• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/Jelena Živković

10.12.2018

18:55

LEPA VODITELJKA PAROVA: Baba mi već deset godina govori da se što pre udam!

Showbiz

LEPA VODITELJKA PAROVA: Baba mi već deset godina govori da se što pre udam!

Podeli vest

Volela bih da mi u novoj godini prioriteti budu ljubav i porodica, jer mi je ljubav najbolji pokretač, otkriva za za Ljubav i zdravlje Bojana Ristivojević, voditeljka "Parova" i "Prela" na TV Hepi

Oprobala se na filmu ("Ljubav u anesteziji"), radi kao voditeljka dve veoma gledane emisije na TV Hepi, jaše konje, ide na selo, gde je odrasla, i pomaže u seoskim poslovima, izlazi, druži se... Bojana Ristivojević, uvek doterana žena, ima lepe duge noge i osmeh koji potpuno osvaja. Da li je ikada umorna, tužna, usamljena, šta voli da radi i kakva je zapravo, govori iskreno za Ljubav i zdravlje.

Kako se dogodilo da se ljubav prema konjima, ljubav prema selu, rijaliti "Parovi", slikanje i gluma spoje?
- Iskreno, ne znam... Ja sam spoj različitosti, suprotnosti. Godinama pokušavam da smanjim hiperaktivnost i energiju rasutu na sve strane, jer da bismo ostvarili uspeh u bilo kojoj oblasti, treba da svu snagu usmerimo ka jednom cilju. Oduvek sam imala bezbroj želja i ciljeva. Stalno sam vodila borbu sama sa sobom.

 

SLOBODA MIĆALOVIĆ O ULOZI U HIT SERIJI RTS: Simka iz "Korena" je protitip svih žena!

 

Poznato je da si odrasla u selu Zvezd kod Šapca. Koliko često ideš kod svoje bake Selke ovih dana?
- Blagoslovena sam zbog toga što sam u selu rođena, što sam odrastala u prirodi, u zdravom okruženju među prostodušnim narodom, životinjama, šumama i njivama... Zato i volim umetnost, kao mala sam pisala pesme, slikala. Od roditelja sam nasledila vedar duh i znatiželju, i to je najvrednije sto imam. U selo idem svake sedmice bar na dan-dva. Kada su praznici, slave, rođendani, ostanem i duže. Ne mogu da zamislim svoj život bez sela. Ono mi pomaže da napravim balans u životu. Da se odmorim, napunim baterije i podsetim se onoga što je istinski važno: porodica i koreni su mi tamo, a stablo bez korena, koliko god da izraste, oboriće se. Nema seoskog posla koji ne umem da radim, iako nisam bila prevelika vrednica kao mala. Uvek sam se izvlačila na školu. Draže mi je bilo da se sa drugom decom iz sela igram ispod naše kuće u šumi oko potoka. Moja porodica je ranije, dok je deda bio živ, imala mnogo više stoke, a na našim njivama sejali su se kukuruz, pšenica, ječam, detelina. Sada je brat od svih tih njiva napravio voćnjake višnje i šljive. Stoke gotovo da nemamo, osim svinja i kokošaka, o kojima brine baba.

Foto: Privatna arhiva/Bojana Ristivojević

Bojana sa baka Selkom 

Hoćeš li se jednog dana zaista vratiti tom načinu života? Pričala si da bi volela da imaš svoju ergelu konja?

- Zašto da ne? Volela bih da sutra moja deca odrastaju u sredini u kakvoj sam ja odrastala. Ergela konja je moj san. Oduvek sam se divila tim životinjama, ali poslednjih nekoliko godina, od kada idem na jahanje, zaljubljena sam u njih. Konji su divne životinje, plemenite, dobre... Često odem do hipodroma u štalu svojih prijatelja, u konjički klub gde jašem, i ispričam se sa džokejima, radnicima... Pomognem im oko konja... Veoma mi prijaju ti momenti.

Svi se pitaju kako mogu sa "Parovima" da izađem na kraj!

Kako ti polazi za rukom da se izboriš sa učesnicima "Parova", kad onako krenu svi uglas da se svađaju, vređaju...
- To me svi pitaju! "Kako možeš?" Ovo je peta sezona 'Parova' koju radim. Meni polazi za rukom da ostanem mirna jer "Parove" doživljavam kao posao, od trenutka kada uđem na vrata, pa dok ne izađem... To nisu članovi moje porodice, čija bi me svađa šokirala i potresla. To su rijaliti glumci koji svađom žele sa skrenu pažnju na sebe. A poručila bih im ono što sam im bezbroj puta do sada rekla: Nisu samo svađe šou! Najlakše je čoveku da bude bezobrazan i vulgaran, a najteže je da nekoga nasmeje!

Kako napreduje taj plan oko ergele?
- Polako. Mnogo sam ciljeva zacrtala, pa nemam previše vremena sada za realizaciju te ideje, iako tata već mesecima traži plac pokraj Save gde sam zamislila da se to napravi.

Ipak, zbog posla koji obavljaš živiš na Novom Beogradu, u gradu? Šta voliš da radiš kada dođeš s posla?
- Nakon posla najčešće odmah ležem da spavam, jer ako radim "Parove", emisija mi se završava u pola tri ujutru. Ali svaki slobodan trenutak koristim da nešto pročitam, obožavam modernu psihologiju, motivacione knjige, ali i poeziju... Volim i da kuvam, ali nemam vremena. Iako umem da napravim i punjene paprike, i sarmu, i musaku... Pre posla, dva-tri puta nedeljno idem u teretanu ili na trčanje pored reke. Trudim se da budem aktivna i da mi dan bude ispunjen. Ono što najviše volim u gradu su bioskopi i šoping-centri.

Koliko traje tvoj radni dan? Kako uspevaš da vodiš i "Parove" i "Prelo"?
- Moj radni dan traje nekad pet sati, a nekad 18 sati. Nedeljom mi je jedino teško, jer u tom danu imam žive prenose "Prela" i "Parova"... "Prelo" od 11 do 14 sati, a "Parove" od 21, pa do 2.30 ujutro! To stvarno ume da bude naporno. Naročito ako se ne naspavam prethodnog dana!

Foto: Privatna arhiva/Bojana Ristivojević

Sa kolegom Urošem Davidovićem

Da li si zapostavila kičicu i boje?

- Četkice i boje jesam zapostavila, žao mi je zbog toga, ali jednostavno imam druge prioritete. U stanu, ali i u selu, moji papiri, štapići ugljena i tempere mogu se naći svuda. I kad god poželim nešto da nacrtam, ja to i učinim. Talenat nisam razvijala, ali ga nisam ni izgubila. I dalje, kada se potrudim, mogu da uradim sve što poželim. Znam da ću jednom imati vremena za slikanje i vajanje. Ako ne pre, onda sigurno u penziji.

 

SNEŽANA ĐURIŠIĆ UŽIVA PORED MLAĐEG DEČKA: Ne smeta mi razlika u godinama, on je zreliji od mene!

 

I pored mnogo posla, uvek izgledaš savršeno. Kako se neguješ? Priznaj da je reč o nekom tajnom bakinom receptu za pomade ili...
- Baka ne voli nikakve kreme niti čuda estetske hirurgije, upadljivu šminku... Govorila mi je skoro kako su devojke pre obrve crtale komadićem uglja. Takve priče su mi interesantne da slušam.

Duge noge su prednost, ali znaju ženi da naprave mnogo problema... Kako se boriš sa muškim pogledima?
- Nemam problem s muškim pogledima. Svesna sam toga da sam često u centru pažnje zbog izgleda i veselog duha. Nikada nisam imala neki problem zbog toga ili čula neki nepristojan komentar. Prema svima sam uvek postupala s poštovanjem i uvek mi je uzvraćano istom merom.

Šta je to što muškarci prvo kažu kada te upoznaju? Kako te vidi "muški svet"?
- Muški svet je uvek komentarisao samo moj osmeh i energiju. Treniram i svesna sam toga da nisam loše građena, ali nikada nisam čula da je neko samo to komentarisao. Zapravo, jako mi je drago zbog toga.

A žene? Jesi li doživela žensku ljubomoru i nesolidarnost?
- Žene nisu loše, ali muškarci su bolji. Oduvek sam imala više muškaraca među prijateljima nego žena. Bilo je svega i svačega: ljubomornih žena i nesrećnih, nezadovoljnih i ljutih na ceo svet. Trudila sam se da se od takvih distanciram i uspevala. Učili su me da se trudim da u svakom vidim samo dobro osobine, da ne budem zlopamtilo jer svako ima loš dan i svako može da pogreši, bude nervozan... Nisam ni ja svakog minuta nasmejana.

Foto: Privatna arhiva/Bojana Ristivojević

Šta je za tebe savršen muškarac?

- Za mene je savršen muškarac onaj muškarac koji bezuslovno voli jednu ženu, koji je pošten, plemenit, ambiciozan i zabavan, koji ima lep osmeh i lepe oči... I to je to.

Šta ti je baka savetovala kada je reč o muškarcima, braku...
- Moja baka se udala sa 16 godina za mog dedu i već deset godina mi svaki dan govori kako moram što pre da se udam. Ona je žena kojoj je porodica svetinja. Nekada me naljuti zbog svoje priče kako žena treba da bude podređena muškarcu, poslušna, da on mora da ima slobodu, a ona brine samo o kući... Kažem joj da se vreme promenilo, da su žene samostalnije... A ona odgovori kako zbog toga i ima toliko razvoda. Možda je i u pravu...

 

MALI LJUBA POBEDNIK "PINKOVIH ZVEZDICA": Goca Tržan me je baš povredila, A KIJA I NATAŠA SU MI REKLE RUŽNE STVARI!

 

Imaš li neostvareni san koji se tiče posla?
- Imam bezbroj neostvarenih snova, ali sve manje onih poslovnih, a više emotivnih. Prioriteti se menjaju i ja bih volela da mi u novoj godini prioriteti budu ljubav i porodica. Jer ljubav mi je najbolji pokretač. Posao i sve cveta kada sam na emotivnom planu zadovoljna, kada nisam - onda mi to nikakvi poslovi niti honorari ne mogu zameniti....

Da li si već isplanirala gde ćeš za doček Nove godine?
- Nisam. Sestra i zet idu u Beč, mama mi je u Nemačkoj, društvo na Zlatiboru i Kopaoniku. Nekome od njih ću se pridružiti... Ne volim gužvu i haos kakav u glavnom gradu nastane oko dočeka Nove godine, zato bih to izbegla.

Šta priželjkuješ da ti donese 2019. godina?
- Priželjkujem da realizujem neke poslovne planove, da emotivne dileme i probleme rešim i da moja porodica bude zdrava i srećna.
 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija