• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.07.2023

13:55

Orlić: Opozicija tražila smenu Bratislava Gašića, pa nisu ni došli

Tanjug/ Vladimir Sporčić

Politika

Orlić: Opozicija tražila smenu Bratislava Gašića, pa nisu ni došli

Podeli vest

Veliki deo opozicionih poslanika u Skupštini Srbije iz partija bivšeg režima koji su tražili da parlament raspravlja o poverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću nije ni glasao o tome, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić i naveo da je zahtev za tu raspravu potpisao 61 poslanik, od čega je glasalo njih 36.

- Oni sada pričaju da nisu znali kada će biti glasanje a zna se da kada se raspravlja o članu Vlade Srbije da Skupština odmah nakon rasprave treba da se izjasni, odnosno da glasa. Prvo nisu hteli ni da glasaju za dnevni red, a sami su tražili sednicu, a sada nisu hteli da glasaju ni na kraju, a to glasanje je kruna rasprave o ovoj tački dnevnog reda - rekao je on gostujući na TV Prva.

Odgovarajući na pitanje o mogućim prevremenim izborima, Orlić je istakao da oni koji protestuju na ulicama očigledno nisu za izbore i naveo reakcije više opozicionih lidera na izjavu lidera Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanoviča Ćute da bi organizatori protesta "Srbija protiv nasilja" trebalo da se ujedine oko stava da se u Beogradu u septembru održe vanredni izbori.

- Od te izjave ograđuju se drugi lideri opozicije jer neće izbore, pošto znaju da niko ne bi glasao za njih. Rezultati istraživanja pokazuju da sve te partije koje proteste organizuju ne bi dobile ni 10 odsto podrške onih koji izlaze na proteste - istakao je Orlić.

 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Iva

pre 11 meseci

Ma opoziciju ništa ne zanima, oni su tražili smenu Gašića samo kako bi uklonili sve ljude koji se bore i rade za dobrobit Srbije. A to što nisu glasali ni za sopstveni predlog,odnosno nisu se ni pojavili to samo pokazuje njihovu neozbiljnost i da namerno ometaju rad skupštine.

Matija

pre 11 meseci

Мислим да је неопходно вратити цензус на 5 одсто, јер је заиста лоше за Србију да неке опозиционе странке које имају минималну подршку грађана (а већина је таквих) уопште буду у парламенту и праве циркус од њега и свих других институција ове земље.

Anica

pre 11 meseci

Nasa opozicija je nevaspitana i bahata u skupstini

Mija

pre 11 meseci

Opozicija želi da sruši Vucica ali bez izbora već preko nasilja. Ne poštuju Skupštinu ni Parlament, ne dolaze na sastanke, propalitet skroz.

Jelena

pre 11 meseci

Tražili su smenu Gašića a na dan glasanja ni oni što su potpisali se nisu pojavili. Toliko je lešinarskoj opoziciji stalo do smene Gašića.

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Vladan Milojević: Dobra provera za nas!
Crvena zvezda

Vladan Milojević: Dobra provera za nas!

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je posle pobede nad Sočijem (2:0), na startu turnira u Sankt Peterburgu, da je atmosfera u ekipi porodična i da će ekipa biti još bolja kako vreme bude odmicalo.

05.07.2024

17:24

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija