• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.10.2017

16:30

(VIDEO) PUTIN BEZ PARDONA EVROPSKOJ UNIJI: Podrškom Kosovu sami ste uzrokovali Kataloniju!

Vesti

(VIDEO) PUTIN BEZ PARDONA EVROPSKOJ UNIJI: Podrškom Kosovu sami ste uzrokovali Kataloniju!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da su države članice Evropske unije, podrškom Kosovu, same pokrenule rast separatističkih težnji u Evropi i da su se sada same našle na udaru, kao u slučaju Katalonije, prenosi TASS

Ruska agencija navodi da je Putin to poručio u govoru na završnoj plenarnoj sednici Međunarodnog debatnog kluba "Valdaj".

Predsednik je izjavio da katalonsko pitanje treba rešiti u skladu s španskim ustavom.

- Trebalo je ranije misliti o tome. Zar niko nije znao o protivrečnostima?- upitao je Putin.

On je dodao da je Evropa pokušava da udovolji „starijem bratu iz Vašingtona“, podržavajući otcepljenje Kosova, "pokrećući slične procese u drugim regionima Evrope, a i u svetu".

Putin osudio nuklearne testove Severne Koreje! 

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da Moskva osuđuje nuklearne testove Severne Koreje, ali da bi kriza oko Korejskog poluostrva trebalo da se reši dijalogom.

- Osuđujemo nuklearne testove koje sprovodi Severna Koreja. Apsolutno je neophodno da se taj problem reši kroz dijalog, a ne saterivanjem Severne Koreje u ćošak i uz pretnje korišćenja sile - rekao je Putin pred članovima i novinarima debatne grupe "Valdaj" u Sočiju, prenosi Rojters.

PUTIN ZAPRETIO TRAMPU: Ako SAD napuste sporazum o "zabrani raketa" I RUSIJA ĆE UČINITI ISTO!

On je takođe rekao da neke zemlje rade sve što je u njihovoj mogućnosti da održe Bliski Istok u haosu.

- Umesto da kontrolišu situaciju zajedno i nanesu istinski udarac teorizmu, ne samo da imitiraju da se muče sa tim, neki od naših kolega rade sve što je moguće da haos u regionu (Bliskom Istoku) postane trajan - rekao je Putin, prenosi TAS S.

Tanjug/AP

Putin je takođe rekao da bi Ujedinjene nacije trebalo da ostanu centar globalnog sistema, jer za UN ne postoji alternativa.

- Sa naše tačke gledišta, Ujedinjene nacije, koje imaju univerzalan legitimitet, bi trebalo da ostanu u centru globanlog sistema i naš zajednički zadatak je da ojačamo njihov autoritet i efektivnost. Trenutno ne postoji alternativa za UN - kazao je Putin u Sočiju.

 

Trampa sprečavaju da ispuni predizborna obećanja
 

Ruski predsednik kaže da, ukoliko je američki predsednik Donald Tramp nepredvidiv, to je zato što ga njegovi protivnici iz zemlje sprečavaju da ispuni mnoga od svojih predizbornih obećanja. 

- Njegova nepredvidivost nije samo na osnovu njegove prirode. Drugi razlog je veliki otpor u zemlji, jer ga zapravo sprečavaju da primeni bilo koju od svojih predizbornih inicijativa. Tako da nije u redu reći da je nepredvidivost u njegovoj prirodi - ona zavisi od političkog sistema SAD- smatra Putin.

On je poručio da će Moskva sarađivati sa Trampom uprkos svim poteškoćama, preneo je TAS S. 

Ruski predsednik naglasio je da bi Trampa trebalo poštovati jer ima demokratski mandat, navodi Rojters. 

- NJega je izabrao američki narod i bar bi ga zbog toga trebalo poštovati, čak i ako nismo saglasni s njegovim stavom- rekao je Putin na forumu o međunarodnoj politici Valdai u Sočiju, napominjući da se u SAD pokazuje nepoštovanje prema Trampu.

Tanjug/AP

Istovremeno, Putin je rekao da će Rusija sarađivati sa američkim partnerima koje ima.

- SAD su najveća svetska i ekonomska sila. Nažalost, naša trgovina je beznačajna, ali svejedno, uticaj SAD u svetu je veoma značajan. Ta zemlja je definitivno jedan od naših najvažnijih partnera. Sarađivaćemo sa njima uprkos svim teškoćama, pod uslovom da oni žele da urade isto. Ako ne, onda nećemo to uraditi -  rekao je ruski predsednik.

PUTIN U STRAHU OD KRVOPROLIĆA: Zatvaranje granica s Ukrajinom dovelo bi do nove Srebrenice!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Evo šta Sinerovo odustajanje znači za Novaka!
Tenis

Evo šta Sinerovo odustajanje znači za Novaka!

Trenutno drugi teniser sveta, Janik Siner odlučio je da se zbog povrede kuka povuče sa ATP Mastersa u Madridu, a posle ovog poteza je sigurno da će Novak Đoković i posle rima biti na prvoj poziciji ATP liste.

01.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija