• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

16.08.2022

07:00

PROBIJENA ODBRANA UKRAJINACA KOD UGLJEDARA, POČINJE ZAVRŠNA BITKA ZA DONBAS! Čim padnu Soledar ili Bahmut rat je rešen, svaki dan više znači samo jedno...

AP photo

Vesti

PROBIJENA ODBRANA UKRAJINACA KOD UGLJEDARA, POČINJE ZAVRŠNA BITKA ZA DONBAS! Čim padnu Soledar ili Bahmut rat je rešen, svaki dan više znači samo jedno...

Podeli vest

Snage Donjecke Republike probile su - uz podršku ruske vojske ukrajinsku odbranu kod Ugljedara, grada u Donbasu pored kojeg se nalazi najveća termocentrala u Evropi

Zamenik ministra informacija DNR Daniil Bezsonov tim povodom je rekao:
       

- U glavnoj ulozi bili su borci naše Rudarske divizije koji su napravili ozbiljan prodor i prema samom Ugljedaru. Ukrajinska armija pretrpela teške gubitke i u živoj sili i u tehnici".
       
Predsednik DNR Denis Pušiljin izjavio je da armija Donjecke Republike, zajedno sa ruskom vojskom, napreduje na još tri pravca.
       
Apostrofirao je Marjinku, Soledar i Bahmut (Artjomovsk).
       
Čim padnu Soledar ili Bahmut, saveznicima će biti otvoren put na Kramatorska i Slavjansk i počeće odlučujuća „bitka za Donbas"
       
I u njoj će - ne samo iz pozadine - učestvovati i važnu, možda i glavnu, ulogu igrati Amerikanci i Britanci kojima su podređeni svi u Kijevu.    
       
Ameri već danima najdirektnije učestvuju u navođenju raketa svojih višecevnih bacača HIMARS na Antonovski most preko Dnjepra i Zaporošku atomsku centralu.

Na mestu udara po toj elektrani nađeni fragmenti britanske rakete Brimstone koju je teško oboriti čak i sa savremenim sistemima PVO.
       
Pored dečijeg vrtića i škole, ubila je muškarca koji je izveo psa u šetnju.
      
Vladimir Rogov, druga figura u vojno-civilnoj administraciji Zaporožja, izjavio je da će Zaporoška atomska centrala biti bezbedna tek kad jedinice kijevske hunte budu isterane iz tri naselja na desnoj obali Dnjepra: Nikopolja, Marganeca i Tomakovke.
       
Iz njih ukrajinska vojska gađa Zaporošku atomsku elektranu.
       
Ukrajincima se, uprkos ovim udarima, ne piše dobro.
       
1Kod Soledara je njihova 14. mehanizovana brigada izgubila preko 2 hiljade vojnika.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NaseSrpskoKosovo

pre 1 godinu

Сви НАТО официри - који командују украјинском војском, мораће ускоро у Одесу, на ратни војни суд...!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija