• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.10.2022

22:08

KRAJ ZASEDANJA DRAMATIČNE SEDNICE SKUPŠTINE SRBIJE! Od ekspozea mandatarke, rasprave do skoro pa fizičkog obračuna poslanika opozicije i vlasti!

Politika

KRAJ ZASEDANJA DRAMATIČNE SEDNICE SKUPŠTINE SRBIJE! Od ekspozea mandatarke, rasprave do skoro pa fizičkog obračuna poslanika opozicije i vlasti!

Podeli vest

Zasedanje prvog dana druge posebne sednice parlamenta sa samo jednom tačkom dnevnog reda - Izbor Vlade i polaganje zakletve predsednika i članova Vlade je završeno. Sednicu su, osim ekspozea mandatarke Ane Brnabić i rasprave, obeležile i teške reči i umalo tuča
22:00 - Zasedanje je gotovo za danas, nastavak sutra u 10 časova
19:15 - Napeto! Poslanici skočili sa svojih mesta, umalo okršaj

Nakon neistina koje je izneo poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić o predloženom ministru finansija Siniši Malom, za repliku se javio šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov koji je u nekoliko rečenica poklopio Aleksića. Između ostalog, Jovanov je rekao da nije čudno da je Aleksić najveći aplauz dobio upravo od čoveka koji je oca troje dece strpao u zatvor (aludirajući na Borislava Novakovića).

Foto: printscreen Twitter

Tvit Sandre Božić iz SNS o dešavanjima u Skupštini

Nakon toga došlo je do fizičkog okršaja među poslanicima Narodne stranke i Srpske napredne stranke.

Do incidenta je došlo kada je poslanik Narodne stranke Borislav Novaković, na dobacivanje šefa poslaničke grupe SNS-a Milenka Jovanova ustao iz poslaničke klupe i krenuo ka Jovanovu i drugim poslanicima SNS-a.

Sa Novakovićem su krenuli poslanici Narodne stranke Miroslav Aleksić, Vladimir Gajić, a iz poslaničkih klupa iz poslaničkog kluba SNS-a ustali su Jovanov, Nataša Jovanović, Marijan Rističević i drugi.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić nikome nije izrekao opomenu u tom trenutku, pozvao je poslanike da se vrate na svoja mesta, a kasnije je izrekao opomenu Miroslavu Aleksiću jer je dobacivao iz klupe zbog nemogućnosti da replicira mandatarki Ani Brnabić.


19:00 - Brnabić delu opozicije: Ne stavljajte nam rok za sankcije Rusiji

Deo opozicionih poslanika pozdravili su to što sankcije Rusiji Srbija još nije uvela i izrazili zabrinutost da se to može promeniti, na šta im je mandatarka Ana Brnabić odgovorila da treba da ih bude sramota od toga koliko su puta najavljivali da će vlast uvesti Ruskoj Federaciji sankcije, a da je Srbija i sada jedina zemlja u Evropi koja to nije učinila.

Poslanik Srpske stranke Zavetnici Dragan Nikolić je na sednici parlamenta na kojoj se bira nova vlada Srbije, kazao je da ta stranka nikada nije bila za uvođenje sankcija Rusiji i da po tom pitanju i prethodna Vlada Srbije ima njihovu podršku, kao i da će se takva podrška nastaviti sve dok se ta odluka ne promeni.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović kazao je da ta politička opcija podržava to što Srbija nije uvela sankcije Rusiji i da je nekoliko puta to javno i pohvalio, ali da strahuje da će ta odluka biti promenjena.

- Predsednik Aleksandar Vučić je rekao pre neki dan da nikada nije rekao da nikada neće uvesti sankcije, da postoji 5.000 razloga da ih uvede i da sada nisu uvedene, ali da je pitanje šta će biti kasnije - kazao je Obradović.

Mandatarka je istakla da ne veruje u njihovu podršku, jer su i sami hteli u koaliciju sa onima koji su za uvođenje sankcija.

- Mislim da građani treba da znaju, da ne varate sa tim da ste patriotski blok, ništa NATO, ništa sankcije, ništa Kosovo, a sutra samo ako može da se nakupi jedan više protiv Vučića, sve ode - kazala je.

Poručila im je da ne daju vladi i državi više rokove za uvođenje sankcija Rusiji.

- Stvarno treba da vas je sramota koliko ste najavljivali kada će biti, a do sada ih nema. Možete samo da se izvinite jer Srbija je jedina na evropskom kontinentnu koja nije uvela sankcije - kazala je Brnabić.
 

13.55 - Završeno predlaganje ekspozea mandatarke Brnabić, sledi rasprava

Mandatarka Ana Brnabić završila je predlaganje ekspozea, predsednik skupštine Vladimir Orlić otvara raspravu o kandidatu za predsednika Vlade i programu koji je mandatarka Ana Brnabić predstavila.

Brnabic: Ponosna sam, vladu ne prave ni ambasadori ni tajkuni

Šef poslaničke grupe Zeleno-levi blok - Ne davimo Beograd - Moramo Radomir Lazović izjavio je danas da predloženi sastav vlade predstavlja kontinuitet dosadašnje politike za koju smatra da nije dobra, a mandatarka Ana Brnabić kaže da to jeste vlada kontinuiteta i onaj kome to smeta ne mora da glasa za takvu vladu.

- Mislimo da ne radite dobro - kazao je Lazović u Skupštini gde se razgovara o novoj vladi.

- Slažem se da je ovo vlada kontinuiteta, samo bez zvučnih imena. Ovo je vlada jednog čoveka koji je uzurpirao ustavna ovlašćenja. On zavrti rulet i odluči se ko će biti ministar - rekao je Lazović.

Naveo je i da se predlaže vlada čiji je cilj da “ortacima omogući da zarade na štetu građana”.

- Imamo najveće ekonomske razlike u Evropi, ovo je zemlja ogromnog zagađenja, država iz koje mladi sa pravom žele da odu - kritikovao je Lazović i dodao da dve trećine zaposlenih ima platu manju od prosečne, a pola milona građana radi za minimalac.

On je pozvao građane da pogledaju u svoje novčanike i dodao da “ekspoze predstavlja pomračenje uma koje vlast želi da stvori kod građana”, navodeći da je simbolično u trenutku kada je mandatarka govorila bilo i pomračenje sunca.

Šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov odgovorio je da zna da postoje ljudi koji žive u hipi komunama i da ne znaju kako funkcioniše politički sistem, te da ne znaju šta znači kada stranka predloži kandidate.

- Sve po strani, i pomračenje uma, i treće oko i zona sumraka…ali jeste tačno da jedan deo građana teško živi i pored svih mera koje je vlada preduzela u prethodnom periodu što govori o razmerama katastrofe do 2012. godine - odgovorio je Jovanov.

Osim toga poručio je Lazoviću, koje je ranije rekao da oni koji kritikuju vlast završe na naslovnim stranama, da on "Lazović) jeste uveo Veljka Belivuka u skupštinu time što ga ej citirao.

Mandatarka Ana Brnabić osvrnula se na Lazovićevu opasku da vlast predstavlja svoje rezultate kao da pre njih nije bio "kamen na kamenu" i ocenila da je uprkos njegovom cinizmu, to tačno i da je pre 2012. bila propast.

- Ja se zbog toga ne radujem, jer smo mogli da budemo Luksemburg, a mi se i dalje borimo, doduše, sada sa članicama EU, sa Bugarskom, ali pre deset godina smo bili na začelju Zapadnog Balkana - rekla je Brnabić.

Navela je da ovo jeste vlada kontinuteta i dodala:

- Građani žele da vide kontinuitet sa vladam od 2013. pa nadalje i kada pričamo da je vladu pravio Vučić vama bi vladu pravila Viola fon Kramon - rekla je Brnabić.

Obratila se Lazoviću i kazala da se ponosi jer njoj vladu ne prave ni ambsadori ni tajkuni, kao što je bilo "u vladama vašeg kontinuiteta".

- Za takvu vladu biste vi glasali. Mi ne bismo nikada. Ponosim se što radim sa Vučićem i drago mi je što mogu da ga pitam za savet i o tome šta misli o svemu i o tome ko bi mogao da bude ministar, a takođe sam ponosna što sam član, pa i u stranci pričamo o tome kako bismo mogli da pravimo dobru vladu - rekla je Brnabić.

Brnabić je političkim oponentima poručila da kad već govore o zagađenju vazduha ne bi trebalo da razmišljaju o uključivanju grejanja na temperaturama od 20, 25 stepeni i to u situaciji kad i dalje imamo grejanje na mazut, lož ulje iako smo, kaže, u poslednje četiri godine "skoro iskorenili to".

Upitala je Lazovića i da li cela koalicija hoće da se uvedu sankcije Rusiji, da se prizna nezavisnost Kosova, kao i da li su svi za NATO, jer, primećuje, neko iz te koalicije kaže da hoće, a drugi da neće.
 

Foto: Tanjug

12.48 - Mandatarka Ana Brnabić predlaže ekspoze nove Vlade

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić predstavlja svoj ekspoze pred narodnim poslanicima, kojima je poručila da traži njihovu podršku kako bi vlada Srbiju nastavila uspešno da vodi i u narednim godinama.

- Poštovani narodni poslanici, poštovane građanke i građani Republike Srbije, danas imam ogromnu čast da predstavim predlog programa Vlade Republike Srbije za naredni mandat i zamolim za podršku kako bismo Srbiju uspeli uspešno da vodimo i u godinama pred nama - navela je Brnabićeva na početku obraćanja.

Foto: Tanjug

Podsetila je da je, kada je predstavljala program vlade pre dve godine, u oktobru 2020, godini u kojoj je Evropu i svet zadesila najveća pandemija jednog virusa od pandemije šanskog gripa 1918. godine, malo ko mislio da će teška i izazovna vremena tek doći, već su svi očekivali vreme ekonomskog oporavka, napretka, stabilnosti i saradnje.

- Nažalost, desilo se sve suprotno tome - podvukla je Brnabić.

Navela je da je pandemija ekonomski iscrpela i najjače zemlje na svetu, ali smo svi iz pandemije mogli da izvučemo važne pouke, od kojih je najvaznija ta da svet treba da se okrene multilateralizmu i saradnji, deljenju znanja i resursa, kako bi čovečanstvo u narednim godinama i decenijama bilo bezbednije.

- Srbija je u prethodne dve godine pokazala, kao što smo obećali tog oktobra 2020. godine da ume da se nosi sa zdravstvenim izazovima pandemije. Kao apsolutni prioritet Vlade, ako se sećate, tada smo definisali brigu o zdravlju građana i borbu protiv kovida 19 - rekla je mandatarka.

Podsetila je da su u tom periodu izgrađene tri bolnice, čime je, kako je navela, spaseno na hiljade života, kao i da je država nabavila pet različitih vakcina protiv koronavirusa, zbog čega je, istakla je, Srbija u svetskim medijima predstavljena pozitivno.

Foto: Tanjug

Kako je istakla, prioritet ostaju izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih zdravstvenih ustanova i da su tokom pandemije zdravstvenim radnicima plate povećavane tri puta.

Podsetila je i na ekonomske pakete za podršku privredi i građanima.

- Kroz tri ekonomska paketa za podršku privrede i građanima, tokom pandemije investirali smo tri milijarde evra kako bi sačuvali produktivnost i konkurentnost kompanija u Srbiji, a pre svega mikro, malih i srednjih preduzeća. I u ovoj oblasti smo pokazali snagu i otpornost - napomenula je Ana Brnabić.

Istakla je da je nezaposlenost u Srbiji na, kako je navela, istorijski najnižem nivou od 8,9 odsto.

- Prosečne plate su preko 600 evra. Poslednji pokazatelj, to je avgust ove godine, prosečna plata u Republici Srbiji 641 evro i očekujemo da budu preko 700 evra do kraja ove godine - navela je Brnabićeva.

Podsetila je na isplatu jednokratne pomoći svim građanima, ali i najstarijima, mladima i građanima na Kosovu i Metohiji. 

Govoreći o investicijama, istakla je da se i ove godine očekuje isti ili nešto viši nivo investicija, kao i da je od oktobra 2020. bilo 66 otvaranja fabrika ili postavljanja kamena temeljaca za nove fabrike i da je ukupna vrednost tih investicija 2,4 milijarde evra, kao i da će obezbediti preko 26.000 novih radnih mesta u Srbiji.

Foto: Tanjug

Mandatarka je podsetila da je prethodna Vlada završila brzu prugu od Beograda do Novog Sada, kao i da će tokom mandata sledeće vlade biti završena deonica do granice sa Mađarskom i da će biti započeta izgradnja brze pruge od Beograda do Niša.

Prioriteti nove Vlade

Mandatar Ana Brnobić rekla je da će prioritet nove vlade biti reforma pravosuđa i beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala.

Brnabićeva je rekla da će naredna vlada imati mnogo veće izazove nego što smo mogli da zamislimo.

Prema njenim rečima, posle pandemije mislili smo da dolaze bolji dani, ali dogodio se rat na evropskom kontinentu.

- Jedina spoljnopolitička tema je Ukrajina. Svet klizi u treći svetski rat. Deluje mi da su emocije nadvladale razum. U ovakvom svetu Srbija mora da se pozicionira i sačuva stabilnost. To je glavni zadatak - rekla je Brnabićeva i dodala da kao što se prošla Vlada bavila zdravstvom sada moramo da se bavimo energentima.

Osnovni zadatak buduće Vlade da Srbija zadrži svoju stabilnost i nastavi rast i razvoj

Osnovni zadatak buduće Vlade je, kako je navela Brnabićeva, da se Srbija pozicionira u svetu koji klizi u treći svetski rat i da zadrži svoju stabilnost i nastavi svoj rast i razvoj.

Dodala je da će energetika i nova energetska politika Republike Srbije biti apsolutni prioritet nove Vlade.

- Moraćemo u ovo da unesemo sve svoje znanje i energiju, da budemo hrabri, da pokušavamo nove stvari, da menjamo ustaljen način razmišljanja, usvajamo inovacije, da se oslonimo na sopstvene kapacitete i da pokažemo da i sada, u ovoj oblasti, možemo da ponovimo ono što smo radili u zdravstvu u prethodne dve godine - navela je Ana Brnabić.

Dodala je da će u narednim godinama moći da se računa na nove energetske kapacitete i da se planira ulaganje od 12 milijardi evra u okviru plana "Srbija 2025".

Foto: Tanjug

Nastavljamo evropski put, ali i neselektivno poštovanje međunarodnog prava

Mandatarka je naglasila da bez obzira na probleme, Srbija nastavlja evropski put.

- Evropskoj uniji se može mnogo toga zameriti ali to je jedan od najuspešnijih prrojekata čovečanstva - istakla je mandatarka dodajući da Srbija ima 65 odsto razmene sa zemljama EU.

Naglasila da da evropska budućnost Srbije najviše zavisi od toga da li će Srbija uvesti sankcije Rusiji i od pitanja Kosova i Metohije.

Govorila je o bilateralnim odnosima sa mnogim državama sveta i bitnim posetama koje su se dogodile u prethodnom periodu i koje su doprinele jačanju prijateljskih odnosa. 

- Vlada će raditi na ulasku Srbije u EU, ali mi tražimo da svi poštuju naš teritorijalni integritet i da se principi međunarodnog prava poštuju neselektivno. Ostajemo zemlja koja po ovim pitanjima ima nepokolebljiv stav. Srbija je 1999. godine bombardovana i nad njom je počinjena agresija, nad zemljom koja nije kročila na teritoriju druge zemlje - istakla je Brnabićeva.

Kako je rekla, 2008. godine je brutalno prekršena Rezolucija 1244.

Pre bilo kakvih dogovora, Briselski sporazum mora biti u potpunosti implementiran

Ana Brnabić je poručila da su crvene linije Vlade sasvim jasne i da su svetinja interes Republike Srbije i puna samostalnost u odlučivanju o svim pitanjima unutrašnje i spoljne politike u skladu sa nacionalnim interesima i principa međunarodnog prava, kao i očuvanje vitalnih interesa i bezbednost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

- Uložićemo maksimalne napore da sačuvamo mir. Daćemo sve od sebe da nastavimo da gradimo bolje povezan, ekonomski otvoren, stabilan i prosperitetan region. Nastavićemo da radimo na inicijativi Otvoreni Balkan i nadam se da će nam se uskoro pridružiti i Crna Gora i BiH. Još jednom ponavljam da je ova inicijativa otvorena i za Prištinu, jer će obezbediti dijalog o najvažnijim temama za kvalitet života svih ljudi na ovim prostorima, a samim tim i za bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji - rekla je Brnabićeva.

Foto: Tanjug

Navela je da Beograd ostaje posvećen dijalogu sa Prištinom, ali da pre bilo kakvih dogovora, potpuno prirodno i logično, Briselski sporazum mora biti u potpunosti implementiran.

- Mi zato, s punim pravom, očekujemo od EU, kao potpisnice Briselskog sporazuma, i Prištine da bez daljeg odlaganja, jer prošlo je skoro već 10 godina, obezbede osnivanje Zajednice srpskih opština, sa svim ovlašćenjima iz Briselskog sporazuma - poručila je Brnabićeva.

Istakla je kako je u poslednje dve godine još osam zemalja Srbiji uručilo povlačenje priznanja jednostrano proglašenje nezavisnosti od strane Prištine. 

- Negovaćemo specijalne i posebne veze sa Republikom Srpskom, poštujući Dejtonski sporazum, čiji smo garant i insistirajući na sve boljim odnosima sa Bosnom i Hercegovinom, što pokazujemo izgradnjom auto-puta između Beograda i Sarajeva - navela je mandatarka za sastav nove Vlade.

Brnabićeva predstavila kandidate za ministre

Ana Brnabić pročitala je imena kandidata za ministre koji bi trebalo da se nađu u novoj vladi.

  • Ivica Dačić, zamenik premijera i ministar spoljnih poslova;
  • Miloš Vučević, potpredsednik Vlade i ministar odbrane;
  • Siniša Mali, potpredsednik Vlade i ministar finansija;
  • Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine;
  • Rade Basta, ministar privrede;
  • Jelena Tanasković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede;
  • Irena Vujović, ministar za zaštitu životne sredine;
  • Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture;
  • Dubravka Negre, ministar rudarstva i energetike;
  • Maja Popović, ministar pravde;
  • Aleksandar Martinović, ministar za upravu i lokalnu samoupravu;
  • Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog;
  • Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova;
  • Tanja Miščević, ministar za evropske integracije;
  • Branko Ružić, ministar prosvete;
  • Jelena Begović, ministar za nauku, tehnološki razvoj i inovacije;
  • Danica Grujičić, ministar zdravlja;
  • Nikola Selaković, ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja;
  • Darja Kisić, ministar za brigu o porodici i demografiji;
  • Husein Memić, ministar za turizam i omladinu;
  • Zoran Gajić, ministar sporta;
  • Maja Gojković, ministar kulture;
  • Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu;
  • Mihailo Jovanović ministar za informisanj i telekomunikacije;
  • Marko Blagojević, ministar za javna ulaganja;
  • Novica Tončev, ministar bez porfelja;
  • Đorđe Milićević, ministar bez portfelja;
  • Edin Đerlek, ministar bez portfelja;
 

Foto: Tanjug

12.34 - Počela je druga posebna sednica Skupštine - jedina tačka dnevnog reda izbor Vlade Srbije

Foto: Tanjug

12.25 - Ana Brnabić stigla u Skupštinu

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić došla je danas nešto posle podneva u Narodnu skupštinu, gde će predstaviti svoj ekspoze i kandidate za ministre, posle čga će u parlamentu uslediti rasprava.

Na dnevnom redu parlamenta je izbor vlade i polaganje zakletve predsednika i članova vlade, a u parlament su oko 12 časova stigli i kandidati za ministre Siniša Mali, Tanja Miščević, Ivica Dačić, Maja Popović, Aleksandar Martinović i drugi.

Prošle sedmice poslanici su usvojili izmene i dopune Zakona o ministarstvima, što je bio korak ka formiranju nove Vlade Srbije.

Vlada će imati 25 ministarstava i dva ministarstva bez portfelja, a kanidate za ministre, javnost je saznala za vikend, nakon sednica Predsedništva SPS i SNS.

Odbor za administrativno-budžetska i mandatsko-imunitetska pitanja Narodne skupštine ranije danas je usvojio ostavke nekih narodnih poslanika, od kojih su većina kandidati za ministre u novoj vladi.

Najduže obrazlaganje ekspozea je trajalo šest sati, a u parlamentu ga je kao kandidat za predsednika vlade pročitao Aleksandar Vučić. Ekspoze je imao ukupno 260 strana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kika

pre 1 godinu

Pred novom vladom su veliki izazovi! Svako od ministara na čelu sa predsednicima imaće težak posao.

jeja

pre 1 godinu

Izbor nove vlade znači stabilnost našoj državi. Novi ministri će imati veliki posao da urade i daju svoj maksimum.

Vesna

pre 1 godinu

Nadam se da će nova Vlada uspeti da se izbori sa svim trenutnim izazovima.

Rade

pre 1 godinu

Vlada daje nadu da se nastavlja dobro vreme za Srbiju.

Jeka

pre 1 godinu

Ana je neko ko odlično radi svoj posao, verujem da će Srbija sa ovakvom Vladom i ministrima nastaviti da niže uspehe na svim poljima.

miki

pre 1 godinu

Nadamo se konstruktivnim resenjima i najboljim rezultatima koji ce uticati u daljem razvoju nase zemlje.

ceca

pre 1 godinu

Mnogo sreće novim ministrima na novim zadacima!

nina

pre 1 godinu

Verujem da će novi ministri donositi odluke koje su najbolje za Srbiju!

vera

pre 1 godinu

Svaku odluku naših novih ministara ćemo najsrdačnije podržati.

Stole

pre 1 godinu

Резултати владе не могу изостати

Fikus

pre 1 godinu

"Mislimo da ne radite dobro - kazao je Lazović" Šta čovek da kaže za ovakvu izjavu, neobrijani i neuredni Radomir Lazović, sa završenom srednjom školom, po zanimanju "aktivista", bez dana radnog staža i bilo kakvog rezultata u životu, smatra sebe kvalifikovanim da ovako oceni rad vlade Srbije ... Da nije urnebesno smešno bilo bi tragično tužno ...

Milovan

pre 1 godinu

Успешна ће бити ова влада

PeterM

pre 1 godinu

Влада јаких, квалитетних и моралних људи

Stipan

pre 1 godinu

Наставак претходне владе са акцентом на просрпска и експертска

Uros

pre 1 godinu

Od nove se vlade puno očekuje. Neka im je sa srećom.

Uros

pre 1 godinu

Teška vremena traže jake i hrabre ljude. Ova imena bude nadu da će raditi u interesu zemlje.

Uros

pre 1 godinu

Slušao sam ekspoze. I mogu reći da je dobro sastavljen, realan i ostvariv programski.

maki73

pre 1 godinu

Ovaj sastav vlade daje nadu da će biti odlučne borbe za nacionalne interese.

Milica Milicic

pre 1 godinu

Nova Vlada Srbije ce nastaviti da radi za dobro nase zemlje.

sasa

pre 1 godinu

Puno nade polažemo u novu vladu .SREĆNO.Puna podrska

stevo

pre 1 godinu

Verujem u ovaj sastav Vlade i u dobre rezultate

stefan

pre 1 godinu

Najvazniji je timski rad i borba za interese gradjana Srbije

Patak

pre 1 godinu

Puno izazova pred novom Vladom,imajuci u vidu desavanja u svetu

Pavlovic

pre 1 godinu

Puno srece u radu novim ministrima i zelim im mnogo dobrih rezultata

Rasa

pre 1 godinu

Sada imamo novu vladu i njeni clanovi su odani Srbiji.

Nesa

pre 1 godinu

Opozicija je toliko nemocna da pokusava da se obracuna fizicki.

Mile

pre 1 godinu

Nova vlada,nova lica, nova pozitivna energija,koja je potrebna za nastavak borbe za interese gradjana Srbije

Petar

pre 1 godinu

Verujem da će nova vlada da se izbori sa svim poteškoćama sa kojima se Srbija trenutno susreće.

Adrijana

pre 1 godinu

Čestitke novoj vladi i puno uspeha u daljem radu.

Ana

pre 1 godinu

Puno sreće i očekujemo da daju svoj maksimum za budućnost Srbije!

Iva

pre 1 godinu

Opozicija koja je bez argumenata već pokazuje svoje pravo lice u parlamentu.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

OPOZICIJA NEMA ARGUMENTE, PA HOĆE DA SE BIJE! Dobro je što se biju, ne bi bilo da biju ili da ih biju!

Igor

pre 1 godinu

Ko nije pratio zasedanje Parlamenta, Sandra Božić je u svom tvitu sve lepo objasnila, na sve je opozicija bila spremna samo da nedužnog okrive i pokušaju da u aferu Jovanjica uvuku predsednika Srbije i njegovog brata. Razotkrivena je namera, prevara, a to je i bio povod za današnji incident u Parlamentu.

Pera

pre 1 godinu

Vlada Srbije u ovom sastavu ce imati dosta uspeha.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija