• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Marija Stanković

20.08.2023

18:02

Ko je Taker Karlson sa kojim se Vučić danas sastao? Bajdenovog sina nazvao tajnim agentom, prvi intervjuisao Trampa nakon hapšenja

Reuters/Aleksandar Jovanović Cile

Politika

Ko je Taker Karlson sa kojim se Vučić danas sastao? Bajdenovog sina nazvao tajnim agentom, prvi intervjuisao Trampa nakon hapšenja

Podeli vest

Razgovor sa jednim od najvećih novinara današnjice Takerom Karlsonom, čovekom širokog obrazovanja i jedinstvene novinarske smelosti. Svakako veliki izazov za mene, ali i izuzetna prilika za razmenu mišljenja o brojnim temama koje opterećuju geopolitičku agendu današnjice.

Ovo je danas napisao pedsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nakon što se u Mađarskoj sastao sa političkim komentatorom Takerom Karlsonom.

Ko je Taker Karlson?

Karlson je na Foks njuzu od 2016. godine bio domaćin jedne od najpopularnijih emisija "Taker Karlson tunajt". Tokom godina je ugostio brojne poznate ličnosti, a postao je popularan i po kritici američkog predsednika Džozefa Bajdena. U jednoj od poslednjih emisija je pozivao na istragu njegovog sina Hantera Bajdena. Demokrate je zbog žudnje za vlašću uporedio sa svinjama koje traže gljive pod zemljom.

Prvi je intervjuisao bivšeg šefa Bele kuće, posle istorijskog hapšenja, Donalda Trampa u Njujorku.

Takođe, bio je poznat i po radikalnoj retorici, kao i "teorijama zavere", među kojima i o vakcinama protiv kovida 19.

Bivši predsednik Donald Tramp mu je dao prvi intervju nakon suđenja zbog tajne isplate novca porno glumici Stormi Danijels tokom predsedničke izborne kampanje 2016. godine.

Foto: instagram buducnostsrbijeav

 

 

Ove godine napustio Foks njuz

Jedan od najbolje ocenjenih američkih TV voditelja Taker Karlson napustio je u maju ove godine Foks njuz.

U saopštenju koje je Foks tada izdao, rekli su da su se Foks mreža i gospodin Karlson složili da se "raziđu".

- Zahvaljujemo mu se na njegovoj usluzi novinskoj mreži kao voditelju, a pre toga kao saradniku - naveo je Foks u šturom saopštenju.

Pala im gledanost

Akcije Foksa su nakon vesti o razlazu pale za 2,9 odsto, što znači da je pomenutoj medijskoj kući vrednost opala za 500 miliona dolara nakon što je objavila da se rastaje od glavnog voditelja Takera Karlsona.

Njegov poslednji TV program bio je u petak, 21. aprila, a njegov termin u udarnom terminu vodiće niz privremenih voditelja dok se ne pronađe stalna zamena.

Karlson je vodio informativni program na Foks njuzu u udarnom terminu, koji je bio najgledaniji među Amerikancima starosti od 25 do 54 godine.

Ono što je posebno zanimljivo je da je do otkaza je došlo uoči predsedničke kampanje u SAD-u, dok je poznato da Taker naginje ka republikancima.

Bajdenovog sina nazvao tajnim agentom

Bivši voditelj Foks njuza Taker Karlson tvrdi da je sin američkog predsednika Džoa Bajdena Hanter strani agent. O tome je govorio u svom saopštenju na društvenoj mreži Tviter.

On je nazvao Bajdenovog sina Hantera stranim agentom koji je prodavao informacije o svom ocu.

Karlson je izjavio da je Hanter godinama prodavao pristup svom ocu i drugim poslanicima, što je bilo poznato FBI-ju. Međutim, on za to nije optužen i malo je verovatno da će to neko učiniti, smatra američki voditelj.

- Da je sistem pravosuđa pravedan, Hanter Bajden bi bio prvi na listi onih koji bi bili optuženi za kršenje FARA [Zakon o registraciji stranih agenata]. Hanter Bajden je bio strani agent, a nikada se nije registrovao - naglasio je bivši čelni novinar Foks njuza.

Ranije se Hanter Bajden izjasnio krivim za dva poreska prekršaja i sklopio dogovor sa Federalnim tužilaštvom po optužbama za izvršenje krivičnog dela sa posedovanjem vatrenog oružja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)
Live TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

U emsiji "Info dan" gostovali su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i Ljubomir Marić, bivši narodni poslanik. Oni su govorili o značaju mosta na Ibru i zbog čega je za Srbe toliko važno da most ostane zatvoren. Uživo u program javio se i dopisnik Informera Lazar Stević koji je govorio o tome kakva je trenutna situacija na mostu na Ibru.

14.08.2024

15:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija