• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.04.2023

14:59

Ministar Vesić boraviće u dvodnevoj radnoj poseti Sloveniji

MGSI

Politika

Ministar Vesić boraviće u dvodnevoj radnoj poseti Sloveniji

Podeli vest

Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić otputovaće danas za Sloveniju gde će se u ponedeljak sastati sa koleginicom ministarkom infrastrukture Slovenije Alenkom Bratušek sa kojom će razgovarati o bilateralnoj saradnji i o rekonstrukciji pruge od Beograda, preko Zagreba do Ljubljane i Beča i uspostavljanje brzog voza

 

Nakon sastanka sa koleginicom Bratušek, Vesić će imati sastanke i sa predstavnicima Slovenskih železnica i sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem.  

Podsetimo tokom posete Mađarskoj, sa ministrom Janošem Lazarom uputio poziv kolegama iz Grčke, Bugarske, Turske, Albanije i Severne Makedonije, na sastanak u Beograd, kako bi razgovarali o nastavku brze pruge kroz Severnu Makedoniju ka Grčkoj i kroz Bugarsku ka Turskoj.

Krajem februara ministar Vesić sastao se sa ambasadorom Slovenije u Srbiji Damjanom Bergantom sa kojim je razgovarao o unarpređenju odnosa dve zemlje u oblasti transporta i građevinarstva. 

Ambasador Bergant je tada istakao da je Slovenija veoma zainteresovana za projekat modernizacije pruge od Beograda do Ljubljane i da preko 1500 slovenačkih firmi posluje u Srbiji i da su zainteresovane za investiranje, posebno u obasti građevinarstva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija