• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.07.2024

12:00

Brnabić "ugasila" Žaklinu! Tatalovićka ne zna šta je snašlo: Napala predsednicu Skupštine, a onda...

Shutterstock/ATA images/informer

Politika

Brnabić "ugasila" Žaklinu! Tatalovićka ne zna šta je snašlo: Napala predsednicu Skupštine, a onda...

Podeli vest

Predsednica srpskog Parlamenta Ana Brnabić odgovorila je na pitanje Žakline Tatalović, uzdanice tajkunske N1 televizije.

Ana Brnabić je držala konferenciju povodom tvrdnje Demokratske stranke da oni nemaju ništa sa litijumom i Rio Tintom, iako je upravo u vreme njihove vlasti ova kompanija dobila dozvolu za istražna prava.

Kada je iznela komplentu istinu, i za sve što je rekla, pokazala dokaze, dala je reč novinarima da postave pitanja. Prva se javila uzdanica Dragana Šolaka i njegove tajkunske N1 televizije, Žaklina Tatalović, koja je rekla da ima dva pitanja, a postavila je tri, optuživši predsednicu Skupštine da radi za privatnu kompaniju.

- Upravo ste me optužili da radim za privatnu kompaniju, a ne za narod, tako da vi mene targetirate. Ja ne radim za privatnu kompaniju, već u interesu građana Republike Srbije. Što se tiče 2017. i potpisivanja saradnje sa Rio Tintom, nisam zaboravila, ja sam pričala o onima koji su zaboravili da su doveli Rio Tinto i koji su im davali istražna prava i izmenili zakon o rudastvu, tako da onaj kome su dali istražna prava da ima pravo na iskopavanje - rekla je Brnabić i nastavila:

- 2017. godine, kada ja to potpisujem niko nije protiv Rio Tinta, tada se priča kako je to ogromna šansa za Srbiju. 2021. sam bila u Loznici i imala pres konferenciju i skupštini grada Loznice i tada sam izašla i rekla svima da je Rio Tinto završio studiju izvodljivosti. Niko me nije pitao za zaštitu životne sredine. Uvek sam radila transparentno u interesu naroda Republike Srbije, kao i moj prethodnik a sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić - rekla je predsednica Skupštine Srbije.

Novinarka N1 je pitala i zašto je Brnabić 2022. godine rekla da je stavila tačku na Rio Tinto, kada je Ustavni sud kasnije njenu odluku proglasio neustavnom. Da li je to namerno uradila?

- 2022. sam stavila tačku zbog toga što je ta tema politizovana. Da vas podsetim priloga RTS iz 2011. kada meštani kažu "daj bože da ovde nešto nađu, da bude bolje". Šta se promenilo? Očigledno sam pogrešila, znate koliko postoji zakona koje je ustavni sud proglasio neustavnim, dešava se. Ja ne bežim od toga šta sam radila od 2017. kada sam postala predsednik Vlade. A kako ovi što su 2012. pričali da je rudarstvo najveći potencijal, sada pričaju drugo - poručila je Brnabić.

Tatalović je predsednicu Skupštine pitala i zašto targetira novinare nezavisnih medija.

- Targetiram novinare nezavisnih medija? Šta znače nezavisni mediji, nezavisni od koga i čega? Nezavisno ne znači da niste pod uticajem ičije kontrole? Ko je cenzurisao Sergeja Trifunovića u vašim medijima pošto ste nezavisni? Sad smo otklonili termin nezavisni. Znači targetiram samo tajkunske medije? Ja nikoga ne targetiram. Ja kada citiram nekoga ko je govorio za vaše medije, ja onda targetiram? Ne, targetirate vi i vaši mediji kada tako govorite - poručila je Brnabić Žaklini, koja je ostala u šoku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52