• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.06.2024

08:09

Savo, ostavi Niš na miru, ne skupljaj na nama političke poene! Milić odjavio Manojlovića!

Fotoilustracija/printscreen/Nova S/Beta/Insajder

Vesti

Savo, ostavi Niš na miru, ne skupljaj na nama političke poene! Milić odjavio Manojlovića!

Podeli vest

Dragan Milić koji je predvodio Grupu građana na izborima za lokalnu vlast u trećem najvećem gradu u Srbiji, Nišu, otkačio je Sava Manojlovića i poručio mu da ne skuplja političke poene preko njihovih leđa.

Propali kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović je nakon što su stigli konačni rezultati izbora u Nišu - gde je lista "Aleksandar Vučić - Niš sutra" osvojila je 45 odsto glasova (30 mandata), te će moći sa "Ruskom strankom" koja je osvojila 1,2 odsto (1 mandat) da formira većinu u Skupštini Grada - brže-bolje otrčao u grad na Nišavi i pozvao na građansku neposlušnost i masovne demonstracije, očekujući podršku Dragana Milića čija je lista druga po redu osvojenih glasova - 24,4 odsto, odnosno 16 mandata. 

- Došli smo da podržimo niški tim „Kreni promeni“, nakon čega će oni imati konsultacije samostalno sa celom opozicijom. Smatramo da treba istrajati na pravnom putu, a istovremeno i u građanskoj neposlušnosti. Građani su poslednja linija odbrane Ustavnog poretka - rekao je Manojlović.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

 

Manojlovićev predlog bilo je i napuštanje institucija.

- Mislimo da su masovne demonstracije korak koji bi trebalo da usledi - kaže Manojlović očekujući da će ga lista koja je doobila najviše glasova u Nišu posle koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke podržati. 

Ipak, Milić ga je pošteno odjavio i "poslao" nazad za Beograd! 

- Ja nisam saglasan sa inicijativom gospodina Manojlovića, mislim da taj put oko te građanske neposlušnosti ne vodi nigde. Nadam se da niko neće da se ljuti zbog toga. Ako izađemo na izbore i ne dobijemo adekvatno poverenje to nas ne opravdava da ćemo mi sada biti neposlušni da bi dobili više glasova - rekao je dr Mili  i zamolio "sve ljude iz Beograda" da puste opoziciju u Nišu da "na miru donese odluku o tome kako će i šta raditi".

Foto: printscreen

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija