• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.05.2023

13:02

KFOR DOVEZAO TEŠKU MEHANIZACIJU, A U BLOKADI ULICE KOJE VODE KA OPŠTINI! U Zvečanu opsadno stanje

printscreen/"Kosovo onlajn"

Politika

KFOR DOVEZAO TEŠKU MEHANIZACIJU, A U BLOKADI ULICE KOJE VODE KA OPŠTINI! U Zvečanu opsadno stanje

Podeli vest

Pripadnici KFOR-a koji se nalaze oko zgrade opštine u Zvečanu dovezli su još vozila teške mehanizacije i veće količine bodljikave žice, a u blokadi su ulice koje vode ka ovom objektu.

Uprkos nezvaničnim informacijama da bi danas oko 15 sati pripadnici tzv. kosovske policije mogli da se povuku iz zgrade opštine, na terenu se trenutno situacija ne odvija u tom smeru.

Pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije i dalje su u zgradi opštine, a nekoliko blindiranih vozila se nalazi ispred same zgrade.

Radnici Opštine Zvečan koji su se i jutros okupili ispred zgrade te institucije nadaju se da će im biti omogućeno vraćanje na njihova radna mesta.

Pripadnici poljskog kontigenta Kfora postavili su ogradu na 15 metara od opštine i formirali kordon.

Oni su, isto kao i juče, opremljeni štitovima i opremom za razbijanje demonstracijama, a specijalci Kosovske policije u više blindiranih vozila nalaze se iza vojnika KFOR-a.

Škole ni danas ne rade, a nekoliko radnji sa osnovnim namirnica je ovog jutra otvoreno.

Predsednik opštine Zvečan Iljir Peci potvrdio je da danas nije otišao u zgradu opštine, već da je sa svojim kabinetom započeo posao u kancelariji u selu Lipe.

Glavna ulica u Zvečanu je blokirana, dok su pripadnici KFOR-a preraspoređeni znatno šire oko opštine i duž ulica grada, a postavljena je i bodljikava žica. Predsednik opštine Zvečan Iljir Peci potvrdio je da radi iz kancelarije u selu Lipa u toj opštini, a ne iz zgrade opštine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 1 godinu

Prestanite da maltretirate taj narod, povucite se dok ne bude kasno posle

Nedic

pre 1 godinu

Progon Srba sa Kosova nije rešenje u nije opcija.

Jana

pre 1 godinu

Da li je zica resenje. Lepo da spakuju i povuku sa srpskih opština gde nisu dobrodošli i gde su nasilno i postavljeni na laznim izborima.

Tijana

pre 1 godinu

Zaista nema kraja ovim provokacijama sta ce im sada bodljikava zica majke ti?

Lena

pre 1 godinu

Srbija pristaje na sve što joj se ponudi od strane predstavnika EU u cilju smirivanja situacije.

izabela

pre 1 godinu

Kurti je pokazao po stoti put da ne zeli mir na Kosovu

lenka

pre 1 godinu

Sramno je napadati srpski n arod na nasoj teritoriji, na nasem Kosovu. Kurti samo pravi nemirne i pokrece krvopprolice

Rade R

pre 1 godinu

Taj KFOR sve neki "prijatelji" Srba! Sve fašista do fašiste!

Slaviša

pre 1 godinu

Zašto ovi ljudi nisu išli na izbore, imali bi i dalje svoje prestavnike vlasti, pa ne bi bilo svega ovoga? Zašto su Srbi (policija, sudije, načelnici opština) napustili institucije na KiM-u? Zašto im je Vučić tako naručio. Čemu inat i aroganca? Sada, kad je došlo do ovoga, on se lomata okolo i tražeći rešenje, da neko drugi brani te Srbe. Gde su rezultati tih silnih pregovora koji traju godinama? Svaki prosečan čovek bi mogao ovo da predvidi.

predrag

pre 1 godinu

Živeo Račak, grobnica nacista Albanaca i UĆK...!!?‍☠?‍☠?‍☠?‍☠?‍☠?‍☠?‍☠?‍☠?‍☠?‍☠?‍☠?‍☠?‍☠?‍☠

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija