• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.10.2019

14:17

VALJAO ZLATO I INKASIRAO MILION EVRA! Pao juvelir iz Nanta, MOZAK OPERACIJE krijumčarenja zlata između Francuske i Nemačke!

Vesti

VALJAO ZLATO I INKASIRAO MILION EVRA! Pao juvelir iz Nanta, MOZAK OPERACIJE krijumčarenja zlata između Francuske i Nemačke!

Podeli vest

Francuski zlatar i devet njegovih saradnika je uhapšeno, a skoro tri miliona evra imovine stečene na nezakonit način je zaplenjeno u okviru istrage o trgovini zlatom između Francuske i Nemačke, vrednoj najmanje milion evra

Zlatar, star 56 godina, uhapšen je 21. oktobra u vozu na granici između Francuske i Nemačke, a kod njega je pronađeno 37.000 evra, saopštio je danas Evropol.

Dvoje njegovih saradnika uhapšeno je u Nemačkoj, a jedan u Austriji.



Zlatar iz Nanta je označen kao "mozak operacije" grupe koja se bavila trgovinom zlatom.

Istragom je utvrđeno da su mu dostavljane velike količine zlatnog nakita, za koji se sumnja da je ukraden, koji bi on topio.

Zlatar bi zatim putovao u Frankfurt u Nemačkoj gde je prodavao istopljeno zlato uz pomoć saradnika koji je vodio zlataru u tom gradu.

Veruje se daje zlatar putovao u Frankfurt više od 28 puta tokom prošle godine i da je tim kriminalnim aktivnostima sebi obezbedio profit od najmanje milion evra.

ZLATO U AJVARU, PARE U TERMOSU! Nebo je granica za dovitljivost, šverceri cigarete, drogu, novac i robu kriju na najčudnijim mestima


Istragu je pre više od godinu dana inicirala francuska žandarmerija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija