• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/Mediji

16.01.2023

20:53

UKRAJINSKI GENERAL ODBIO DA ĆUTI! PADNE LI BAHMUT RUSI ĆE UNIŠTITI NAŠU VOJSKU U DONBASU! Kijev šalje pojačanja sa zaporškog fronta, ali...

AP photo

Vesti

UKRAJINSKI GENERAL ODBIO DA ĆUTI! PADNE LI BAHMUT RUSI ĆE UNIŠTITI NAŠU VOJSKU U DONBASU! Kijev šalje pojačanja sa zaporškog fronta, ali...

Podeli vest

General-major Oružanih snaga Ukrajine, bivši zamenik sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, Sergej Krivonos, upozorio je na svom Telegram kanalu da se, ako se izgubi Bahmut (Artjomovsk), mogu stvoriti uslovi za opkoljavanje cele ukrajinske grupe u Donbas

Kako je Krivonos primetio, gubitkom Bahmuta (Artjomovska), ruske snage će moći da razviju ofanzivu na slavenski i zaporoški pravac.

Istovremeno, naglasio je ukrajinski general, ako ruske trupe napadnu, zaobilazeći Harkov sa ruske strane, u pravcu Pavlograda i sa Donbasa, u pravcu Pavlograda, onda se mogu stvoriti „preduslovi za opkoljavanje naše grupe na istoku Ukrajine".

Da se stvari na terenu ne odvijaju povoljno po Kijev otkrio je jedan od stranih plaćenika. On je objavio lošu vest za komandu Oružanih snaga Ukrajine.

Češki plaćenik koji se bori u Oružanim snagama Ukrajine i potpisuje se kao Honza tvrdi da Kleščejevka „više nije naša", nagoveštavajući da su ukrajinske snage napustile ovo važno naselje.

Honza takođe tvrdi da vojska ima velike ljudske gubitke, što je možda primoralo Oružane snage da napuste Kleščejevku.

Kleščejevka se nalazi u okolini Bahmuta, a na tom delu fronta se sa ruske strane se u tom rejonu bore jedinice Vagnerove grupe.

Istovremeno, jedinice Vagnera zauzele su naselje Sol (rus. sol?/ukr. Sil?) u Donbasu.

Ovo je važno transportno čvorište, i kontrola nad njime eliminiše mogućnost direktne komunikacije između Bahmuta i Severska, dva glavna odbrambena čvorišta Oružanih snaga Ukrajine, javlja Telegram kanal Voenkor ?rem.

Foto: Informer

Vagnerovci napredu korak po koraqk, ali sigurno lome ukrajinsku vojsku

Osim toga, zauzimanje Soli će pozitivno uticati na sadašnju ofanzivu Vagnerove grupe ka severnim periferijama Bahmuta.

Kako bi sprečio pad Bajmuta Kijev je prebacio deo svojih snaga sa fronta u Zaporoškoj oblasti, izjavio je za RIA Novosti predsednik lokalnog pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom", član glavnog saveta regionalne administracije Vladimir Rogov.

Režim Zelenskog je povukao deo trupa iz našeg pravca, prebacujući ih na istočni pravac, na područje Soledara i Artjomovska (Bahmuta)", rekao je on.

Prema njegovim rečima, na ovoj deonici linije dodira ostale su neke elitne jedinice Oružanih snaga Ukrajine, legije stranaca, Nacionalne garde, kao i delovi teritorijalne odbrane.

Bahmut i njegova okolina su i dalje najkritičniji deo fronta u Ukrajini, i tamo se poslednjih dana vode najžešće borbe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija