• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.05.2023

15:10

POLjOPRIVREDA NE SME BITI POLIGON ZA POLITIČKE OBRAČUNE! Poslanik Bulatović o navodnim protestima poljoprivrednika

Beta

Politika

POLjOPRIVREDA NE SME BITI POLIGON ZA POLITIČKE OBRAČUNE! Poslanik Bulatović o navodnim protestima poljoprivrednika

Podeli vest

Poslanik Dejan Bulatović poručuje da poljoprivreda ni slučajno ne sme da bude poligon za političke obračune! Prema njegovim rečima, u okolnostima u kojim je jasna spremnost vlasti da razgovara sa poljoprivrednicima i razgovorom dođe do rešenja, pitanje je da li su ovo zaista protesti poljoprivrednika.

- Nažalost, proteklih dana smo svedočili brojnim političkim obračunima za koje nije bilo ni mesto a ni vreme. Poslednji u nizu takvih nekonstruktivnih događaja su protesti dela poljoprivrednika, koji širom Srbije svojom mehanizacijom blokiraju saobraćajnice, iako je država pokazala sluh i otvorenost za pregovore. U okolnostima u kojim je jasna spremnost vlasti da razgovara sa poljoprivrednicima i razgovorom dođe do rešenja, moram da se zapitam da li su ovo zaista protesti poljoprivrednika, ili zapravo politički protesti koji imaju za cilj da naruše poredak i omoguće pojedinim opozicionim političarima sticanje najsitnijih poena na račun teškog i poštenog rada poljoprivrednika ove zemlje - naveo je narodni poslanik Dejan Bulatović, dodajući da je stav dela poljoprivrednika da se odbijaju dalji pregovori jasan je pokazatelj da su ovi protesti politizovani.

 - Vlada Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić je izašla sa nizom konstruktivnih predloga koje je jedna grupa poljoprivrednika „a priori“ odbila i to u ime svih poljoprivrednika Srbije. Ovakav potez povlači niz ozbiljnih pitanja: Zašto su prekinuti pregovori? Zašto je odbijen sastanak sa predsednikom države? Zašto se ne prihvataju konstruktivni predlozi? Zašto se izbegava konstatacija činjenice da je ove godine opredeljeno više budžetskih sredstava za poljoprivredu i da su subvencije povećane? Zašto je zanemarena činjenica da je Vlada Srbije bila spremna da prihvati neke od zahteva poljoprivrednika i da se o njima dalje razgovara? Zašto se tendenciozno predstavlja da je stanje u poljoprivredi gore nego što jeste? Ko stoji iza takve ideje i ko se to kocka sa našom poljoprivredom? - upitao je Bulatović.

Bulatović kaže da se bavi poljoprivredom i poznato mu je stanje u stočarstvu, ratarstvu, voćarstvu i drugim segmentima agrara, pa zaključuje da neko pokušava da manipuliše poljoprivrednicima širom Srbije i vrlo je bitno da ustanovimo ko to radi.

- Jedino legitimno sredstvo u postizanju rešenja za ovaj problem jesu razgovori. Dijalog kroz relevantne državne institucije, počev od Odbora za poljoprivredu Skupštine Srbije, zatim ministarstva poljoprivrede, pa do premijerke Ane Brnabić i predsednika Aleksandra Vučića, koji su više puta pokazali spremnost da u razgovorima učestvuju. Poljoprivreda je jedan od najvažnijih motora razvoja ove zemlje i kao takvoj ne sme joj se pristupati laički, neozbiljno i manipulativno. Razumevanje, znanje i odgovornost. To je potrebno pokazati u ovoj situaciji i ovom prilikom iskazujem potpunu spremnost da se kao narodni poslanik priključim pregovorima i samim tim preuzmem deo odgovornosti za iste. Nisam spreman da učestvujem ni u kakvim destruktivnim političkim igrama. Poljoprivrednicima ne trebaju politički instruisani pojedinci, već normalno stanje u kome će svojom mehanizacijom da oru njive, a ne drumove - zaključio je Bulatović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nale79

pre 1 godinu

Sram vas bilo opozicioni klovnovi poljoprivrednike koristite za svoje političke svrhe da ih nema ostali bi gladni jeli bi beton.

mici

pre 1 godinu

Opozicija pokušava da pokrene i poljoprivrednike na proteste, a stavili svoje sledbenike da predvode seljake oni su glupi i bezobrazni kada misle da će neko nasesti na njihove igre.

Ana

pre 1 godinu

Vučić je uvek spreman da sasluša i razgovara na svaku temu ali ne i sa onim ljudima koji cepaju srpsku zastavu jer su tom činjenicom obmanjeni od strane opozicije

Aleksa

pre 1 godinu

Vučić je predan da neprestano radi za dobrobit poljoprivrednika, bez obzira na vreme ili dan

Sara

pre 1 godinu

Vučić hoce da razgovara i učini sve za srpske poljoprivrednike ali ne i za profesionalne demonstrante koji glume i prave nerede!

Ana

pre 1 godinu

Srbija na čelu sa Vučićem uvek je saslušala svakog i izlazila u susret svim zahtevima koji su postavljeni pred nju, tako je i ovaj put sa poljoprivrednicima

Alen

pre 1 godinu

. Država je uvek tu da sasluša i pomogne onima kojima je pomoć potrebna. Nema potrebe za divljanjem i primitivnim ponašanjem.

Maja

pre 1 godinu

Vučić je spreman da sasluša apsolutno svakoga, i da nadje rešenje za svaki problem

Sara

pre 1 godinu

Vucic je odgovoran predsednik koji ne beži od problema i uvek spreman da sasluša sve i da pronađe nabolje rešenje

Aca

pre 1 godinu

Vucic je spreman da razgovara sa svakim gradjaninom Srbije kako bi saslusao njegove probleme i pokusao da ih resi. To je odlika pravog i odgovornog drzavnika.

Aleksa

pre 1 godinu

Nema razgovora sa onima koji ne poštuju državu i zapravo svaki problem i svaku situaciju politizuju zarad sopstvenih interesa.

Dušan

pre 1 godinu

Opozicija oće preko poljoprivrede da destabilizuje Srbiju

Milenko

pre 1 godinu

Opozicija konstantno pokušava da politizuje poljoprivrednike, dok ih Vučić konstantno poziva na razgovor kako bi napli rešenje za njihove probleme.

Jelena

pre 1 godinu

Ma ovo je čist politički protest režiran od strane lešinarske opozicije. Ovo uopšte nisu poljoprivrednici.

Jelena

pre 1 godinu

Ma kakvi poljoprivrednici ovo je čist politički protest u koji je umešana lešinarska opozicija.

Jela

pre 1 godinu

Na žalost ovo nisu zahtevi poljoprivrednika već kamuflirani govori opozicije.

Jela

pre 1 godinu

Opozicija pravi zabunu poljoprivrednicima, sluze se lazima i prevarama samo da bi dosli do vlasti. Sramota.

Jela

pre 1 godinu

Poljoprivrednici vide ni sami ne znaju sta zele, od tolikih zahteva.

Ana

pre 1 godinu

Vucic je dosta ulozio u poljoprivredu Srbije trebali bi to znati ceniti

Jela

pre 1 godinu

Očigledno je da ove zahteve nisu sastavljali Poljoprivrednici, nego opozicija!

Igla

pre 1 godinu

Tuzno je sto sve sto taknu, to u krah pretvaraju, gospoda opozicionari!

Marija

pre 1 godinu

Poljoprivreda je značajna grana u našoj zemlji I ne sme biti instrument za politički obračun.

Isidora

pre 1 godinu

Pojavili su se lažni poljoprivrednici, kojima protesti nisu strani.

Tara

pre 1 godinu

Protesti poljoprivrednika ne smeju biti politizovani a opozicija to uporno radi.

zile

pre 1 godinu

izbori su pravo i jedino mesto za politicki obracun ,ali kada neko zna da tamo nema sanse on se onda sluzi svime i svacime pa i laziranjem , podmetanjem. Ulica nije mesto za resavanje bilo kakvog problema

Tanja

pre 1 godinu

Poljoprivrednicima je najviše dato i uloženo u poljoprivredi. Dno dna kako ih je huliganska opozicija is koristila za svoje jeftine političke poene.

Rada

pre 1 godinu

Rešavanje pitanja poljoprivrednika nije na ulici, nego za stolom u dijalogu sa predstavnicima države.

Endži

pre 1 godinu

Ne bi trebalo da bude, ali neki i smrt dece koriste za političke obračune, pa kako neće i naivne poljoprivrednike kojima je zinuo donji deo leđa.

sledeća vest

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija