno smanjenim suverenitetom"
Vladislav Jovanović, bivši šef diplomatije

Marijani, koji pripada grupaciji 'Identitet i demokratija' u Francuskoj, upozorio je da Brisel ucenjuje svakoga ko nije saglasan sa stavovima Evropske unije, što nikako nije dobro.

- Imam veliko poštovanje prema stavu Srbije, jer ta država time zadržava svoje specifičnosti. Nedavno smo saznali da je procenat usklađivanja spoljne politike Srbije sa EU spao sa 60 na 45 odsto. Ja to zovem stopa potčinjenosti, a ne usaglašenosti. Evropa je godinama sanjarila, a danas otvoreno ucenjuje! U realnosti to uvek izgleda ovako: 'Ako ne delite naš stav, nećete imati ni naše subvencije.' Pozicija Srbije je veoma hrabra, jer ona samo želi da poštuje svoju istorijsku tradiciju i svoje nasleđe - poručio je Marijani.

Moj ugao

DARKO OBRADOVIĆ, CENTAR ZA STRATEŠKU ANALIZU

Izjava Tjerija Marijanija je izjava iz ugla individue na poziciji parlamentarca. Ona ne predstavlja stav EU, niti Francuske.

Komentarišući izjavu francuskog evroparlamentarca, nekadašnji šef diplomatije Vladislav Jovanović kaže da je to veoma ohrabrujuće, ali da u isto vreme predstavlja i neku vrstu opomene za našu zemlju.

- To što je Marijani izjavio za nas jeste ohrabrujuće, ali mislim da je to glas vapaja u pustinji. Marijani se inspirisao time da sloboda nema cenu i da sve što je manje od toga nije prihvatljivo za slobodne građane. Na drugoj strani, ovo je i opomena Srbiji. To znači da, ako bismo pristali na ucene, možda bismo ušli u EU, ali sa bitno manjim suverenitetom - upozorava Jovanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 1 godinu

THIERRY MARIJANI Srpski TIRI Marijani. Tako ga izgivaraju FR.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija