• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

27.09.2021

12:39

Dogovorena saradnja između Prijedora i Kikinde na "Danima Srpske u Srbiji"! Namera nam je da kulturu, tradiciju i običaje pospešimo, čuvamo i razmenjujemo!

Informer

Vesti

Dogovorena saradnja između Prijedora i Kikinde na "Danima Srpske u Srbiji"! Namera nam je da kulturu, tradiciju i običaje pospešimo, čuvamo i razmenjujemo!

Podeli vest

Jačanje saradnje i međusobne povezanosti naroda s obe strane Drine je nastavak dugogodišnjih i prijateljski veza Prijedora i Kikinde, koje su u nedelju na manifestaciji „Dani Srpske u Srbiji“ konkretizovane u oblasti poljoprivrede, preduzetništva, turizma i kulture

U okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ koju po deveti put organizuje Predstavništvo Republike Srpske u našoj zemlji, delegaciju Grada Prijedora ugostio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač sa svojim saradnicima, a kikindskoj publici Prijedorčani su se predstavili u Narodnom pozorištu komadom „Sve o ženama“.

- Gradonačelnik Kikinde bio je u maju kod nas kada smo organizovali „Dane Grada Prijedora“ i još tada smo definisali konkretnije aktivnosti, kako bismo dugogodišnju prijateljsku vezu realizovali i u praksi. Kada je u pitanju Prijedor, ta saradnja ogledaće se u oblasti poljoprivrede, jer Kikinda kao poljoprivredni kraj može mnogo da nam pomogne na tom polju. Sa nama su i načelnici Odeljenja za poljoprivredu, kao i za privredu i preduzetništvo i to će biti dve sfere u kojima naši gradovi mogu da ostvare konkretniju saradnju, na obostranu korist građana- rekao je predsednik Skupštine Grada Prijedora Mirsad Duratović.

Da je počela jedna nova etapa saradnje Kikinde i Prijedora koja će razmenom iskustava pružiti mogućnost da se u narednom periodu putem kulture, turizma, obrazovanja, zajednički realizuje niz projekata potvrdio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

- Veliku saradnju vidimo u razmeni učenika i saradnji u oblasti sporta, a s obzirom da u Kikindi živi dosta ljudi koji su poreklom iz Potkozarja, namera nam je da kulturu, tradiciju i običaje pospešimo, čuvamo i razmenjujemo. To će biti jedan od prvih koraka u saradnji. Turistička ponuda biće, takođe, u fokusu oba grada. Saradnjom sa Predstavništvom Republike Srpske ubuduće ćemo realizovati zajedničke projekte u kikindskim selima - rekao je Lukač.

Kikindska publika je je igru Mirele Predojević, Jelene Seksen i Sabine Halilović nagradila gromkim
aplauzom, nakon izvedene predstave prijedorskog pozorišta “Sve o ženama”, nastaloj po tekstu Mire Gavrana i u režiji Darka Cvijetića.

Kikinda je jedan od 11 gradova u kojem će se ove godine organizovati „Dani Srpske u Srbiji“ od 22. do 29. septembra, pored Beograda, Novog Sada, Subotice, Кruševca, Кraljeva, Кragujevca, Šida, Zrenjanina, Sečnja i Niša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

EVROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA: Ovako su kikindski osnovci napravili hotele za insekte/FOTO/
Srbija

EVROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA: Ovako su kikindski osnovci napravili hotele za insekte/FOTO/

Pod sloganom ovogodišnje Evropske noći istraživača “Ozeleni naukom”, u kikindskom Naučnom klubu Centra za stručno usavršavanje, Narodnom muzeju, SSŠ “Miloš Crnjanski” i Meteorološkoj stanici, od 20. do 24. septembra održano je sedam radionica koje su se bavile klimatskim promenama, energetskom efikasnošću, hranom, zaštitom životne sredine i kreativnom industrijom

25.09.2021

15:03

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set