• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.05.2024

22:03

Pustio sam ih da rade šta god hoće! Šapić o "incidentu" na Savskom keju: Znalo se gde imamo konferenciju i došlo je njih deset da provociraju

Tanja Andrić

Politika

Pustio sam ih da rade šta god hoće! Šapić o "incidentu" na Savskom keju: Znalo se gde imamo konferenciju i došlo je njih deset da provociraju

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić gost je Informer TV gde je, između ostalog, govorio i o tajkusnkim medijima, koji sve češće falsifikuju i zloupotrebljavaju njegove izjave.

Kako je istakao gradonačelnik Šapić, sve njegove konferencije su bile otvorene za sve novinare, ali je imao i uslov da kada mu se pitanje postavi, onda i dozvoli da na njega odgovori. Upravo tada su nastali problemi sa novinarima Junajted grupe.

- Kada sam došao na čelo grada Beograda sve moje konferencije su bile otvorene za sve novinare. Ja imam samo jedan uslov: Da šta god me pitaju, puste me da odgovorim, da me ne prekidaju i da me ne falsifikuju. Tu su nastali vrlo brzo problemi sa Junajted grupom. Molio sam ih najljubaznije da to ne rade jer to nije fer. Koristili su moje reči da bi falsifikovali moje izjave. Prozivali su me da ne smem da idem kod njih. Ja sam rekao da ću doći kod njih, doći ću na intervju i mogu da se skupe koliko god hoće, svi najbolji novinari iz čitave Junajted grupe. Ali imam dva uslova: Da sve ide uživo i da ako žele da je repriziraju, repriziraju sve. Nikada nisu odgovorili i zato sam prestao da odgovaram na njihova pitanja - istakao je Šapić.

Naš sagovornik je zatim govorio o "incidentu" na Savskom keju, kada je na provokacije tajkusnkih novinara i ugrožavanje slobode kretanja, odgovorio bacanjem telefona.

- Znalo se gde imamo konfereciju i došlo je njih deset. Kako sam došao, pokušali su da me ometaju. Ja sam najtolerantniji i najdemokratskiji političar u ovom regionu. Čak dozvoljavam da se prekorači granica vaspitanja. Pustio sam ih da rade šta god hoće. Svašta su radili. Sve je trajalo sat i po. Kad sam krenuo da idem, čovek koji je sa mnom komunicirao 15 minuta, pojavio se ispred mene. Jedan čovek počeo je da me udara po ramenu. Rekao sam nemoj po ramenu. Da ne bih ušao u fizički sukob, ja sam bacio njegov telefon da bi mu dao do znanja da je sledeći korak nešto odakle nema izlaska - rekao je Šapić, i dodao da je onda usledila čuvena spin mašinerija Junajted grupe.

Brzo nakon toga sledi: Šapić ne može da izdrži drugačije mišljenje! Njima argumenata uvek nedostaje. Nikada nikog u životu nisam prvi napao. Uvek sam se branio. Ali se ipak branim i ne idem unazad! - rekao je Šapić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija