• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

15.10.2021

09:48

Amerikanci pretrnuli, Kina pravi svemirsko oružje! Peking će bukvalno vladati planetom, jer - ko kontroliše kosmos, kontroliše i Zemlju!

Vesti

Amerikanci pretrnuli, Kina pravi svemirsko oružje! Peking će bukvalno vladati planetom, jer - ko kontroliše kosmos, kontroliše i Zemlju!

Podeli vest

Kina uvodi u eksploataciju svemirsko oružje, kao što su orbitalne rakete i sajberoružje, kako bi uspostavila kontrolu u svemiru i dominirala Zemljom, piše američki Vašington post, pozivajući se na izveštaj Kineskog instituta za istraživanja svemira

Kinesko vojno rukovodstvo smatra da će kosmos postati nova arena sukobljavanja, te da će onaj ko ga kontroliše, biti dominantan i na Zemlji, navodi američki list.

Prema navodima Vašington posta, u dokumentu Kineskog instituta za istraživanje svemira navodi se kako je Kina ostavila veliku količinu otpada u svemiru 2007. godine posle ispitivanja protivsatelitskih raketa. Taj otpad, koji se sastoji od 3.400 lebdećih komada, ugrožavaće godinama sigurnost satelita i svemirskih letelica.

„Kineska armija odredila je svemirski prostor kao zonu vođenja borbenih dejstava. Kina je dužna da se za nju bori i da je zauzme ukoliko želi da dobija ratove budućnosti“, citira Vašington tajms navodni dokument i dodaje kako u njemu stoji da „ko kontroliše svemir, kontroliše i Zemlju“.

Američki medij navodi da Kina smatra kosmičke sisteme a komandovanje i kontrolu, vezu, obaveštajni rad i osmatranje, ključnim za vođenje visokotehnološkog rata.

„Istovremeno, kineski vojni analitičari vide u kosmosu i mogućnost da neprijatelj bude kritično ranjiv, ukoliko mu bude uskraćen pristup kosmičkim prostranstvima“, navodi Vašington post.

Zbog toga, kineska armija navodno planira da demonstrira silu u kosmosu daleko od svojih granica, i tako pobedi neprijatelje.

Američki medij navodi da kinesko svemirsko oružje „uključuje širok spektar sistema“.

„Kineska armija počela je tranziciju od njegovog testiranja u uključivanje u naoružanje. Radi se o „kinetičkim ubicama“, precizno vođenim projektilima koji velikom brzinom pogađaju satelite, satelitima ubicama u orbiti, usmerenim energetskim oružjima, elektronskim ometačima i kapacitetima za sajber ratovanje“, navodi američki list.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17