• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.04.2023

10:36

Vujadinović: Zukan Helez mora da zna da Srbija i njen predsednik nisu i neće ugrožavati nikoga!

Informer

Politika

Vujadinović: Zukan Helez mora da zna da Srbija i njen predsednik nisu i neće ugrožavati nikoga!

Podeli vest

Narodni poslanik i zamenik predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Milimir Vujadinović, reagovao je na napad ministra odbrane BiH Zukana Heleza na Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića

 

- Na žalost, ni juče veliki muslimanski praznik Bajram, a ni jedan od najtužnijih dana u sećanju srpskog naroda, dan kada su nekolicina preostalih logoraša uspeli da se izbave iz pakla logora Jasenovac, nije mogao da prođe bez pozivanja na nemire i sukobe od pojedinih političkih jastrebova i protagonista sarajevske političke čaršije,ali očigledno ni bez pominjanja Aleksandra Vučića i ponovnog pozivanja na  narušavanje teritorijijalnog integriteta Srbije.

Očigledno je da je ratnim huškačima iz Sarajeva, ali i šire, danas najveća smetnja u ostvarivanju mračnih nauma srpski predsednik Aleksandar Vučić i njegova politika mira i pozivanja na poštovanje drugog i drugačijeg, kao i pozivanja na poštovanje međunarodnog prava i međunarodnih ugovora.

Tako je juče Zukan Helez, ministar odbrane BiH, ničim izazvan otvoreno napao Aleksandra Vučića i Srbiju, valjda iz samo njemu znanih razloga, a verovatno frustriran snagom srpske vojske prikazanom na Batajnici, ali frustriran i moriljubivošću koju pokazuje Srbija i njen predsednik, uporno pružajući ruku pomirenja svim narodima koji žive u regionu. Iznova se kojekakvi Zukani i njima slični pokazuju kao brana suživotu naroda na Balkanu,ali u ovom slučaju to i ne čudi jer ni ne možemo ništa drugo očekivati, od čoveka koji je ratne godine prošlog veka posvetio učešću u vojnim formacijama koje su za rezultat svog delovanja imale skoro potpuni progon Srba iz Federacije BiH, gde su vekovima živeli a gde danas žive u zanamarljivom broju. Tim pre od njega je to više očekivati, jer se nikada nije ni osvrnuo na činjenicu da je bio deo formacija,koje su činile strašne zločine u zoni svoje odgovornosti.

Zukan Helez mora da zna, da Srbija i njen predsednik nisu i neće ugrožavati nikoga, bez obzira na sva suprotna nastojanja, nastaviće da čuvaju i promovišu mir, ali da nikada više nikome, pa ni Zukanu Helezu neće dozvoliti pogrome nad srpskim narodom kakav se desio i u BiH, a garant toga je, između ostalog i jaka srpska vojska.

I na kraju, Zukanu Helez treba da zna, da sve što želiš drugome, uvek može da ti se vrati kao bumerang, pa mu stoga predlažemo da i sam potvrdi-Kosovo i Metohija su Srbija!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija