• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.11.2023

12:25

Vesić obišao radove na izgradnji podvožnjaka u Subotici

Informer

Politika

Vesić obišao radove na izgradnji podvožnjaka u Subotici

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji podvožnjaka u Kosovskoj ulici u Subotici koji se izvode u okviru izgradnje brze pruge do tog grada koja će, kako je rekao, biti završena do kraja sledeće godine, dok se očekuje da će njome vozovi početi da saobraćaju u martu ili aprilu 2025. godine.

Vesić je naveo da se na brzoj pruzi u Subotici gradi sedam objekata - podvožnjaci, nadzvožnjak i most.

- Imali smo dva kritična podvožnjaka, jedan u Ulici Maksima Gorkog, a drugi ovde u Kosovskoj. Podvožnjak u Ulici Maksima Gorkog treba da bude gotov do kraja ove godine, očekujem da će to biti i ranije, a što se tiče ovog podvožnjaka, on će biti završen u januaru - rekao je Vesić i dodao da će potom početi da se radi Majšanski most.

Vesić je rekao da je veoma zahvalan građankama i građanima Subotice na tome što su bili veoma strpljivi zbog radova koji ometaju njihov svakodnevni život.

- Sve što se radi u gradu uvek izaziva probleme, ali smo se trudili da budemo brzi i zahvalan sam srpskim i kineskim radnicima koji rade svaki dan, i po kiši, i budite sigurni da će ovi objekti biti završeni na vreme - istakao je Vesić.

Foto: Informer

 

Naveo je da će do kraja sledeće godine biti završena brza pruga do Subotice kojom će vozovi početi da saobraćaju u martu ili aprilu 2025. godine, a da će se od Beograda do Subotice i obratno stizati za sat i deset minuta.

- To će potpuno promeniti život građanki i građana Subotice. Omogućiće da ljudi mogu više da dolaze ovde i da Subotičani idu u druge delove Srbije, kao i razvoj turizma i lokalnih biznisa - rekao je Vesić.

Podsetio je da je danas, posle osam godina, obnovljena železnička linija između Segedina i Subotice.

- Takođe, gradićemo prugu Subotica-Baja što je zajednički projekat sa mađarskom vladom i krećemo, nadam se već sledeće godine, u rekonstrukciju pruge Subotica-Sombor koja je zaista u lošem stanju - rekao je Vesić.

Naveo je da će i druge pruge biti obnovljene i istakao je da će na teritoriji Vojvodine, nezavisno od brze pruge do Subotice, biti rekonstruisano skoro 400 kilometara pruga.
- Ako tome dodamo projekat koji trenutno radimo zajedno sa Svetskom bankom, rekonstrukcija pruge Pančevo-Vršac-rumunska granica dužine 75 kilometara, to je skoro 500 kilometara pruga koje će biti rekonstruisane - rekao je Vesić.

Između ostalog, naveo je da će, kada bude završena brza pruga Beograd-Subotica, to biti najbrže izgrađena brza pruga na svetu.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je rekao da je lokacija koju su danas obišli u Kosovskoj ulici bilo jedno od izuzetno kritičnih mesta na ukrštanju sa prugom.

- Sa izgradnjom podzvožnjaka problem će biti rešen i dobiće se na kvalitetu i bezbednost saobraćaja - rekao je on i zahvalio ministru Vesiću i njegovim saradnicima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija