• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.03.2023

12:34

LAŽNE OPTUŽNICE SE KORISTE ZA PROGON PREOSTALIH SRBA! Srpska lista: Hapšenje Arsića jasan pritisak i zastrašivanje Srba

Tanjug

Politika

LAŽNE OPTUŽNICE SE KORISTE ZA PROGON PREOSTALIH SRBA! Srpska lista: Hapšenje Arsića jasan pritisak i zastrašivanje Srba

Podeli vest

Srpska lista ocenila je danas da hapšenje Zlatka Arsića, iz sela Ajnovce kod Kosovske Kamenice, bez predočenih ikakvih dokaza koji govore o njegovoj krivici u očima srpskog naroda, njegove porodice i troje dece izgleda kao jasan pritisak i zastrašivanje koje sprovode prištinske institucije i režim Aljbina Kurtija sa ciljem proterivanja srpskog naroda.

- Likovanje safari ministra Dželala Svečlje koji govori o zadovoljenju pravde i krivici gospodina Arsića pre bilo kakve odluke suda zabrinjava sve Srbe i svakog ko želi da veruje u pravo i pravdu čiji je osnovni postulat da niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno, a što nažalost ne važi za Srbe na Kosovu i Metohiji - ocenila je Srpska lista u saopstenju.

Srpska lista poziva prištinske institucije da pokrenu postupak i pozovu na odgovornost Dželala Svečlju i svakog drugog ko nevinog čoveka proglašava unapred krivim etiketirajući njega i njegovu porodicu, ali i čitav srpski narod.

- Pozivamo predstavnike Kvinte, Kancelariju Evropske unije, Euleks, UNMIK, OEBS, i sve ostale da hitno formiraju pravni tim koji će pratiti slučajeve koji se protiv Srba vode pred kosovskim sudovima jer izražavamo ozbiljnu sumnju da se Srbi optužuju bez ikakvih dokaza, pa čak i osuđuju i da se lažne optužnice koriste za progon preostalih Srba, posebno južno od Ibra - ukazuje se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vejo

pre 1 godinu

Sve šta znate je da posle mesec dana izađete iz rupe,kao pacovi i dajete neka glupa saopštenja.Lakše bi bilo da se ne oglašavate.

Ja

pre 1 godinu

Jaoj mi Srbi svuda zrtve. Cuj hapsenje poistovecujete sa proterivanjem, kakvi ste vi bolesnici. Klasicni ratnohuskaci i destabilizatori regiona. U 21. veku vi pricate o proterivanju, fuj. Eto uhapsen je i Albanac na KiM za ratne zlocine, uhaosen je Albanac u Srbiji i sta, jel ih proterujemo?

Dragi

pre 1 godinu

Ne gospodine Rakiću. Briselski sporazum se koristi za progon srpskog naroda sa Kosmeta, a lažne optužnice su zamena za nemačke investicije. Da li ste se ikada zapitali otkud nemačke investicije u Srbiji? Da vas podsetim: Nemci u zadnjih 10 godina su "uložili" 10 puta više novca nego u Lijepu njihovu (materinu). Paradoks, zar ne? Ne, nije paradoks. To je dogovor.

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Žestok udar na Novaka: Vatra se ugasila, sve je to zbog zlata
Novak Đoković

Žestok udar na Novaka: Vatra se ugasila, sve je to zbog zlata

Novi udar na Novaka Đokovića (37) i ponovo je u glavnoj ulozi bivša teniserka Martina Navratilova (67)! Amerikanka poreklom iz Češke godinama unazad poznata je po tome što svako malo bocne srpskog tenisera, a to je uradila i sada, nakon što je najbolji igrač svih vremena eliminisan sa Ju-Es opena.

01.09.2024

10:05

Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!
Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!

Građani dve pokrajine na istoku Nemačke, Tiringije i Saksonije, danas izlaze na izbore, a prema medijskim prognozama ekstremno desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) je na putu da odnese ubedljivu pobedu.

01.09.2024

14:08

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija