• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.08.2023

12:45

Privodi se kraju obnova puta Kokin brod – Priboj, gradiće se brza saobraćajnica do Duge poljane - Vesić najavio nove infrastrukturne radove

Informer

Politika

Privodi se kraju obnova puta Kokin brod – Priboj, gradiće se brza saobraćajnica do Duge poljane - Vesić najavio nove infrastrukturne radove

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je radove na rekonstrukciji puta Kokin brod – Pribojska banja – Priboj, na kojem se obnavlja poslednjih 2,4 od ukupno 25 kilometara i najavio obnovu magistralnog puta od Čajetine do Priboja, kao i brzu saobraća

- Ovih 2,4 kilometara je poslednji deo puta prema Pribojskoj banji, od ukupno 25 kilometara, čiju je obnovu pre nekoliko godina obećao predsednik Aleksandar Vučić. Kada budemo završili i ovaj deo puta prema Kokinom brodu i Priboju, Pribojska banja će konačno dobiti pravi put, koji će omogućiti da bude atraktivnija i privuče više turista - rekao je Vesić.

Istakao je da je obnova poslednje deonice jedan od  najzahtevnijih zadataka na obnovi celog puta, jer se upravo tu nalazi veliko klizište.

- Sada se postavljaju šipovi, na dubini do 16 metara, kako bi se klizište zaustavilo, put bio stabilan i trajan i kako bi se izbegle nesreće - pojasnio je ministar.

Dodao je da na celom putu postoje dva klizišta, koja će biti regulisama, a rade se i dva mosta na toj trasi.

- Na ovaj način pokazujemo koliko nam je važno da razvijamo svaki deo Srbije, a Priboj i Pribojska banja to zaslužuju - rekao je Vesić.

On je najavio i obnovu magistralnog puta od Čajetine do Priboja, koji je sada u lošem stanju.

- U septembru krećemo u rekonstrukciju magistralnog puta prema Crnoj Gori u delu koji najlošije izgleda, od obilaznice oko Zlatibora, 15 kilometara prema Novoj Varoši, Priboju i Prijepolju - istakao je Vesić.

Istakao je i da će se na zahtev predsednika Vučića raditi projekat brze saobraćajnice Nova Varoš – Duga poljana, kao izlaz na auto-put ka Crnoj Gori.

- Tako će Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Sjenica biti povezani sa autoputem, kako bi ovaj deo Srbije živeo bolje i dodatno se razvijao. Time ćemo obezbediti da Prijepolje, Priboj i Nova Varoš ne ostanu ‘slepo crevo’ već da budu povezane na auto-put, čime ćemo omogućiti više investicija i razvoj turizma - rekao je Vesić.

Direktor preduzeća “Putevi Užice”, koje izvodi radove na putu Kokin brod – Priboj, Vladan Stamenić, rekao je da več imaju mnogo iskusta u zahtevnim projektima, kakva je sanacija velikog klizišta kod Priboja.

- Raspolažemo potrebnom tehnikom i mehanizacijom, velikom mašinom teškom 120 tona, koja je u stanju da izvede bušenje šipova na ovako velikom prečniku, na dubinu do 16 metara. Šipovi su prečnika 1,2 metra i kada se neko klizište sanira na ovakav način, to je potpuno trajno, večno. Kada se ovo jednom uradi, to je za sva vremena - objasnio je Stamenić.

Zahvalio je ministru Vesiću jer se, kaže, od kako je on došao na čelo Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, radi sve više ovakvih projekata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Obnova puta ka bolnici, jedan od najvažnijih projekata u Priboju - Vesić obišao radove na rekonstrukciji ulice u gradu na Limu
Politika

Obnova puta ka bolnici, jedan od najvažnijih projekata u Priboju - Vesić obišao radove na rekonstrukciji ulice u gradu na Limu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je u Priboju radove na izgradnji i rekonstrukciji ulice Pribojske čete, koja vodi do Gradske bolnice i jedna je od najfrekventnijih u gradu na Limu, a koja će, kako je istakao, posle obnove postati “prava veza” do ove važne zdravstvene ustanove – znatno šira sa uređenim trotoarima.

13.08.2023

14:47

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija