• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.10.2024

20:19

Selaković na večeri kod Markona povodom Samita Frankofonije! "Zadovoljstvo mi je što sam imao priliku da sretnem našeg domaćina predsednika Francuske!"

printscreen

Politika

Selaković na večeri kod Markona povodom Samita Frankofonije! "Zadovoljstvo mi je što sam imao priliku da sretnem našeg domaćina predsednika Francuske!"

Podeli vest

Predsednik Francuske Emanul Makron priredio je u Jelisejskoj palati u Parizu večeru za ministre, lidere država i vlada, koji učestvuju na 19. Samitu Frankofonije, među kojima je i ministar kulture Nikola Selaković, kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Bila mi je čast da kao izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića prisustvujem inauguralnoj ceremoniji otvaranja 19. Samita u Viler Kotreu, uz prisustvo šefova oko 100 državnih delegacija - napisao je Selaković u opisu fotografija.

- Zadovoljstvo mi je što sam imao priliku da sretnem našeg domaćina predsednika Francuske Republike Emanuela Makrona i prenesem mu prijateljske pozdrave našeg predsednika, kao i spremnost naše zemlje da dalje jača saradnju sa Francuskom i na bilateralnom nivou i u okviru Frankofonije.

- Upoznao sam predsednika Makrona, kao i šefove državnih delegacija članica Frankofonije, sa željom naše zemlje da postane punopravni član ove međunarodne organizacije i da na taj način ponovo potvrdi privrženost vrednostima koje i sama neguje i deli kao deo svoje kulture i nasleđa.

- Vredno radimo na tome i trudimo se da ispunjavamo one uslove koji će biti neophodni da bismo postali i punopravna članica Frankofonije, koja okuplja mnoge nama prijateljske zemlje, ne samo kada je u pitanju Francuska, već i veliki broj država afričkog i azijskog kontinenta - zaključio je Selaković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)
Live TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)

Svi ruski, ali i veliki broj svetskih medija preneo je danas snimak iz Kurske oblasti gde se vidi uništeno NATO oružje. Izrael je nastavio napade na Liban i Gazu. Visoki zvaničnik Hamasa ubijen je u izraelskom napadu. IDF je naveo da je imao precizne obaveštajne podatke gde se nalaze visoki zvaničnici Hamasa. Izrael već godinama izvodi napade na Siriju, ali sada ih je pojačao. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik.

03.10.2024

21:10

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija