• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2023

14:17

Pronađena je mrtva u kadi u hotelu, a 3 godine kasnije umrla je i njena ćerka! Vitni Hjuston bi danas napunila 60 godina (FOTO)

EPA

Zanimljivosti

Pronađena je mrtva u kadi u hotelu, a 3 godine kasnije umrla je i njena ćerka! Vitni Hjuston bi danas napunila 60 godina (FOTO)

Podeli vest

Američka pevačica i glumica sa nadimkom "Glas" rođena je 9. avgusta 1963, a umrla je 2012, u 48. godini života. Danas bi napunila 60 godina života.

Vitni Hjuston su pogrešni životni izbori odveli u preranu smrt.

Pevačica je za života je doživela neverovatnu slavu zahvaljujući impresivnim glasovnim mogućnostima i velikom broju hitova koji su ostali upamćeni u istoriji pop muzike. Smatrana je kraljicom ovog žanra, ali i R&B-a, soula i gospela.

Foto: EPA

 

 

Veliki talenat je primećen još u detinjstvu 

Vitni je rođena 9. avgusta 1963, u Nju Džersiju. Svi u porodici su bili muzikalni. 

Kao dete je počela da peva u baptističkoj crkvi New Hope, gde je njena majka, bila vođa hora 54 godine. Sa 11 godina  Vitni se već odvažila da peva solo.

Pre nego što je njena pevačka karijera krenula uzlaznom linijom, Vitni je sa 16. godine bila i manekenka, nakon što ju je primetio agent, dok je bila u Njujorku sa svojom majkom.

Bila je jedna od prvih tamnoputih devojaka koja se pojavila u časopisu "Seventeen", a njene fotografije su objavljivane i u čuvenim časopisima kao što su "Glamour" i "Cosmopolitan".

Prvi veliki uspeh

Vitni je svoj prvi singl, "Saving All My Love for You“, objavila 1985. Reč je o pesmi sa istoimenog debi albuma, o  neuzvraćenoj ljubavi.

 Singl će postati njen prvi hit broj 1 na čuvenoj Bilbordovoj Hot 100 listi, i doneti pevačici prvi Gremi za najbolje žensko pop vokalno izvođenje 1986. godine.

Od sredine osamdesetih, albumi „How Will I Know“ i „Greatest Love of All“, zvezdi u usponu donele su nekoliko uzastopnih hitova na Bilbordovoj Hot 100 listi.

U  aprilu 1988. godine sa pesmom "Where Do Broken Hearts Go" je srušila rekord koji su prethodno držali Bitlsi i Bi Džisi.

 

Misteriozno prijateljstvo

Vitni Hjuston je godinama bila meta tračeva,. Jedan od sočnih plasiranih tračeva bio je onaj o njenoj navodnoj vezi sa asistentkinjom Robin Kraford.

Kako je tvrdila Krafordova, njih dve su se upoznale još kao tinejdžerke 1980. godine, kada su radile kao savetnice u letnjem kampu u Nju Džersiju, gde su odmah počele vezu.

U svojim memoarima iz 2019. "Pesma za tebe: Moj život sa Vitni Hjuston", Krafordova je tvrdila da su njih dve započele vezu u letnjem kampu i provele noć zajedno.

Navodno, Vitni je bila ta koja je okončala njihovu intimnu vezu 1982. godine. Međutim, godinama kasnije, tokom 1987, Vitni Hjuston je za časopis "Time" rekla:-

- Smeštaju mi, jer znam da nisam gej. Nije me briga.

Problematičan brak i velika afera

Hjustonova i pevač Bobi Braun su se upoznali na dodeli Soul Train muzičkih nagrada 1989. godine. 

Njihova veza bila je iznenađenje za mnoge. Braun je bio poznat po imidžu "lošeg momka", dok je Hjustonova bila "dobra crkvena devojka". Uprkos tome venčali su se 1992. i već sledeće godine dobili ćerku Bobi Kristinu Braun.

Brak je brzo postao opterećen optužbama za zavisnost od droge, fizičko zlostavljanje i neverstvo. Nakon burnog i mučnog braka Vitni i Braun su se zvanično razveli 2007. godine.

Nakon toga kružili su tračevi o tome da su Vitni i Majkl Džekson u vezi. Smatralo se da njihova veza prevazilazi prijateljstvo i da su u tajnosti - ljubavnici. 

Foto: EPA

 

 

Veliki filmski uspeh 

Godine 1992, kada je imala 29. godina, Vitni  Hjuston je napravila svoj filmski proboj sa filmom "Telohranitelj", u ulozi Rejčel Maron, superzvezde koja se zaljubljuje u svog telohranitelja Frenka Farmera, koga je igrao glumac Kevin Kostner. 

Film je zaradio više od 410 miliona dolara širom sveta, a album je prodat u više od dva miliona primeraka u roku od pet nedelja od objavljivanja.

Naslovna pesma "I Will Always Love You" donela je Hjustonovoj Gremi nagradu 1994. godine za album godine i najbolji ženski pop vokalni nastup.

Pravna bitka sa ocem

Jedna od manje poznatih epizoda iz njenog života je da se 2002. godine uplela u pravni rat sa firmom u vlasništvu svog oca, Džona Hjustona.

U tužbi se tvrdilo da pevačica nije platila kompaniji pravno upravljanje, kao i da je menadžerska kompanija pomogla pevačici da obezbedi ugovor od 100 miliona dolara sa muzičkom kompanijom Arista Records.

Vitnin otac je preminuo 2003. godine, a u intervjuu kod Opre Vinfri, tokom 2009. Vitni je otkrila da je posetila oca u bolnici i da su popravili odnose sa njim pre nego što je umro.

Zavisnost od droge 

Vitni je počela da mršavi i otkazuje svirke. Izgledala je bolesno i dospevala na naslovne strane zbog svog  ponašanja. Do ranih 2000-ih, bilo je već javno poznato da se Vitni bori sa zavisnošću od narkotika.

A onda se 4. decembra 2002. godine, pojavila u televizijskom intervjuu sa Dajen Sojer koji će zauvek promeniti njen imidž u javnosti. Tada je javno priznala da je u prošlosti uživala u alkoholu i marihuan i nagovestila da se još uvek drogira.

I u intervjuu kod Opre priznala je da je koristila narkotike.

- Spremali smo našu marihuanu. Nismo bili na kreku. Nikad nismo bili na kreku. Nismo kupovali džumbuse od 20 dolara. Imali smo novac. Kupovali smo kilograme i kilograme. Imali smo svoje zalihe - rekla je Vitni. 

Najnagrađivanija pevačica svih vremena

Do 2006. godine, Vitni je osvojila više od 400 nagrada, među kojima i šest Gremija, 22 američke muzičke nagrade i nekoliko Bilbord muzičkih nagrada – što je u tom trenutku značilo da je najnagrađivanija umetnica svih vremena. 

Govoreći o svojoj ljubavi prema pevanju, Vitni je jednom rekla:

- Bog mi je dao glas da pevam, a kada to imaš, koji je još trik?

 

 

Prerana smrt od davljenja i kokaina

Vitni je objavila singl "Million Dollar Bill", 2009. godine. Snimljen u Njujorku, ovo je bio poslednji Vitnin singl, sa sedmog studijskog albuma "I Look to You".

Do prerane smrti, 2012. godine više ništa nije objavila. Hjustonovu je mrtvu u kadi pronašao njen telohranitelj u hotelu Beverli Hilton u Kaliforniji, svega nekoliko sati pre nego što je diva trebala da prisustvuje dodeli Gremi nagrada u Los Anđelesu.

Imala je svega 48 godina.

Utvrđeno je da su utapanje, bolest srca i upotreba kokaina uzrok smrti. U njenoj hotelskoj sobi u vreme njene smrti pronađene su i razne bočice sa lekovima na recept.

Tragičan život Vitni Hjuston se ne završava ni posle njene smrti, jer je za manje od tri godine kasnije, i njena ćerka Bobi Kristina Braun, umrla u 22. godini.

Njena smrt je jezovo podsećala na smrt njene majke. Bobi je pronađena mrtva u kadi, bez svesti, u januaru 2015. Nakon skoro šest meseci provedenih u bolnici u komatoznom stanju, Bobi je umrla od upale pluća.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17