• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.01.2023

17:29

Dačić: Tekst "Cajta" ogolio politiku Zapada i pokazao da ne poznaju Vučića

Tanjug

Politika

Dačić: Tekst "Cajta" ogolio politiku Zapada i pokazao da ne poznaju Vučića

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je tekst portala nemačkog lista "Cajt" u kojem se navodi da EU može samo čvrstom rukom da "pripitomi" predsednika Aleksandra Vučića ogolio politiku te zemlje i Zapada u odnosu na Srbiju, kao i da ne poznaju Vučića.

- Disciplinovanje i kako oni kazu pripitomljavanje Vučića zbog nezavisne i suverene politike koju vodi....To pokazuje i da oni ne poznaju Vučića, jer, pored ekonomskih rezultata, najviše je ponosan upravo na to da je Srbija zemlja sa nezavisnom i suverenom politikom koju vodi u svom interesu, a ne za račun inostranih centara moći, na bilo kojoj strani sveta - prokomentarisao je Dačić za Tanjug i dodao:
- Ti moćnici nikako da shvate da Vučić najviše od svega ne podnosi strani uticaj, pritiske i ucene. Što pre to shvate, bolje je za mir i stabilnost u regionu.


Kako je preneo Dojče vele, nemački "Cajt" je naveo da Evropska unija može samo čvrstom rukom da „pripitomi“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uz tvrdnju da on  vodi politiku koja šteti EU, regionu i samim Srbima.


Dodaje se da treba zamrznuti kandidatski status i fondove dok se ne uvedu sankcije Rusiji i ne počnu ozbiljni pregovori sa Prištinom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
markos

pre 1 godinu

Neokoni su podjarmili Z.Evropu a ona mora da sprovodi neofasisticku "pravdu". Kad uopste pricaju o Ukrajini a potom o Srbiji, neka prvo objasne zasto su Ukrajinu huskali protiv Rusije i njihovu placenicku politicku elitu koju su doveli na vlast 2014 direktno naterali na tragediju. Zalimo nesrecni ukrajinski i ruski nard, tuga jedna. Nisu valjda "crni pauci" ocekivali da ce od Rusije dobiti dobrodoslicu u vidu soli i pogace!? Neofasizam Lj'vovske ustasije ce biti slomljen, ako bog da! A Novi pravedniji svet je na pomolu!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija