• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.12.2023

23:09

Ko je čovek za kog je Vučić rekao da će odlučivati o vlasti u Beogradu?

Informer

Politika

Ko je čovek za kog je Vučić rekao da će odlučivati o vlasti u Beogradu?

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras rezultate izbora, a tom prilikom dok je govorio o beogradskim rezultatima, izjavio je da će stranka Branimira Nestorovića biti ključna za formiranje gradske vlasti.

Ko je Branimir Nestorović?

Profesor doktor Branimir Nestorović ima neverovatan talenat da svakim svojim pojavljivanjem uzburka javnost i da se o njegovim rečima danima govori, a u poslednje vreme se našao u žiži javnosti svojom kandidaturom na izborima. 

Mnogi ga nazivaju kontroverznim, neki i šarlatanom, što nije baš na mestu, jer je u oblastima koje je specijalizirao apsolutno neprikosnoven.

Važi za jednog od najboljih i najuspešnijih dečijih pulmologa, a to je dokazao i svojim radom i uspesima. 

Nestorović je široj javnosti postao poznat na samom početku pandemije korona virusa. Imao je brojna razmimoilaženja sa ostalim epidemiolozima, pa ubrzo je prestao da bude član Kriznog štaba. 

Foto: Pedja Milosavljević

 

Poznato je da veruje u vanzemaljce, a čak tvrdi i da su ljudi sa plavim očima vanzemaljskog porekla. Takođe veruje i u paralelne svetove, kao i da CERN direktno kontroliše crne rupe u svemiru i portale preko kojih se odlazi u drugu dimenziju. S druge strane, ne veruje u vakcine protiv kovida, niti u MMR vakcinu.

Biografija

Branimir Nestorović je rođen 1954. u Beogradu. Kao mali živeo je u Obrenovcu, gde je završio i gimnaziju, prirodno-matematički smer.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1979. godine. Na Dečijoj klinici je specijalizovao pedijatriju, a nakon toga i pulmologiju. Doktorat iz oblasti alergologije na temu "Polenska alergija u dece" odbranio je 1985.

U impresivnoj karijeri bitne stavke su i redovan profesor na katedri za pedijatriju kao i načelnik Odeljenja pulmologije i alergologije u Univerzitetskoj dečijoj klinici "Tiršova", gde je često, kako sam kaže, primao bolesnu decu i bez uputa, što su mu mnogi zamerali.

U jednom intervjuu Nestorović je rekao da su ga kao čoveka formirale životne tragedije. Rano je ostao bez oca i bez finansijske podrške dok se školovao.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Ćerka mu je rođena sa srčanom manom, vremenom je izlečena, ali mu je sin rođen sa autizmom. Borba između zvanične medicine i paranormalnog kod Nestorovića je počela još za vreme studija.

Naime, sa tom oblašću bliže se upoznao na prvoj katedri za parapsihologiju u Evropi, na Medicinskom fakultetu u Frajburgu u Nemačkoj. Tamo je, po sopstvenom priznanju, stigao zahvaljujući devojci "u koju je bio toliko zaljubljen da mu nije smetalo da veruje u duhove".

Od tada pa do danas veruje u mnogo štošta, o čemu je pisao i u svojim knjigama.

Prema prvim preliminarnim rezultatima na vanrednim izborima koji su održani danas, 17. decembra 2023. godine, doktor Branimir Nestorović kao nosilac liste "Mi - glas iz naroda" za parlament osvojio je 4,8 odsto, dok u Beogradu je osvojio 5,4 odsto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52