• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.07.2024

17:43

Lažovima sa Nove teško da priznaju da su lažovi! Hiljadu puta slagali o Vučiću i za to su plaćeni - evo kako su podvili rep

tanjug-milos rafailovic-reuters

Politika

Lažovima sa Nove teško da priznaju da su lažovi! Hiljadu puta slagali o Vučiću i za to su plaćeni - evo kako su podvili rep

Podeli vest

Nova je masno slagala da je predsednik Vučić tražio razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a kada je ruski ambasador objavio demanti, bilo im je teško da priznaju laž.

Naime, tajkunski mediji su samo "ravno" objavili ovaj demanti ambasadora Rusije Aleksandra Bocana Harčenka u kom je on odbacio kao "neosnovane" spekulacije u listu Nova oko posete zamenika ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandra Gruška Srbiji i rekao da Rusija visoko ceni topli prijem koji je ukazan ruskoj delegaciju "u skladu sa prjateljskom prirodom" bilateralnih odnosa Rusije i Srbije.

- Odlučno odbacujemo neosnovane spekulacije u listu ‘Nova’ povodom programa i agende planske radne posete Srbiji zamenika Ministra inostranih poslova Rusije A.Gruška 1-2. jula ove godine. Visoko cenimo topli prijem koji je ukazan ruskoj delegaciji, a u skladu sa prijateljskom prirodom naših bilateralnih odnosa - napisao je Bocan Harčenko na Instagram profilu i nalogu na mreži X ambasade Rusije.

Kako je naveo ruski ambasador, Rusija ističe „otvorenost i sveukupnost pregovora“ održanih sa srpskim rukovodstvom tokom posete Gruška u kojoj je prioritetna pažnja posvećena „sadržajnoj strani“ navodeći poimence susrete zamenika Ministra spoljnih poslova Rusije sa predsednikom Ssrbije Aleksandrom Vučićem, premijerom Milošem Vučevićem, potpredsednicima Vlade Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vulinom, ministrom spoljnih poslova Markom Đurićem i ministrom i kopredsedavajućim rusko-srpskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Nenadom Popovićem.

- Moramo sa žaljenjem da konstatujemo da partnerski pristup razvoju saradnje između Moskve i Beograda jako iritira određene medije koji su bukvalno ‘programirani’ da neosnovano kritikuju spoljnu politiku Rusije i Srbije - napisao je ruski ambasador.

Podsećamo, na laži tajkunskih medija oštro je reagovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Sve što je napisano predstavlja ordinarnu laz. Želim da obavestim građane da imamo veoma korektne odnose sa Ruskom federacijom, da nisam pokušao, nijednom, da razgovaram sa Putinom, ali mi je interesantno kako oni koji se zaklinju u tobožnje zapadne vrednosti, ali kad je u pitanju napad na vlast u Srbiji, za manje od 24 sata postaju najveći Rusofili. Toliko o principima. Nego, pitam ih i očekujem odgovor, kada i preko koga sam izrazio želju da razgovaram sa ruskim predsednikom, a pošto znam da se to nije dogodilo, nadam se jednom malom izvinjenju? Ne meni, već građanima koje su obmanuli.

P.S. Kad god je predsednik Putin izrazio želju da razgovaramo i da se vidimo, moj odgovor je bio pozitivan, kad god sam ja izrazio želju da razgovaram sa predsednikom Putinom, njegov odgovor je bio pozitivan - napissao je predsednik na Instagramu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu!
Live TV

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu!

Ko će zaista povesti Francusku? Po svemu sudeći, niko neće moći da računa na podršku onog drugog. O izborima u Francuskoj u emisiji "Info dan" govorili su novinar iz Pariza Saša Pešić i politikolog Vladimir Kljajić. Uživo u program javio se i Milutin Ilić, izvršni direktor Instituta Geopolitikon, koji je komentarisao situaciju u Francuskoj nakon drugog kruga izbora.

08.07.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve pršti između srpske lepotice i Slovenca! Olga i Oblak zaljubljeni do ušiju! (FOTO)
Showtime

Sve pršti između srpske lepotice i Slovenca! Olga i Oblak zaljubljeni do ušiju! (FOTO)

Srpska teniserka Olga Danilović (23) poražena je u prvom kolu ovogodišnjeg Vimbldona, dok je njen dečko, sjajni slovenački golman Jan Oblak (31), eliminisan sa Evropskog prvenstva u fudbalu nakon poraza od Portugala posle penala u osmini finala. Zaljbljeni golupčići sada vidaju jedno drugom rane i uživaju u ljubavi koju se ne libe da pokažu na društvenim mrežama.

08.07.2024

15:09

Planeta

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!
TOTALNA ESKALACIJA

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas, nakon sastanka sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom u Varšavi, da Kijev očekuje konkretne korake svojih zapadnih partnera da ojača svoju protivvazdušnu odbranu i zaštiti svoj energetski sektor tokom samita NATO ove nedelje. Ova vest dolazi nakon razornog udara ruskih snaga na gradove širom Ukrajine, prilikom čega je poginulo najmanje 29 ljudi.

08.07.2024

16:40

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija