• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

03.11.2022

19:26

ZELENSKI NEĆE NA G20 AKO DOLAZI PUTIN! Pentagon šalje Ukrajincima VAMPIRE da pobede Ruse

AP/Photo

Vesti

ZELENSKI NEĆE NA G20 AKO DOLAZI PUTIN! Pentagon šalje Ukrajincima VAMPIRE da pobede Ruse

Podeli vest

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini, 253. dan

22.57 - Opasnost od vazdušne uzbune proglašena u nekoliko oblasti u Ukrajini

Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je Kirovogradskoj, Odeskoj, Nikolajevskoj, Vinickoj i Dnjepropetrovskoj oblasti u Ukrajini, pokazuju podaci onlajn mape vazdušnih uzbuna Ministarstva za digitalni razvoj zemlje. Pored toga, Ministarstvo je saopštilo da je uzbuna takođe bila proglašena i u delu Zaporoške oblasti koja je pod kontrolom Kijeva.

21.39 - Oružane snage Ukrajine gađale su selo Tjotkino i Krasnooktjabrski u Kurskoj oblasti Rusije.

Kako je saopštio gubernator oblasti Roman Starovojt, u napadu nije bilo žrtava, a napad je odbijen.

21.11 - U predgrađu grada Zaporožje čuju se eksplozije, prenose ukrajinski mediji.

20.39 - Oko obala Krima kruži američki strateški izviđački dron RQ-4 Global Hawk.

 

 

18.30 - Pentagon Ukrajincima šalje VAMPIRE koji će čuvati nebo

17.05 - Zelenski bojkotuje samit G20 zbog Putina

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da neće prisustvovati samitu G20 na Baliju ukoliko samitu bude prisustvovao ruski predsednik Vladimir Putin.

16.45 - IAEA nije pronašla neprijavljene nuklearne aktivnosti u Ukrajini

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) saopštila je danas da nije pronašla znake neprijavljene nuklearne aktivnosti na tri lokacije u Ukrajini koje su pregledali stručnjaci na zahtev Kijeva, a kao odgovor na ruske navode da se na toj teritoriji pravila "prljava bomba".

"Naša tehnička i naučna procena rezultata koje smo do sada imali nije pokazala nikakve znake neprijavljenih nuklearnih aktivnosti i materijala na ove tri lokacije", navodi se u saopštenju IAEA, preneo je Rojters.

16.28 - Inspektori završili proveru: Nema neprijavljene nuklearne aktivnosti u Ukrajini

Inspektori Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) završili su proveru tri objekta u Ukrajini na zahtev Kijeva i nisu otkrili tamo nikakvu neprijavljenu nuklearnu aktivnost ili materijale, saopštila je ta agencija.

U saopštenju se dodaje da je generalni direktor agencije Rafael Grosi izjavio da je IAEA spremna da nastavi sa proverama u Ukrajini kako bi se uverila u nepostojanje neprijavljene aktivnosti i materijala.

Time bi se, prema Grosijevoj proceni, sprečilo svako nezakonito korišćenje takvih materijala.

Provera je izvršena povodom informacija iz izvora iz raznih zemalja, između ostalog i iz Ukrajine da kijevski režim priprema provokaciju na teritoriji svoje zemlje uz upotrebu „prljave bombe“ ili municije sa malom nuklearnom snagom.

Provereni su objekti u Kijevu, Žutim Vodama i Dnjepropetrovsku.

15.02 - Razmena zarobljenika

Fotografiju i video današnje razmene zarobljenika "107 za 107 " objavio je šef kabineta predsednika Andrij Jermak na svom TG kanalu. 74 oslobođena vojnika branila su Azovstal, uključujući tri vojnika puka Azov.

 

 

14.45 - Oštar demarš Rusije Britaniji, objavljeni detalji

14.44 - Rusija nacionalizovala imovinu bogataša bliskih režimu Zelenskog

Ruski zvaničnici nacionalizovali su više od 130 nekretnina na Krimu koje su ranije pripadale ukrajinskim „oligarsima“ koji su podržavali Kijev u njegovom sukobu sa Moskvom.

13.52 - Brifing Ministarstva odbrane Rusije

- U području Kupjanska, Harkovska oblast, Oružane snage Ukrajine i dve čete stranih plaćenika pokušali su da napadnu položaje Oružanih snaga Rusije, napadi su odbijeni. Uništeno je više od 130 militanata, tri tenka, četiri oklopnih vozila;

- U području Krasnog Limana, ukrajinski nacionalisti su krenuli u ofanzivu – bez uspeha. Likvidirano je više od 200 vojnika, uništena 4 tenka, 9 oklopnih vozila;

- Ukrajinske snage su pokušale da krenu u napad na jugu Donjecka, odbijeni su. Likvidirano je oko 80 nacionalista, uništena 3 borbena pešadijska vozila;

- Pet napada motorizovanih četa Oružanih snaga Ukrajine odbijeno je u području fronta od Nikolajeva do Krivog Rog. Neprijateljski gubici: više od 80 militanata ubijeno i ranjeno, uništeno je šest oklopnih vozila;

- U području Nikolajeva uništen radar za S-300;

- Helikopter Mi-8 oboren u Hersonskoj oblasti.

13.36 - Putin razgovarao sa Erdoganom o upotrebi nuklearnog naoružanja

Predsednik Rusije Vladimir Putin je tokom telefonskog razgovora sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom potvrdio da nema planova za upotrebu nuklearnog oružja u Ukrajini, saopštio je portparol turskog lidera Ibrahim Kalin.

„Tokom telefonskog razgovora ruska strana je potvrdila Turskoj da nema planova za upotrebu nuklearnog oružja. Ukrajinska strana je, sa druge strane, demantovala tvrdnje da se priprema za upotrebu 'prljave bombe'“, rekao je Kalin za televiziju TRT.

Ankara, dodaje on, namerava da predloži Moskvi i Kijevu da se vrate pregovorima o mirnom rešavanju sukoba.

13.33 - Finska policija potvrdila Putinove sumnje, vojna pomoć Ukrajini završava kod kriminalaca!

11.17 - Zelenski najavio apsolutnu pobedu, poručio Rusima da napuštaju Ukrajinu!

10.46 - Drastična odluka Moskve, ruska vojska se menja iz korena!

10.07 - Savet bezbednosti odbio da istraži biolaboratorije!

09.26 - Nuklearka priključena na dizel agregate

Zaporoška nuklearna elektrana ​​prešla je na snabdevanje sopstvenih potreba dizel agregatima nakon što je Ukrajina isključila napajanje strujom dva dalekovoda koja vode do stanice, rekao je Renat Karča, savetnik generalnog direktora "Rosenergoatoma" televiziji "Rusija 24".
"Jednostavno su isključili dve linije koje su napajale reaktore. Usled ovih akcija, reaktori će sada biti prinuđeni da se hlade na dizel postrojenjima. Sada ćemo morati da sačekamo sa grejanjem“, rekao je Karča. Prema njegovim rečima, takve akcije Kijeva predstavljaju veoma ozbiljnu pretnju po nuklearnu bezbednost.

09.23 - Britanska ambasadorka pozvana u Ministarstvo spoljnih poslova RF

09.09 - Španski sistemi PVO "Havk" su već na putu ka Ukrajini, izjavio je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba u intervjuu španskom radiju "Kadena SER".

08:00 - Patrušev: Sprečen teroristički napad na nuklearku Zaporožje

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev potvrdio je da je sprečen teroristički napad na Zaporošku nuklearnu elektranu.

„Dobili smo informaciju da su naše specijalne službe sprečile teroristički napad na Zaporošku nuklearnu elektranu“, rekao je Patrušev, govoreći na sastanku sekretara saveta bezbednosti zemalja ZND.

07.23 - Rogov: Sprečen napad, naručilac je režim Zelenskog

Sprečen teroristički napad na Zaporošku nuklearnu elektranu, saopštio je predsednik pokreta „Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.

Prema njegovim rečima, prema dostupnim informacijama, Ukrajina je spremala eksploziju još od proleća – na teritoriji nuklearke pronađena je zaliha eksploziva koju su Oružane snage Ukrajine ostavile još u februaru-martu.

„U Zaporožskoj elektrani sprečen je teroristički napad, čiji je naručilac režim Zelenskog“, rekao je Rogov.

Pretpostavlja se da je eksplozivnu napravu trebao da aktivira neko od zaposlenih u nuklearki, kojeg bi angažovala Služba bezbednosti Ukrajine.

„Svrha sabotaže je da se uništi toplovod koji povezuje nuklearku sa Energodarom, čime bi stanovništvo grada ove zime ostalo bez grejanja“, rekao je izvor.

07.06 - "Neprobojna odbrana kod Hersona"

Situacija na liniji fronta u Hersonskoj oblasti nije kritična, trupe uspešno odbijaju pokušaje Oružanih snaga Ukrajine da probiju odbranu, rekao je zamenik šefa regionalne administracije Kiril Stremousov. On je pojasnio da trenutno nema masovnog gomilanja ukrajinskih jedinica na liniji fronta.
"Ne znaju šta da rade, jer je linija odbrane toliko moćna da ne znaju sa koje strane da priđu“, naglasio je Stremousov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

Da li bi ukraina ucestvovala na G20 samitu da nema rata ...da li su uopste clan ili ih sada guraju - ili se sada ukrajinci sami guraju ... da bi isterali Rusiju . U svakom slucaju Rusija treba prisustvovati koliko to drugi zeljeli ili ne

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija