• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

20.12.2022

20:26

ONI MRZE SVE ŠTO JE SRPSKO, CRTAJU METU RAKIĆU SAMO NEKOLIKO SATI NAKON JEZIVIH PRETNJI SRBIMA NA BARIKADAMA! Oglasila se Srpska lista povodom gnusnih laži šiptarskog ministra!

TANJUG/ Sava Radovanović

Politika

ONI MRZE SVE ŠTO JE SRPSKO, CRTAJU METU RAKIĆU SAMO NEKOLIKO SATI NAKON JEZIVIH PRETNJI SRBIMA NA BARIKADAMA! Oglasila se Srpska lista povodom gnusnih laži šiptarskog ministra!

Podeli vest

Srpska lista najoštrije osuđuje crtanje mete na čelu predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću od strane ministra policije Dželala Svečle koja dolazi svega nekoliko časova nakon pretnji Aljbina Kurtija upućene Srbima na barikadama.

- Bez ikakvog dokaza za svoje optužbe, Kurtijev ministar koji rukovodi naoružanim specijalcima, koji su do sada nebrojeno puta pokazali mržnju prema svemu što je srpsko, uputio je najdirektnije pretnje legalnom i legitimnom političkom predstavniku najveće partije Srba na Kosovu i Metohiji.

Dželale Svečla ti i tvoj Kurti ste odgovorni za situaciju u kojoj se nalazimo jer ste mesecima unazad sprovodili represiju nad nedužnim, golorukim srpskim narodom. Jer ste nam zabranjivali vakcinaciju, izbore, referendum, upadali oklopnim vozilima i dugim cevima u vrtiće, slali ROSU jedinice na goloruk narod, hapsili ljude bez dokaza, napravili liste za hapšenje i odstrel Srba, gradili baze za svoje naoružane formacije otimajući srpsku zemlju, i kao kaubojac dolazio na sever Kosova i Metohije slikajući se, praveći marketing, i dajući loš primer svojim potčinjenim, te mesecima unazad sprovodili institucionalno nasilje.

Na barikadama se nalazi srpski narod, lekari, profesori, ugledni građani, žene, majke, sestre a ne kriminalci, ali vi to ne razumete jer polazite od sebe, a kriminalac u poštenje ne veruje. Nije Rakić već Svečla bio deo pokreta na čijim protestima su kamenovane zgrade institucija, paljena službena vozila, gađana zgrada Vlade u Prištini.

Ne očekujemo reakciju međunarodnih predstavnika niti procesuiranje Svečle zbog lažnih optužbi koje je izrekao, ali poručujemo Svečli, Kurtiju i njihovim mentorima da nema te pretnje koja će uplašiti bilo kod člana Srpske liste niti nas sprečiti u nameri da se mirno i demokratski borimo za prava i opstanak srpskog naroda. 

Nakon direktne pretnje Aljbina Kurtija i Dželala Svečle poručujemo im da ćemo ih smatrati apsolutno odgovornim u slučaju da se predsedniku Rakiću ili bilo kom građaninu ugrozi bezbednost, fizički i psihički integritet - piše u saopštenju Srpske liste.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vele

pre 1 godinu

Umesto da se okrenemo Rusima ,zatražimo pomoć.Mi se kurva o sa dokazanim neprijateljima i čekamo da nam zabodu nož u leđa.

Vesna

pre 1 godinu

Dosta bre vise! Narode srpski i narodi svi koji ste prijateljski sa nasim narodom, ustanite protiv fasista na Kosovu, ko im daje za pravo da se kao fasisti postavljaju iznad nas, zasto gaze po srpskom narodu, zasto ponizavaju nas hrabri narod koji se u Drugom svetskom ratu borio na strani saveznika i izasao kao pobednicka strana iz rata, pobedom protiv fasista. Ne damo vise, dosta je! Srbija se saginjati nece! Predaja nije opcija! Zivot za Srbiju!

genocidan narod servi

pre 1 godinu

Bolesni srpski fašisti i ubijice albanske djece! Kosovo je Albansko!

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija