• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.07.2022

16:51

ŠTA ZNAČI KADA PAS MAŠE REPOM? Vaš ljubimac pokušava nešto da kaže!

Pexels

Zanimljivosti

ŠTA ZNAČI KADA PAS MAŠE REPOM? Vaš ljubimac pokušava nešto da kaže!

Podeli vest

Pas je čovekov najbolji prijatelj i ne postoji način na koji nam naš ljubimac neće ulepšati dan. Ono što psi mogu da urade jeste da komuniciraju sa nama koristeći svoje repove

Malo je stvari lepše od toga kada dođete kući, od psa koji vas dočeka veselim mahanjem repom, ali stručnjaci za ponašanje životinja žele da znate da mahanje repom ne znači uvek da je pas srećan.

Psi repom izražavaju emocije, objašnjavaju stručnjaci.

Foto: pexels.com

Psi repom izražavaju emocije

Ali, dok ljudi misle da to predstavlja sreću - to je zapravo samo znak uzbuđenja životinje.

Ako želite tačno da utvrdite šta se događa obratite pažnju na visinu repa i koliko se brzo kreće - to će vam otkriti i je li pas srećan, uplašen ili agresivan.

Gotovo je pravilo da je osećaj napetosti u odnosu sa intenzitetom mahanja repa - što su sporiji i nežniji pokreti repom to pas oseća manje napetosti.

Stvari su drugačije ako se rep kreće brže i ne maše u širokom rasponu. Napeti rep koji stoji uspravno i pravi male pomake znači svađu, a još više - uspravni rep koji prestane da se pomera.

Srećni psi obično mašu repom koji je visoko i gotovo da radi kružne pokrete po vazduhu.

Foto: Foto: pexels.com

Ali, ponekad čak i srećan pas može da maše repom brzo i oštro.

Kako biste razlikovali raspoloženja psa morate rep posmatrati u različitim situacijama, na primer kada znate da se osetio ugroženim nailaskom drugog psa.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija