• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.12.2022

07:16

BARIKADE NA SEVERU KOSOVA I METOHIJE - ŠESNAESTI DAN! Srbi ne odustaju od zahteva, noć protekla mirno, ali je situacija i dalje napeta

Informer

Politika

BARIKADE NA SEVERU KOSOVA I METOHIJE - ŠESNAESTI DAN! Srbi ne odustaju od zahteva, noć protekla mirno, ali je situacija i dalje napeta

Podeli vest

Srbi sa severa Kosova i Metohije su na barikadama 16. dan. Poručuju da će ih ukloniti kada Priština oslobodi Dejana Pantića, Miljana Adžića i Slađana Trajkovića i kada sa severa povuče specijalne snage policije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da ne veruje u scenario u kojem bi kosovska policija nasilno uklanjala barikade na severu KiM, jer bi to bio napad na žene i decu, starije ljude i prosvetare koji su na njima.

Suzana Pantić: Dejan je psihloški loše ima i povremena gušenja

Uhapšeni Dejan Pantić, koji se nalazi u policijskoj stanici na Jarinju, već pune dve nedelje, psihički je jako loše, unezveren je i uplašen, jer ne zna šta ga čeka i šta se dešava, kaže njegova supruga Suzana Pantić.

- U petak smo se prvi put, nakon punih 14 dana čuli nakratko telefonom. Uspela sam da razgovaram sa njim, i on uopšte nije dobro, psihički je jako loše. Unezevren je, uplašne, ne zna šta se događa, nema nikakvu infromaciju.. i sa advokatom je tek nakon 13 dana stupio u kontakt. Bio je mnogo glasan dok je razgovarao sa mnom, što uopšte ne liči na njega - kaže Suzana, prenosi Kosovo online.

Foto: printscreen

Suzana ističe da porodicu niko ništa ne obaveštava, da većinu toga saznaju iz medija, kao i od advokata koji je tek sada stupio u kontak sa njim.

- Pored psihičkog stanja u kojem se Dejan nalazi, nisam sigurna ni zdravstveno kako je on. Kaže da ne zna kakva mu je pritisak, da ima povremena gušenja, sigurno jer je on non stop zatvoren u jednoj prostriji. Izvode ga samo do toaleta. No, da budem poštena, kako mi kaže, za sada se odnose prema njemu korektno, redovno pije terapiju i ima tri obroka dnevno. Ne znam šta će i kako će biti ako ga premeste u Prištinu, nisam pametna više, znam samo da je on tamo kao talac, bez ikakvih prava - istakla je Suzana.

Petković: Dok Kurti sanja srpske žrtve, Srbi sanjaju mir i bezbednost za svoju decu

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povukao je istorijski potez iniciranjem odluke koju je donela Vlada Srbije o slanju zahteva komandantu Kfor za povratak naših bezbednosnih snaga na KiM u skladu sa Rezolucijom 1244 i pratećim dokumentima. Time je postao prvi zvaničnik Srbije koji je to učinio i time stao čvrsto na branik poštovanja međunarodnog prava - kaže u intervjuu za Kurir Petar Petković, direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kako ukazuje, jasno je da Zapad ne želi da dozvoli povratak naših snaga bezbednosti na KiM, ali ih je, ističe, utemeljenim i argumentovano pripremljenim zahtevom predsednik Vučić doveo u veoma nezgodnu situaciju jer ne mogu da nađu jednostavno opravdanje za svoje odbijanje i zato smo svedoci ovakvog odugovlačenja.

Šesnaesto jutro na barikadama

Srbi na severu Kosova i Metohije Srbi dočekali su 16. jutro na barikadama. 

Traže oslobađanje neosnovano uhapšenih, povlačenje tajnih spiskova za hapšenje Srba i da se sa severa KiM povuku jedinice sa dugim cevima i oklopnim vozilima, uz garancije Kfora da te jedinice neće dolaziti na sever.

Noć je protekla mirno, ali se osećaju tenzije i napetost.

Foto: Informer

Srbi na severu KiM uznemireni su zbog informacija da su pripadnici Kfora i Euleksa doveli u Leposavić i specijalce kosovske policije sa dugim cevima.

U isto vreme, prištinski mediji preneli su sinoć da su zamenjeni policajci koji su već dve nedelje blokirani u Leposaviću, zbog barikada na severu.

Na lokalu u severnom delu Kosovske Mitrovice prethodno je načinjena materijalna šteta od, kako se sumnja, posledica eksplozije šok-bombe, saopštila je direkcija policije u Prištini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija