• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. C.

20.11.2022

07:00

ĐUKANOVIĆ NASTAVLJA DA OPTUŽUJE! SRBIJA I SRPSKA SU hibridne baze Rusije?!

Beta

Politika

ĐUKANOVIĆ NASTAVLJA DA OPTUŽUJE! SRBIJA I SRPSKA SU hibridne baze Rusije?!

Podeli vest

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, usred političke krize u njegovoj državi, ponovo se obrušio na Srbiju i Republiku Srpsku, optuživši ih da su hibridne baze Ruske Federacije?!?

Đukanović je, govoreći na Balkanskom integracionom forumu u Podgorici, rekao da je ono što se 2016. godine događalo u Crnoj Gori iz 'iste političke kuhinje kao i agresija Rusije na Ukrajinu'.

- Zašto se to 2016. desilo u Crnoj Gori? Crna Gora se te godine našla pred vratima NATO. Ideja je bila zaustaviti Crnu Goru da ne uđe u NATO, ali odoleli smo tome, a Rusija je nastavila da razvija svoj model hibridne destrukcije na Balkanu. Razvila je dve hibridne baze: jedna je, pogađate, Srbija, a druga Republika Srpska. Imate jako prisustvo ruskih medija, njihovih obaveštajno-bezbednosnih agencija, privrede, zloupotrebu Srpske pravoslavne crkve, nad kojom su 2020. naricali neki naši zapadni partneri - rekao je Đukanović na skupu koji je organizovao Evropski pokret u Crnoj Gori.

Komentarišući ove optužbe crnogorskog predsednika, politički konsultant Vladimir Dobrosavljević kaže da je to još jedan 'očajnički pokušaj' Đukanovića da se uhvati za antiruski narativ, koji je trenutno dominantan na Zapadu.

- Njegova kalkulacija je jednostavna: pokušati da se ponovo umilostivi svojim nekadašnjim mentorima, koji su u međuvremenu napravili higijenski otklon od njega, iz razloga što je bio neprikosnoveni politički lider režima koji je pokazao visok stepen tolerancije prema aktivnostima nekih od najmoćnijih narko-kartela u ovom delu Evrope. Zato on pokušava da iskonstruiše tu neodrživu tezu o nekakvom 'destruktivnom savezu' Moskve i Beograda, usmerenog protiv interesa Crne Gore i takozvanih 'evropskih vrednosti', ne shvatajući da je njegova upotrebna vrednost nepovratno istekla, jer je svet u kojem je Đukanović naučio da funkcioniše deo prošlosti - zaključuje Doborsavljević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 1 godinu

Svaka njegova izjava je predstava za Amere i zapad. Vise im netrebas Djuk..o, tvoje vreme je proslo.

Karma

pre 1 godinu

Očajnički trzaji Mila Đukanovića jer je shvatio da ga sustiže karma, baš kao što karma sustiže njegove decenijske mentore. Sveća dogoreva, još malo pa je i definitivno gotovo sa njihovim unipolarnim svetom ...

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija