• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.03.2023

11:52

PALMA: Vodimo naše studente da vide Evropu, ali da se uvek vrate da žive i rade u Srbiji!

informer.rs

Politika

PALMA: Vodimo naše studente da vide Evropu, ali da se uvek vrate da žive i rade u Srbiji!

Podeli vest

U Skupštini grada Jagodine danas je održana konferencija za novinare povodom odlaska studentske delegacije u Beč, a koja će u glavnom gradu Austrije boraviti od 14. do 16. marta

 

Organizator ovog putovanja je Skupština grada Jagodine, a sav trošak platili su donatori. Na čelu ove delegacije, u kojoj su pored studenata i političari i privrednici je i predsednik Jedinstvene Srbije, predsednik Parlamentarne grupe srpsko-austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

- Ovo je 12. godina kako vodimo studente u Beč, sa dve godine pauze zbog pandemije korona virusa. Ceo trošak ovog putovanja platili su donatori i nijedan dinar u ove svrhe nije otišao ni iz budžeta Republike Srbije ni iz budžeta grada Jagodine i ja želim da se zahvalim donatorima. Najveći broj studenata su Jagodinci koji studiraju u Jagodini ili drugim gradovima Srbije, a u delegaciji su i studenti iz 17 gradova Srbije koji studiraju u Jagodini i ukupno su u delegaciji studenti sa 50 fakulteta iz Srbije . rekao je Marković i dodao:

- Oni će obići Bečki univerzitet, kao i znamenitosti glavnog grada Austrije, koji je više puta proglašavan za najbolji grad za život, za zeleni grad, kao i za grad sigurnosti u Evropi i svetu. Političko-privredni deo delegacije imaće sastanak sa predsedavajućim Odbora za međunarodne odnose Skupštine grada Beča Peterom Floriabšutcom, a tema tog sastanka biće "Srbija na evropskom putu“, odnosno da Austrija, kao i do sada, podržava Srbiju u njenim evrointegracijama.

Imaćemo, istakao je Palma, sastanke i sa austrijskim privrednicima.

- Kao rezultat takvih dosadašnjih sastanaka je dolazak poznate austrijske kompanije PORR u Jagodinu, zahvaljujući čemu je dislocirana deponija iz gotovo samog grada Jagodine na drugu udaljenu lokaciju, a nakon moje posete kompaniji Šibel koja proizvodi velike motore za turbine i druga velika postrojenja, kompanija „Šibel“ će aprila ove godine otvoriti fabriku u Jagodini, koja je završena i samo se čeka da stignu mašine - rekao je Dragan Marković Palma.

SRBIJA POVOLJNIJA ZA ŽIVOT OD AUSTRIJE

- „Kada sam bio u Beču prošle nedelje i kada smo dogovarali pojedinosti oko dolaska srpskih studenata uverio sam se na licu mesta kolike su plate i koliko košta život u Beču. Razgovarao sam sa više ljudi koji rade u prodavnicama i restoranima kao prodavci i konobari i rekli su mi da se njhove plate kreću između 1.100 i 1.500 evra, a cena najma stana, plus infostan je oko 1.000 evra, a uz to je sve skuplje nego u Srbiji. U to će se uveriti i naši studenti narednih dana u Beču. Ja se borim da naši studenti vide Evropu, da vide kako se živi i da se uvek vrate u svoju zemlju Srbiju i u svojoj zemlji se zaposle i osnuju porodice. Srbija je država ekonomski sigurna, politički stabilna, sa najmanjim poreskim stopama i sa kursom evra koji se ne menja - naglasio je Marković.

Foto: informer.rs

O ovom putovanju sam, poručio je Palma, kao i uvek do sada, obavestio i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nakon povratka ćemo podneti izveštaj šta smo videli i šta je rezultat tog putovanja.

Na današnjoj konferenciji govorili su i studenti i profesori koji su se zahvalili gradu Jagodini na organizaciji ovog putovanja. Studenti su sa 50 fakulteta iz 17 gradova Srbije i to iz: Jagodine, Kragujevca, Kraljeva, Požarevca, Smedereva, Paraćina, Ćuprije, Pirota, Varvarina, Aranđelovca, Zaječara, Lapova, Rekovca, Ražnja, Topole, Vlasotinca i Svilajnca.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PALMA: Ja sam za pokret, a ne za bojkot
Politika

PALMA: Ja sam za pokret, a ne za bojkot

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je gostujući na HEPI TV, na pitanje o formiranju Narodnog pokreta za državu koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je za pokret, a ne za bojkot.

11.03.2023

10:53

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija