• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.07.2024

13:20

Brnabić: Da li su napadi na Danila Vučića deo kampanje koju je najavio Zvicer?

TV Pink printscreen

Politika

Brnabić: Da li su napadi na Danila Vučića deo kampanje koju je najavio Zvicer?

Podeli vest

Predsednica Skupštine upitala je danas da li su najnoviji napadi na sina predsednika Aleksandra Vučića deo medijske kampanje koju je najavio Radoje Zvicer.

Brnabić je rekla da ne može da razume zašto je tema broj jedan u jednom delu javnosti sin predsednika republike, te dodala da je dobro što niko ne zna kako se zovu deca predstavnika opozicije i da je to odlika normalnog društva.

- Prvo bih upitala nešto ljudski, a to je zašto se bavite sinom predsednika Republike? Jel vam nije dovoljno da svaki dan pljujete njegovog oca? On jeste političar i do nedavno je vodio najveću stranku u Srbiji, sam je odlučio da se bavi politikom, trpi svakodnevno udarce na sebe i nikada se ne oglašava osim kada mu napadnu porodicu. Dobro je što niko od nas ne zna da li recimo Srđan Škoro ima decu, kako se zovu i tako treba da bude u normalnom društvu. Ali naša opozicija nema crvene linije, dozvoljeno je sve, dozvoljeno je da pretite deci Aleksandra Vučića, da govorite da mu otac nije otac, da mu je majka sumnjivog morala... Cilj svega jeste da se povredi Aleksandar Vučić - rekla je Brnabić u Jutarnjem programu TV Pink i nastavila:

- Postavljam pitanje kao i nakon prvog istupa Srđana Škora, kada je rekao da Danilo Vučić treba da se tušira uranijumom. Moje bazično pitanje kao predsednice skupštine jeste zašto vi ovo radite? Zašto se bavite Danilom Vučićem? Koji vam je on povod dao da se bavite njime? Danilo Vučić nije javna ličnost, zbog čega se vi bavite njime? Kako to doprinosi boljoj atmosferi u društvu? Kako to doprinosi demokratskijem društvu? Da, štite ga Kobre, zato što je štićena ličnost, jer je njegov otac objavio rat organizovanom kriminalu i mafiji. Zbog toga ga štite kobre. Zašto nikad ne kažete hvala zato što je Aleksandar Vučić to uradio? On je bio jedna od ključnih ličnosti koji nije samo zadao najbolniji i najstrašniji udarac mafiji u Srbiji, već u čitavom regionu, klanu koji je jedan od najorganizovanijih na čitavom evropskom kontinentu. To je uradio Aleksandar Vučič, otac Danila Vučića. Jel vam zato smeta Danilo Vučić, jel ga zato napadate? Pošto smo mi od Zvicera čuli da će oni dan za danom zadavati strašne medijske udarce Aleksandru Vučiću. Jel to to što se dešava, jesu to ti medijski udarci? Pošto ja ne mogu da razumem zbog čega je Danilo Vučič tema broj jedan iz dana u dan u njihovim tajkunskim medijima. Ja kao predsednica skupštine pokušavam da smanjim tenzije u društvu, da kroz dijalog razgovaramo na inkluzivan način. Zašto je Danilo Vučić tema, osim ako ne želite da zadajete udarce ispod pojasa predsedniku Vučiću? Mi to nikada nećemo raditi, ne znamima me da li decu imaju marko Vidojković, Kulačin, Đilas… - rekla je predsednica parlamenta.

Brnabić je potom primetila da postoje dvostruki aršini, te da je pretnja nečijoj deci ako kažete da je neko lopov, a ako kažete da nečije dete treba da se tušira uranijumom, to je onda kritičko miščjenje.

- Da li mislite da je narod Srbije toliko glup, da misli da je pretnja nečijoj deci kada se kaže Đilase lopove, a kada se kaže da neko dete treba da se tušira uranijumom, to onda predstavlja kritičko mišljenje. Šta je vama sve dozvoljeno, a šta nekom drugom nije dozvoljeno? Još jednom pitam zbog čega, da li je to deo kampanje koju je Zvicer najavio protiv predsednika u medijima? Ovo više nije ni dehumanizacija, već vi činite njegov život kao čoveka i roditelja nemogućim. Jel cilj da on kaže ne mogu više ovo da trpim, udarce na moju decu, nebitno koliko godina imaju? Niko ni iz opozicije da kaže - pa dosta, mi nećemo da živimo u ovakvoj zemlji, zemlji kakvu želi Šolak. Đilas je rekao da hoće, on se izjasnio. Šta rade ostali – Pavle Grbović, Miroslav Aleksić i drugi? Svako od nas će raditi za onakvu zemlju u kakvoj želi da žive njegova deca. U Šolakovoj I Đilasovoj zemlji ne posotoje crvene linije. Narod će umeti to da vrati demokratski na sledećim izborima - zaključila je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Senka porodice Obama i dalje lebdi nad Belom kućom! Duboka država je u potpunoj panici! Ima li Kamala Haris bilo kakve šanse? (VIDEO)
Live TV

Senka porodice Obama i dalje lebdi nad Belom kućom! Duboka država je u potpunoj panici! Ima li Kamala Haris bilo kakve šanse? (VIDEO)

Šta posle odustajanja Bajdena? Nemačka formirala kriznu grupu u slučaju pobede Bajdena. CNN objavio: Zapad smišlja kako da mobilizuje ljude u cilju rata protiv Rusije. Izraelska vojska presrela dronove lansirane iz Libana. Na ove i druge važne svetske teme, u emisiji "Rat uživo" gvorili su Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT Balkan i Petar Đurđev iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program javio se i analitičar Nenad Bumbić koji je komentarisao trenutnu situaciju u Americi i potencijalnu predsedničku kandidatkinju Kamalu Haris.

22.07.2024

22:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Lokalizovan požar na Tari!
Srbija

Lokalizovan požar na Tari!

Borba sa požarom na Tari, iznad Krtice, na putu Perućac - Mitrovac još traje. Vatrogasne ekipe su zaustavile širenje vatre i gase panjeve...

22.07.2024

18:43

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja
Srbija

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja

Crkva Svete Nedelje u prizrenskom naselju Potkaljaja postala je ženski manastir. Za igumaniju novoosnovanog manastira Srpke pravoslavne crkve postavljena je monahinju Zlata, koja je do sada službovala u manastiru Brnjak, kod Zubinog Potoka.

22.07.2024

16:16