• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.04.2024

10:33

Ne daju Srbi na svoje pismo! Nazivi opština i naselja na severu na albanskom jeziku prelepljeni ćiriličkim pismom!

Informer

Politika

Ne daju Srbi na svoje pismo! Nazivi opština i naselja na severu na albanskom jeziku prelepljeni ćiriličkim pismom!

Podeli vest

Na nekoliko saobraćajnih znakova na severu Kosova i Metohije nazivi opština i naselja na albanskom jeziku sinoć su prelepljeni oznakama na ćiriličkom pismu.

Na dvojezičnim putokazima, na nekolimo mesta, koji pokazuju pravac ka Zvečanu i Banjskoj, ali i na znakovima na ulasku i izlasku iz Leposavića, Slatine, Rudara, Grabovca i Kajkova, umesto naziva na albanskom, večeras su se, pored srpske latinice, pojavile nalepnice sa nazivima ovih naselja na ćirilici.

Inače, sredinom marta, na severu Kosova i Metohije uklonjeni su sve saobraćajne table na ćirilici i postavljene nove - na albanskom i srpskom jeziku na latinici. To je učinjeno po odluci Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture, kako bi znaci, kako je rečeno, "bili zamenjeni u skladu sa zakonima Kosova".

Za manje od 24 sata od postavljanja, na pojedinim tablama na severu bili su prefarbani nazivi na albanskom jeziku.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija