• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.04.2023

11:37 >> 12:30

DOKAZALI SMO DA ZAJEDNO MOŽEMO I VIŠE I BOLJE! Vučić nakon sastanka sa Ramom i Kovačevskim u Veroni: Ponosan sam na sve što smo uradili za naše države

printscreen

Politika

DOKAZALI SMO DA ZAJEDNO MOŽEMO I VIŠE I BOLJE! Vučić nakon sastanka sa Ramom i Kovačevskim u Veroni: Ponosan sam na sve što smo uradili za naše države

Podeli vest

Na jezeru Garda nedaleko od Verone, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u okviru inicijative Otvoreni Balkan, sastao se danas sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim.

Predsednik se obratio javnosti iz Verone


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Veroni, na sastanku sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom i predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim, postignut dogovor o završetku procesa osiguranja zajedničkih  radnih dozvola između tri zemlje, članice Otvorenog Balkana.

- Razgovarali smo i o prijemu novih identifikacionih kartica i sva trojica smo se složili da ćemo moći da napravimo napredak u narednim mesecima po tom pitanju. Dogovorili smo se o završetku procesa osiguranja radnih dozvola i to bi bila osnova, usuđujem se da kažem, osnova ekonomske saradnje između svih nas - istakao je Vučić na konferenciji za medije nakon sastanka sa Ramom i Kovačevskim u okviru inicijative Otvoreni Balkan, koji je održan u gradskoj skupštini grada Bardolini.

Dodao je da je sa premijerima razgovarao o tome kako pomoći običnim ljudima i kako otkloniti sve prepreke i omogućiti slobodnu trgovinu i slobodan protok robe i ljudi.

- Razgovarali smo o mnogim važnim pitanjima kako bi sve pripremili pre početka letnje sezone. Mislim da će biti veoma važno. Takođe, razgovarali smo i o mnogim drugim pitanjima, poput onih koja se tiču bezbednosti hrane - rekao je Vučić.

Dodao je i da je sa Kovačevskim i Ramom razgovarao i o usaglašavanju oko identifikacionih dokumenata koji će ubrzati prelaske preko granica.

- Takođe, pričali smo i prijemu novih indetifikacionih kartica i sva trojica smo se složili da ćemo moći da napravimo neki napredak po tom pitanju u narednim mesecima - rekao je Vučić.

Dodao je da je trgovinska razmena između Srbije i Severne Makedonije sve veća i veća, i da je u poslednje tri godine porasla za nekih 50 odsto.

- Najveća prepreka nas na Zapadnom Balkanu su granice, jer kada imate kamion koji prevozi neku vrstu robe, oni 30 odsto vremena voze, a 70 odsto provedu na granicama - istakao je Vučić.

Srbija, Albanija i Severna Makedonija su dokazale da zajedno možemo i više i bolje. Ponosan sam na sve što smo uradili i na ono što ćemo tek da napravimo za naše države i građane. Inicijativa Otvoreni Balkan donosi bliže veze ljudi, nove puteve ekonomske sradanje, to je bolji život i budućnost našeg regiona - objavio je Vučić na Instagramu "budućnostsrbijeav".

Foto: printscreen

Kovačevski: “Ako smo zajedno jači, uvek ćemo biti jači”

Kovačevski je zaključio da je inicijativa “Otvoreni Balkan” nešto što je organsko, autentično i što je bazirano na dobroj volji i odnosima između naših zemalja.

Benefiti koji će se pokazati u budućnosti su veliki motiv i za druge zemlje da dođu da se pridruže Otvorenom Balkanu.

Ako smo zajedno jači, uvek ćemo biti jači – naveo je Kovačevski.

Rama: Trgovinska razmena između zemalja Otvorenog Balkana porasla 24,8 odsto

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas da je trgovinska razmena između Srbije, Albanije i Severne Makedonije u 2022. porasla za 24,8 odsto, da je to ogroman porast i rezultat rada na projektu “Otvorenog Balkana”.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim, Rama je rekao da je projekat Otvorenog Balkana izuzetno važan za te tri zemlje i da ga smatraju komplementarnim sa Berlinskim procesom.

Odgovori na pitanja novinara

O oprečnim pogledima Srbije i Albanije po pitanju KiM

Ja i Edi pričamo o saradnji, možda imamo nekada oprečne izjavi, ali je ekonomija osnov odnosa između dve zemlje i bitno je da se građani osećaju sigurnjim i dobro primljenim kada odu u druge zemlje – naveo je predsednik Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Ako bi nastavili da ne pričamo jedni sa drugima to bi bilo jako teško za sve nas. Ponekad zaista postoje velika neslaganja i postoji velika razlika u pogledima, pogotovu kada je reč o Kosovu i Metohiji, ali da li je to razlog da ne pričamo ili da pričamo više? Ja mislim da je to razlog da pričamo više. Dijalog je najvažnija stvar i on se upravo danas odvija – istakao je Rama.

 

Foto: printscreen

Trojica lidera, nakon susreta, obilaze “VINITALY 2023” i sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Antonijem Tajanijem obići zajednički štand na kojem će vina predstaviti izlagači iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

Kako je ranije najavio predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, vinski sajam “Vinska vizija Otvorenog Balkana” predstaviće se na najvećem svetskom sajmu vina VinItaly u Veroni od 2. do 5. aprila, pred više od 25.000 kupaca iz celog sveta. Na štandu Open Balkan koji je organizovala PKS na sajmu u Veroni predstaviće se više od 200 etiketa najboljih vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Vina na Open Balkan štandu predstaviće vrhunski somelijeri tri zemlje

Od ukupnog broja, 90 etiketa je iz Srbije iz 41 vinarije. Vina na Open Balkan štandu predstaviće vrhunski somelijeri tri zemlje, a biće organizovan i masterklas na kome će biti predstavljene autohtone sorte Balkana.

Čadež je podsetio da je PKS pre šest meseci pokrenula inicijativu da se na tom prestižnom sajmu VinItaly predstavi najveći regionalni vinski sajam – “Vinska vizija Otvorenog Balkana”, što će, kako je dodao, našim vinarima omogućiti nove poslove.

Očekuje se, naveo je, da će kupci sa sajma u Veroni posetiti i Beograd koji će od 16. do 19. novembra biti domaćin regionalnog sajma vina i prestonica vinske industrije u našem delu sveta, a gde će moći da probaju najbolja vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Prema njegovim rečima, ove godine na VinItaly očekuje se rekordan broj učesnika – posetilaca, izlagača, i kupaca – uvoznika, distributera i njihovih asocijacija iz Evrope, ali i iz celog sveta – od SAD, Centralne i Južne Amerike, preko Afrike do Azije.

Čadež je podsetio da je predsednik Vučiću zajedno sa predsednicima vlada Severne Makedonije i Albanije pokrenuo inicijativu da se prošle godine organizuje prvi sajam vina “Vizija otvorenog Balkana”, koji je, kako je, naglasio prošao odlično.

Na nama je da promovišemo taj sajam u svetu i da napravimo što više poslova. Razgovaraćemo sa najvećim svetskim kupcima kako bi oni došli u Beograd i učinili ga mestom na kome se prave dobri poslovi za vinare – naveo je predsednik PKS i dodao da će nastup na sajmu u Veroni našim vinarima otvoriti mogućnosti za nove poslove.

 

 

Prvi “Wine Vision by Open Balkan” organizovan je u septembru 2022. godine

Dodao je da će se razgovarati sa najvećim svetskim kupcima kako bi oni došli u Beograd i učinili ga mestom na kome se prave dobri poslovi za vinare, rekao je Čadež.

Prvi “Wine Vision by Open Balkan” organizovan je u septembru 2022. godine, na inicijativu lidera tri zemlje, kada je predstavljeno više od 350 vinarija – gotovo 400 izlagača sa destilerijama iz više od 20 zemalja.

Zabeleženo je oko 35.000 posetilaca, među kojima više od stotinu profesionalnih kupaca iz regiona i sveta – distributera i uvoznika, zatim predstavnika HORECA sektora, veletrgovaca i maloprodajnih lanaca zainteresovanih da prošire prodajni asortiman vinima iz Srbije i regiona OB.

Posetio je da su stotine izlagača sa svih kontinenata već najavili učešće i izrazio uverenje da će manifestacija uveliko nadmašiti rezultate prošlogodišnjeg sajma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tanja

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan u Veroni je odlična prilika da Srbija predstavi naše vinarije I učvrsti o dobre međunarodne odnose

Sofija

pre 1 godinu

Srbija na čelu sa Vucicem spremna je za saradnju .

Caca

pre 1 godinu

"Otvoren Balkan" je prava i izvanredna inicijativa i dobra je za čitav region!

Boban Kostić

pre 1 godinu

Inicijativa Otvoreni Balkan pruža veće mogućnosti za trgovinu, investicije, podsticanje EU integracija, olakšano kretanje građana između zemalja članica. Nadam se napretku u razgovorima.

Sloba

pre 1 godinu

Ovakvi sastanci mnogo znače za nastavak uspešne saradnje zemalja regiona i inicijative Otvoreni Balkan.

Sasa

pre 1 godinu

Inicijativa Otvoreni Balkan ima potencijal da donese velike koristi za sve zemlje regiona, podržavam predsednika Vučića u ovim naporima.

Pera

pre 1 godinu

Drago mi je videti da se naš predsednik bavi unapređenjem ekonomske saradnje sa zemljama regiona.

Aca

pre 1 godinu

Učvrstimo veze među zemljama regiona i radimo na zajedničkom cilju - boljem životu naših građana.

Ur Nino sar Serbule

pre 1 godinu

Отворени Балкан јесте добра замисао која ће економски подићи земље Западног Балкана.

Petar

pre 1 godinu

Ovaj susret predstavlja veliku priliku za razmenu iskustava i znanja među liderima zemalja regiona.

Goran

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je pokazao svoju posvećenost razvoju inicijative Otvoreni Balkan, te je i ovaj sastanak dokaz njegovog nastojanja da se postigne bolja saradnja i prosperitet regiona.

Olga

pre 1 godinu

Veliki pozdrav za predsednika Vučića na njegovom angažovanju na promociji srpskih proizvoda na međunarodnom nivou.

Sasa

pre 1 godinu

Nadam se da će ovaj susret doneti još veću saradnju među zemljama regiona i otvoriti vrata za nove projekte.

Milun

pre 1 godinu

Odlično videti da se lideri Balkana okupljaju kako bi razgovarali o zajedničkim ciljevima i radili na njihovom ostvarenju. Bravo za predsednika Vučića!

Marko

pre 1 godinu

Inicijativa Otvoreni Balkan je veoma važna za region i drago mi je da se lideri sastaju i razgovaraju o načinima za poboljšanje života građana.

ema

pre 1 godinu

Podrška predsedniku Vučiću i ostalim liderima Balkana u nastojanju da region postane stabilniji i prosperitetniji.

Milan

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan je inicijativa koju je pokrenuo Aleksandar Vučić. Otvoreni Balkan dobija sve veću podršku u regionu i šire.

Nikola

pre 1 godinu

Lideri koji se trude da unaprede region i saradnju među zemljama, umesto da se fokusiraju na sukobe, su pravi lideri. Hvala predsedniku Vučiću, premijeru Rami i premijeru Kovačevskom na njihovoj posvećenosti Balkanu.

Radovan

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je pokazao svoju posvećenost razvoju inicijative Otvoreni Balkan, te je i ovaj sastanak dokaz njegovog nastojanja da se postigne bolja saradnja i prosperitet regiona.

Ema

pre 1 godinu

Vazan razgovor za nasu zemlju,verujemo nasem predsedniku i znamo da ce sve proci u najboljem redu.

Ada

pre 1 godinu

Nadamo se dobrim pregovorima i buducim saradnjama kako bi se pospesila trgovina, pa tako i privreda i ekonomija sve tri zemlje.

Sneza

pre 1 godinu

Inicijativa Otvoreni Balkan odlična ideja za napredak u zajedničkim projektima i saradnji svih zemalja koje istu podržavaju

Viki

pre 1 godinu

Poseta predsednika Vucica i Otvoreni Balkan u Veroni je odlična prilika da Srbija predstavi naše vinarije I učvrsti o dobre međunarodne odnose

Miroslav

pre 1 godinu

Vučićev sastanak sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom i predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim u Bardolini je pokazao njegovu posvećenost i upornost u pronalaženju rešenja za probleme u regionu. Ovo je još jedan primer njegove vizionarske politike koja će doneti koristi za sve zemlje u regionu. Čestitam predsedniku Vučiću na njegovom trudu i radu u ovom važnom pitanju.

Brana

pre 1 godinu

Inicijativa Otvoreni Balkan je šansa da zemlje članice postignu mnogo više zajedničkim snagama nego samostalno.

Sloba

pre 1 godinu

Očekujemo da će i ovaj sastanak doneti napredak za naš region.

Lea

pre 1 godinu

Balkan ima odlične vinare i vina vredna pažnje.

Jelena

pre 1 godinu

Verujemo predsedniku i verujemo da će doneti dobre odluke.

Nesa

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan je izvanredan projekat koji je u korist svima, trgovinske razmene između zemalja članica su u drastičnom porastu što je veoma značajno za našu državu.

miki

pre 1 godinu

Odlično je videti predsednika Vučića, premijere Rame i Kovačevskog kako zajedno rade na inicijativi Otvoreni Balkan i kako se bore za bolju budućnost našeg regiona.

Dejan

pre 1 godinu

Njegova inicijativa Otvoreni Balkan predstavlja sjajan način za povezivanje i saradnju između zemalja regiona. Nadam se da će se ova inicijativa nastaviti i da će doneti pozitivne rezultate za sve nas.

Dusan

pre 1 godinu

Vucic se sastaje sa Ramom i Kovacenskim, nadamo se pozitivnom ishodu sastanka.

diki

pre 1 godinu

Važno je da se lideri regiona sastaju i razgovaraju o dosadašnjim postignućima, ali i o budućim planovima za razvoj naših zemalja.

Sneza

pre 1 godinu

Pozdravljam inicijativu Otvoreni Balkan i nadam se da će dalje doprineti razvoju regiona i boljem životu građana

Ana

pre 1 godinu

Odlicno bi bila da inicijativa Otvoreni Balkan zazivi za sve zemlje sa Balkana, svima bi bilo bolje i lakse bi funkcionisali.

Vojo

pre 1 godinu

Velika podrška predsedniku Vučiću i njegovoj inicijativi Otvoreni Balkan. Sastanak sa predsednikom Vlade Albanije i predsednikom Vlade Severne Makedonije u formatu van granica Zapadnog Balkana pokazuje da Vučić radi na stvaranju pozitivne agende i da promoviše regionalnu saradnju u cilju bolje budućnosti za sve. Pohvaljujem njegov trud da izgradi održivu platformu za dijalog i koordinaciju, što će omogućiti bolje životne uslove i ekonomski prosperitet u regionu.

BranimirV

pre 1 godinu

Vucic je uvek bio otvoren za razgovore koji donose napredak nasoj drzavi i gradjanima. Pokazao je koliko je ozbiljan politicar koji radi na ocuvanju mira i stabilnosti u zemlji i regionu. Otvoreni Balkan je odlicna inicijativa koju treba podrzati,jer je dobra saradnja sa susedima kljucna za razvoj ekonomije kako Srbije,tako i zemalja u regionu.

Mica

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan je itekako važan za ekonomski razvoj Srbije i zemalja u regionu

boba

pre 1 godinu

Svaki susret u okviru Otvorenog Balkana je korak napred ka boljoj saradnji i razumevanju među zemljama u regionu.

Jela

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan u Veroni je odlična prilika da Srbija predstavi naše vinarije I učvrsti o dobre međunarodne odnose

Sonja

pre 1 godinu

Sastali se Vučić,Rama i Kovačević razgovori o inicijativi Otvoreni Balkan!

Ivan

pre 1 godinu

Čestitke predsedniku Vučiću što radi na izgradnji mostova sa susedima. Njegova inicijativa Otvoreni Balkan pokazuje da veruje u dijalog i saradnju kao način rešavanja pitanja u regionu. Sastanak u Bardoliniju sa predsednikom Vlade Albanije i predsednikom Vlade Severne Makedonije dokazuje predanost predsednika Vučića u promovisanju zajedničkih ciljeva i ostvarivanju pozitivnih koraka za region.

deki

pre 1 godinu

Čestitam predsedniku Vučiću na posvećenosti i inicijativi da se region Zapadnog Balkana učini otvorenijim i prosperitetnijim za sve građane.

Neca

pre 1 godinu

Pozdravljam dialog, na taj način gradimo dobrosusedske odnose i imamo uvid u probleme s kojima se susreću.

mirka

pre 1 godinu

Svi građani regiona imaju koristi od ovakvih inicijativa i nadam se da će se nastaviti dalje saradnja i razvijati se ekonomija u regionu.

Ana

pre 1 godinu

Posle sastanka Vučića,Rame i Kovačevića održaće se konferencija za novinare!

aca

pre 1 godinu

Bravo predsedniče Vučiću što se bori za bolje uslove života i rada za građane našeg regiona i što radi na unapređenju ekonomske saradnje.

ana

pre 1 godinu

Ovakvi susreti pokazuju da je region Zapadnog Balkana sve više otvoren za razgovor i saradnju, što je ključno za stabilnost i prosperitet.

biba

pre 1 godinu

Inicijativa Otvoreni Balkan je jedna od najvažnijih inicijativa u regionu i ima potencijal da doprinese ekonomskom rastu i stabilnosti u regionu.

Strahinja

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan pruza velike mogucnosti za privrednike zemalja u regionu

Ksenija

pre 1 godinu

Sastanak je od velike važnosti za Srbiju, ovom prilikom imamo šansu i da prestavimo naše vinarije.

Jasna

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan u Veroni je odlična prilika da Srbija predstavi naše vinarije.

Sloba

pre 1 godinu

Inicijativa Otvoreni Balkan omogućava brži razvoj i očuvanje mira i stabilnosti zemalja regiona.

Vule

pre 1 godinu

Nadam se da će današnji sastanci doprineti daljem razvoju naše zemlje.

Jana

pre 1 godinu

Za dalji razvoj Srbije, jako je bitno da se izgradjuju i održavaju prijateljski odnosi sa svim našim susedima.

Rade

pre 1 godinu

Nadam se da ce ovaj sastanak ojacati dobre odnose zemalja na Balkanu.

Vlada S

pre 1 godinu

U okviru "Otvorenog Balkana" danas razgovaraju Vučić, Rama, i Kovačevski, i razmotriće sve načine kako da ta inicijativa pomogne građanima i privredi regiona.

mija

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan dobra ideja, ocekujemo lepe vesti od predsednika.iva

Mici

pre 1 godinu

Nadam se Jos boljoj saradnji sve tri zemlje. Vucic je covek sa vizijom koju ostvaruje. Sastanak I saradnja donose benefited za sve.

Rade

pre 1 godinu

Ceo Balkan ce imati veliku korist od ovog sastanka.

Ana

pre 1 godinu

Nesto produktivno ce izaci iz ovoga... Verujem u to!

Duca

pre 1 godinu

Naredni planovi ce olaksati zivot gradjana u regionu.Vucic nastavlja da gradi dobre odnose i misli na buducnost svog naroda

Maja

pre 1 godinu

Svaka cast predsedniku Vucicu na svemu sto radi za Srbiju!

Kaca

pre 1 godinu

Vucic zasluzuje svaku pohvalu za sve sto radi za Srbiju!

Marija

pre 1 godinu

Inicijativa Otvoreni Balkan nastavlja regionalno povezivanje.

Tasa

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan da radi na korist naroda svojih clanica. Tako ce biti najuspesniji. Da nastavi sa zajednickim projektima. Kovacevski, Vucic i Rama mogu vise zajedno.

Aca

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan je ideja koja može mnogo doneti svima, pogotovo građanima regiona

Devojče Makedonsko

pre 1 godinu

Поддршка за Отворен Балкан од Македонија.

Tale

pre 1 godinu

Sastanci sa svim zemljama u regionu mogu doneti samo mnogo u svakom smislu te reči

Svetlana

pre 1 godinu

Raduje me svaka saradnja svih zemalja sa Srbijom povodom "Otvorenog Balkana".

Marija

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan je značajan za ekonomski napredak.

Rada

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je novi Ujedinitelj Balkana.

Irma

pre 1 godinu

Bilo bi lepo da svi shvate da je ova incijativa najbolja za nas region.

Aco

pre 1 godinu

Regionalne inicijative imaju za cilj brzi razvoj regiona.

Tale

pre 1 godinu

Predsednik iz svakog sastanka može mnogo da donese svojim građanima kroz razne stvari, razne projekte

Tale

pre 1 godinu

Svaki sastanak može mmogo toga dobrog da donese građanima Srbije i regiona

olja

pre 1 godinu

Vucic je pokrenuo incijativu Otvoreni Balkan, to ce omoguciti brzi protok ljudi i robe, odlicna ideja koja treba da se sprovede u delo.

Oki

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan je odlična ideja koja može mnogo da donese svim građanima Srbije

Marija

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan se po prvi put održava van granica Balkana, ali je jednako značajan sastanak za sve učesnike.

Ana

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan je veoma perspektivan projekat za citav Zapadni Balkan. Sigurna sam da ce imati puno uspeha.

Goga

pre 1 godinu

Verujem da je sastanak protekao u najboljem mogućem redu i da je napravljen neki dogovor.

Sale

pre 1 godinu

Mnogo uspeha u razgovorima,ne sumnjamo da ce predsednik Vucic raditi onako kako je najbolje za nasu zemlju Srbiju.

Milan

pre 1 godinu

Inicijativa OB donosi nove investicije i bolji standard svih građana regiona.

Žika

pre 1 godinu

Vučićeva ideja otvorenog Balkana pokazala se veoma dobro i korisno za saradnju u regionu i šire

Filip

pre 1 godinu

Održavanje ovog sastanka ukazuje na spremnost lidera da rade na poboljšanju uslova života građana regiona.

Jovan Kursula

pre 1 godinu

Predsednik Vučić na svakom koraku radi u interesu Srbije

strahinja

pre 1 godinu

Ova inicijativa ima potencijal da unapredi saradnju i dijalog među zemljama regiona.

Ivan

pre 1 godinu

Sastanak lidera na ovom nivou ukazuje na važnost inicijative Otvoreni Balkan.

Marko

pre 1 godinu

Samo nastavite da poboljšavate međunarodni ugled Srbije u svetu! Bravo!

Igor

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan je jako važan za našu zemlju. Ekonomska saradnja između zemalja balkana je bitna, dovodi do razvoja naših ekonomija i rasta životnog standarda građana svih zemalja Otvorenog Balkana. Vučić pokušava da očuva mir u regionu i uzdigne ekonomiju regiona.

ivan

pre 1 godinu

Očekuje se da će konferencija za novinare nakon sastanka biti prilika da se predstave planovi i postignuća inicijative.

Cvetke

pre 1 godinu

OPEN BALKAN je značajan za građane Srbije, za dalji razvoj i prosperitet.

Mija

pre 1 godinu

Vučić intenzivno radi na razvijanju saradnje sa Severnom Makedonijom i Albanijom. Svaka čast!

Sasa

pre 1 godinu

Inicijativa Otvoreni Balkan ima za cilj da promoviše saradnju i ekonomski razvoj regiona.

Kosa

pre 1 godinu

Budimo uz Predsednika Aleksandra Vucica i njegovu politiku,on zna sta je najbolje za narod i zemlju.

nemanja

pre 1 godinu

Ovo je prvi put da se sastanak u okviru inicijative održava u ovom formatu van granica Zapadnog Balkana.

stanko

pre 1 godinu

Vučić, Rama i Kovačevski su se sastali kako bi razgovarali o postignutim rezultatima i narednim planovima.

Maja

pre 1 godinu

Po osmehu našeg predsednika se vidi da je pregovor prošao u najboljem interesu za Srbiju. Živela Srbija

ana

pre 1 godinu

Lideri su se prošetali pored jezera, što ukazuje na opuštenu atmosferu sastanka.

nevena

pre 1 godinu

Sastanak se održava van granica Zapadnog Balkana, što ukazuje na širenje uticaja ove inicijative.

bozana

pre 1 godinu

Ova inicijativa je pokrenuta kako bi se olakšao život građanima i privrednicima na Balkanu.

Milan

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan donosi mir u region i u prvi plan stavlja ekonomiju, Vučićeva vizija je da sve zemlje regiona puste politiku po strani i stave ekonomiju u prvi plan, živote građana na prvo mesto.

ivana

pre 1 godinu

pickousno vaginalni majmun taman govorio odakle danilcetu dileru heroina rolex sat. haha koji retardirani majmun, trebalo ga je snajperom kad je pizdio po hrvatskoj o velikoj srbiji. sada spali na beogradski pasaluk. hahaha. zivilo slobodno kosovo. jebi mater vucicu.

Ilija

pre 1 godinu

Vučić zna da je Otvoreni Balkan dobar za Srbiju zbog slobodnog protoka robe i kapitala.

Siniša

pre 1 godinu

Svi treba da podržimo Otvoreni Balkan jer se njime otvaraju granice a time se i šire ekonomski potencijali i kapaciteti zemlje Srbije.

goran013

pre 1 godinu

Kao i uvek smo otvoreni za saradnju sa nasim komsijama koja ce uroditi plodom

Marijana

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan je dobra ideja Predsednika Vučića zamišljena kao inicijativa koja ide u pravcu Berlinskog procesa o saradnji zemalja Zapadnog Balkana i EU.

Dako

pre 1 godinu

Otvoren Balkan je najbolja i najproduktivnija ideja našeg predsednika Vučića.

nina

pre 1 godinu

Imamo šta da ponudimo svetu vinarstva, i to treba što bolje predstaviti na ovom sajmu.

Mara

pre 1 godinu

Otvoren Balkan je super projekat. Samo treba pozvati i ostale zemlje da se pridruže. Ponosan sam jer je OB delo jednog mudrog Srbina - našeg Vućića.

Silvija

pre 1 godinu

Nema ništa bolje trenutno od Otvorenog Balkana kao Vučićevog produkta mudre misli, jer su naša balkanska tržišta postala dosta usitnjena raspadom Jugoslavije i ako nemate neku vrstu jedinstvenog tržista kakvu nudi Otvoreni Balkan , vrlo teško ćete biti konkurentni u današnjem svetu. Vučić je to znao i zato radi na Otvorenom Balkanu.

Maja

pre 1 godinu

Radujemo se nastavku dobre saradnje sa članicama Otvorenog Balkana.

Stihir

pre 1 godinu

Još na poslednjem samitu O. Balkana rodila se ideja o saradnji iz oblasti proizvodnje hrane i u oblasti energetike, gde će se praviti zajednički popis potreba. Vidim da već na ovom sastanku to Vučić želi da realizuje. Svaka čast.

nina

pre 1 godinu

Srbija je prijateljski raspoložena prema svima, što joj omogućava da ostvari veću ekonomsku saradnju.

Ana

pre 1 godinu

Plodonosni pregovori će olakšati rast i razvoj svima, to jesu primarni ciljevi. Edi Rama mi ne deluje raspoložen za dogovor sa Vučićem o ZSO.

Ana

pre 1 godinu

Sve probleme koji se nadju ispred nas moramo da otklonimo kako bi narod ziveo bolje ,kvalitetnije.

Milos

pre 1 godinu

Jedino se razgovorima i pregovorima mogu problemi resiti

nina

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan je rešenje za mnoge naše probleme

Tanjusa

pre 1 godinu

Slobodan protok robe i usluga,medjusobna podrska,jeste ono sto je od velikog znacaja za napredak regiona.

Rada

pre 1 godinu

Predsednik nas svuda predstavlja kako prilici i zalaze se za mir i stabilnost Srbije

Ljiljana

pre 1 godinu

Sastanak vezano za Otvoreni Balkan pokazuje pozitivne rezultate .

nina

pre 1 godinu

Inicijativa Otvoreni Balkan donosi razne projekte i dodatno priblizava i Srbiju i Severnu Makedoniju i Albaniju

nina

pre 1 godinu

Bilateralna saradnja, ali i projekti koji se ostvaruju kroz inicijativu Otvoreni Balkan, donose korist građanima

Iva

pre 1 godinu

Srbija podržava ulaganja u budućnost!! Zajedničkim trudom sve probleme, brže rešavamo!

Boban Kostić

pre 1 godinu

Ciljevi inicijative Otvoreni Balkan je olakšavanje kretanja ljudi između država članica inicijative.

nina

pre 1 godinu

Saradnja sa prijateljskim zemljama u okruženju je značajna za jačanje ekonomije i privrede,

Suncica

pre 1 godinu

Na sajmu vina u Veroni ce po prvi put prozvodjaci iz sve tri clanice inicijative Otvoreni Balkan prezentovati svoja vina i ponuditi ih velikom trzistu Evrope.

Tanja

pre 1 godinu

Inicijativa Otvoreni Balkan je svakako odlican nacin da se uspostave dobri odnosi zemalja u regionu.

Bane

pre 1 godinu

Ovaj sastanak će doneti napredak za naš region.

Suncica

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan" znači budućnost mira i međusobne saradnje.

nina

pre 1 godinu

U svakom pogledu je vazno da Srbija napreduje i to zahvajuci Vucicu.

Petar

pre 1 godinu

Ideja ove inicijative je da se olakšaju kretanja robe, biznisa iz zemlje u zemlju.

Maja

pre 1 godinu

Ekonomska saradnja između Srbije ,Albanije i S. Makedonije doprinosi stabilnosti i miru u regionu.

MarkoG

pre 1 godinu

Naravno da je razgovor sa Vučićem bio plodan. On pametno pravi poteze, promišljeno.

Ruza

pre 1 godinu

Ova inicijativa svim njenim članicama omogućava da ujedunjeni lakše savladamo izazove koji su danas pred svima nama.

nina

pre 1 godinu

Živi ideja otvorenog Balkana. Sve pohvale za predsednika

Nikola

pre 1 godinu

Jasno vidimo da Vucic vodi odgovornu politiku i jaca ekonomiju Srbije. Narod je na tome zahvalan

Jablan

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan je nova razvojna šansa za nas

nina

pre 1 godinu

Srbija je zemlja koja se zalaže za mir i saradnju i dobre susedske odnose sa svim zemljama regiona.

Sanja

pre 1 godinu

Inicijativa Otvoreni Balkan će doprineti razvoju države kao i podizanje saradnje sa Albanijom i Severnom Makedonijom na viši nivo.

Suncica

pre 1 godinu

Za Srbiju je od velikog znacaja sto je deo jednog velikog projekta kao sto je Otvoreni Balkan.

Mara

pre 1 godinu

Iz ovog sastanka će biti izvučena maksimalna korist za našu zemlju u budućoj saradnji susednih zemalja.

Ceca

pre 1 godinu

Plodonosni pregovori će olakšati rast i razvoj svima, to jesu primarni ciljevi.

Ivana

pre 1 godinu

Svaka zemlja pojedinačno na Zapadnom Balkanu je slab ekonomski činioc ali udruženi povećavaju snagu.

Ruza

pre 1 godinu

Otvorena saradnja između Srbije i zemalja regiona će nam doneti ogroman ekonomski napredak. Borba Vucica za bolji i kvalitetniji život našeg naroda nikada neće prestati.

Maja

pre 1 godinu

Samo konstantno ekonomsko povezivanje država članica inicijative Otvoreni Balkan je ključ dugoročne stabilnosti našeg regiona!

Mare

pre 1 godinu

Ova poseta je od velikog značaja za bolju i uspešniju saradnju Otvorenog Balkana.

Nikola

pre 1 godinu

Sve ideje koje region vode ka miru i stabilnosti prave su i odgovaraju svim građanima.

Sonja

pre 1 godinu

Sastanak Vucica, Rame i Kovacevskog donosi samo pozitivne ishode i promene. To smo i ocekivali.

Nina

pre 1 godinu

Razgovori i pregovori za bolju budućnost Srbije.

Sanja

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan je najbolja inicijativa za region ikada.

Iva

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan će omogućiti izmedju Srbije, Albanije i Severne Makedonije lakši protok robe i ljudi i brzi ekonomski razvoj.

Ljiljana

pre 1 godinu

Ovaj dijalog će ojačati saradnju Otvorenog Balkana na dobrobit svih nas.

Iva

pre 1 godinu

Inicijativa koju je sproveo Vucic da ujedini države Zapadnog Balkana u ekonomskoj saradnji je najbolji mogući način da države Zapadnog Balkana napreduju i razvijaju se u miru i prosperitetu.

Mira

pre 1 godinu

Kroz ovaj sastanak se učvršćuje saradnja, čuvaju mir i stabilnost.

Zoro

pre 1 godinu

Sve pohvale Vucicu za sve sto radi.Ovi razgovori ce poboljsati odnose u regionu

Ruza

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan je dobra inicijativa, dobar način da se pospeši trgovina i ekonomija sve tri zemlje, a ujedno i promocija nase vinarije. Nadamo se dobrim pregovorima!

Tanja

pre 1 godinu

Nema sumnje da će Srbija imati koristi iz svega ovoga.

Zika

pre 1 godinu

Otvoreni Balkan je odlična inicijativa za razvoj zapadnog Balkana i naravno Srbije.

Rada

pre 1 godinu

Ovaj sastanak je od velikog znacaja za nasu zemlju i nas narod, i ova saradnja se mora nastaviti, idemo ka boljoj budućnosti!

Sara

pre 1 godinu

Srbija je zemlja koja je uvek spremna za saradnju sa zemljama u regionu.

Danijela

pre 1 godinu

Ohrabruje poruka koju predsednik Vučić šalje iz Italije

Ana

pre 1 godinu

Predsednik Vučić spreman je na svakom koraku da se bori za interese Srbije.

Rade

pre 1 godinu

Srbija je uvek imala dobre odnose sa zemljama u regionu i uvek ostvarivala kvalitetne saradnje.

Djordje

pre 1 godinu

Predsednik Aleksandar Vučić je svestan koliko za našu ekonomiju znači inicijativa "Otvoreni Balkan" zato se i trudi da odnose sa Albanijom i Severnom Makedonijom digne na najveći mogući nivo.

Djordje

pre 1 godinu

Predsednik Aleksandar Vučić zna koliko je inicijativa "Otvoreni Balkan" važna za našu ekonomiju, pa se stoga trudi da podigne odnose sa Albanijom i Severnom Makedonijom na najviši nivo.

Djordje

pre 1 godinu

Kako bi inicijativa "Otvoreni Balkan" imala što veći pozitivan uticaj na našu ekonomiju, predsednik Aleksandar Vučić svesno radi na jačanju odnosa sa Albanijom i Severnom Makedonijom.

Djordje

pre 1 godinu

Predsednik Aleksandar Vučić svestan je koliki doprinos inicijative "Otvoreni Balkan" može imati našoj ekonomiji, pa se stoga trudi da odnose sa Albanijom i Severnom Makedonijom podigne na najviši nivo.

Djordje

pre 1 godinu

Predsednik Aleksandar Vučić snažno veruje u pozitivne efekte inicijative "Otvoreni Balkan" po našu ekonomiju, zbog čega se trudi da podigne odnose sa Albanijom i Severnom Makedonijom na najviši nivo.

Ns

pre 1 godinu

Slobodan protok ljudi, robe usluga i kapitala je ključan

Maja

pre 1 godinu

Zajedno do napretka. Povecati saradnju u svim oblastima.

Ns

pre 1 godinu

U okviru ove inicijative nastavljamo saradnju sa zemljama u regionu

Ns

pre 1 godinu

Srbija ima izuzetnu saradnju sa Ramom i Kovačevskim i tako će biti i nadalje

Ns

pre 1 godinu

Identifikacione kartice predstavljaju veliki pomak.

Sanja

pre 1 godinu

Tri zemlje pokazale celom regionu kako se sarađuje.

Ns

pre 1 godinu

Ova inicijativa donosi nove puteve ekonomske saradnje.

Ns

pre 1 godinu

Ponosni smo na dosadašnje rezultate koje je donela ova inicijativa

Ns

pre 1 godinu

Pozitivan pomak u svakom slučaju. Otvoreni Balkan je odlična inicijativa

Ns

pre 1 godinu

Sve tri zemlje će i dalje unapredjivati saradnju u okviru već postojeće inicijative

iva

pre 1 godinu

Jacanje saradnje sa svojim susedima je od velikog znacaja za napredak Srbije u svakom smislu,jacanje trgovine,radne vize.Jos jedan dokaz o Vucicevom zalaganju za svoju drzavu i celokupan narod u Srbiji.

Jela

pre 1 godinu

Inicijativa Otvoreni Balkan nastavlja regionalno povezivanje

Veki

pre 1 godinu

Svaki dogovor i saradnja su bitni za bolje odnose, a predsednik sve sto odluci znamo da je dobro za nas.

Cecilija

pre 1 godinu

Lideri ponosni na sve ono sto su uradili za nase drzave

Teo

pre 1 godinu

Očekujemo nakon ovog sastanka bolju i uspešniju saradnju Otvorenog Balkana! Na opšte zadovoljstvo svih!

Bojana

pre 1 godinu

Samo zajednickim snagama mozemo da napredujemo i da se razvijamo.

Sanja

pre 1 godinu

I mi smo zahvalni što imamo sposobnog i mudrog predsednika.

Vlada

pre 1 godinu

Odlične vesti da ljudi mogu lakše da se zaposle bez obaveza na potrebnu dokumentaciju u vezi zapošljavanja u zemljama članicama Otvorenog Balkana , dobra međunarodna saradnja je veoma važna za brži ekonomski razvoj države Srbije.

Vlada

pre 1 godinu

Od velikog značaja za Srbiju da jačamo međunarodnu saradnju sa svim svojim susedima, veoma lepa slika koja će obići Evropu gde je Država Srbija prikazana u najboljem svetlu kao siguran i pouzdan partner u regionu, Evropi i čitavom svetu.

Ivana

pre 1 godinu

Zajedno, ujedinjeni možemo mnogo. Naše države će biti uspešnije i modernije.

Đole

pre 1 godinu

Ovo je dogovor koji će u budućnosti omogućiti brži protok roba i usluga.

Mira

pre 1 godinu

Ekonomska saradnja je osnov razvitka svake zemlje. Svaka čast na postignutim dogovorima

Petar

pre 1 godinu

Veoma je znacajno da unapredjujemo ekonomsku saradnju na Balkanu

vlajko

pre 1 godinu

Omogucicemo da otvorimo granice izmedju nasih zemalja .

mila2

pre 1 godinu

Gradjani Srbije su ponosni na svog predsednika!

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

Ispovest policajca koji je 5. oktobra bio u napadnutoj policijskoj stanici u centru Beograda: Političari su sa navijačima upali i odneli oružje
Hronika

Ispovest policajca koji je 5. oktobra bio u napadnutoj policijskoj stanici u centru Beograda: Političari su sa navijačima upali i odneli oružje

Zoran Srećković penzionisani policajac koji je 5. oktobra 2000. godine bio u policijskoj stanici u Ulici Majke Jevrosime kada je ona napadnuta, kaže da su političari sa navijačima upali i odneli oružje, koje nikada nije vraćeno i ne zna se gde je završilo i da su pojedinci zbog toga dobili nagrade za unapređenje demokratije, a on se pita: "Kojoj su demokratiji oni doprineli tog 5. oktobra?!"

05.10.2024

11:41

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija