• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.01.2024

22:42

MORATE PROČITATI! Nemačka gori, a Srbiju češljaju!?! Dragoslav Bokan o hajci protiv Vučića, Srba i Srbije!

Masha Bandjur

Politika

MORATE PROČITATI! Nemačka gori, a Srbiju češljaju!?! Dragoslav Bokan o hajci protiv Vučića, Srba i Srbije!

Podeli vest

Priča o izborima je ovde bila samo jeftini i banalni izgovor za nastavak uvek iste antisrpske agende, lukavo (ali nevešto) uvijene u slatkorečive primedbe na račun ispravnosti decembarskog izbornog ciklusa u Srbiji, naveo je Dragoslav Bokan na društvenoj mreži vk.com.

Kao što Jevreji nikako nisu mogli da umilostive ondašnje predratne nemačke političare iz tabora Hitlerove "Nove Evrope"; te kao što se danas ruski, kineski, sirijski ili palestinski pravdoljubivi glasovi ne čuju dovoljno u medijskoj buci, haosu i besu zapadnog jednoumlja (sa već unapred određenim ulogama i dodeljenim kaznama), tako isto je, eto, danas i u luksuznim pejzažima laboratorijske davoske "agore", koja ne zna za "drugačije mišljenje" (a sve tobože u ime "demokratije" i "ljudskih prava").

Ovde je stvar u umeću pravilnog čitanja i među redovima i između redova ovog politikantskog i patetičnog pokušaja predsednika Odbora za spoljne poslove nemačkog Patlamenta, izvesnog Mihaela Rota (sa sve ukrajinskom, izraelskom i EU zastavicom kraj imena na nekadašnjem tviteru). On u svom pretećem pismu, a u ime 24 zapadna inkvizitora, već presuđuje srpskom predsedniku i totalno pogrešno i krajnje pojednostavljeno predstavlja usamljeničku poziciju Aleksandra Vučića (poznatu nam iz klasičnih vestern-filmova žanra "sudija za vešanje", iz jevanđelske pripovesti i drugih sudskih farsi gde imamo situaciju u kojoj neko prkosno, "sam protiv svih", staje pred rulju spremnu za uvek nepravedni linč).

Srećom, her Rot nije jedini glas Zapada koji se, ipak, suočava sa realnošću novog poretka sveta što se rađa na jugu i istoku, pa imamo i neke druge zvaničnike u Davosu sa mnogo normalnijim i objektivnijim stavovima od ovog lika iz Bundestaga. Umesto da se bavi stvarnim problemima koji potresaju njegovu zemlju i građane, on bezočno spinuje situaciju i pokušava da brže-bolje prebaci temu sa istinski velikih, spontanih protesta po svim većim gradovima Nemačke - na neuspeli performans sa beogradskih ulica, dajući svoju politikantsku i bezuslovnu podršku ovdašnjim servilnim zapadnim poslušnicima petooktobarskog tipa (ali u potpuno drugo vreme i drugačijim okolnostima nego pre 23 godine).

Pa sve totalno i unapred gubi na snazi i uverljivosti, dajući samo dodatne, očigledne argumente na temu podrške neuspešnim petokolonaškim pokušajima reprize onoga za šta više nema dovoljno političke naivnosti među građanima, niti kreativne veštine najnovijih generacija profesionalnih društvenih aktivista nevladinih (čitaj: antivladinih i antisrpskih) organizacija. "Davno beše", a "sad se samo spominjaše" nekadašnja originalna marketinška pesnica "Otpora" (razmućena, razobličena i izanđala dvodecenijskim aktivnostima "kanvasovske" legije stranaca posvuda po svetu).

Mihael Rot je promašio mesto i vreme, pa se, kao u pokvarenom vremeplovu, našao gde nije želeo. Lebdi pred prezrivim osmesima neke drugačije Srbije i opamećenih, sazrelih građana njene prestonice.

Pa se sada još samo postavlja pitanje naknadne medijske interpretacije ovakvih mrtvorođenih pamfleta punih mržnje prema svima onima koji su spremni da državotvorno brane srpsko pravo na istinu i naše (odavno još ugrožene) nacionalne interese.

Kako (i zbog čega) bilo ko iole objektivan među nama može da ozbiljno shvati ovakvo denuncijatorsko elektronsko pisamce sa zapadne strane, Navodi se u objavi Dragoslava Bokana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija