• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.12.2019

08:59

DEKI KAPITEN SE VRATIO NA SVOJU MARAKANU! Došao je u Zvezdu sa 14 godina, sa 16 debitovao za prvi tim, postao ljubimac "delija"...

Crvena zvezda

DEKI KAPITEN SE VRATIO NA SVOJU MARAKANU! Došao je u Zvezdu sa 14 godina, sa 16 debitovao za prvi tim, postao ljubimac "delija"...

Podeli vest

Deki, Zvezda čeka na tebe - tako su navijači Crvene zvezde na Marakani pre četiri godine ispratili Dejana Stankovića u penziju

Pet godina kasnije Deki se vraća u svoku kuću, ovog puta kao trener srpskog šampiona, a naslediće Vladana Milojevića koji iz Ljutice Bogdana 1a odlazi posle dve i po godine, nakon što je uspeo da vrati Crvenu zvezdu među najbolje evropske klubove.

Dejan Stanković će biti novi trener Zvezde, pošto je  Vladan Milojević ipak odbio ponudu da ugovor sa klubom iz Ljutice Bogdana uz značajno bolje finansijske uslove produži do 2022. godine. Iako mu je klub nudio ugovor na 800.000 evra po sezoni i to bez premija za evropske uspehe i osvojene titule, Milojević očigledno više nije mogao, nije imao snage.

DEKI, ZVEZDA ČEKA NA TEBE! Došao je taj trenutak - DELIJE OVO ČEKAJU PET GODINA! (VIDEO/FOTO)

LJUBI TE BRAT, POSTAO SAM TRENER ZVEZDE! Da li je ovo Deki? Pojavio se snimak o kom bruji internet! (VIDEO)

 

Deki će nastaviti tamo gde je stao Milojević, koji Marakanu napušta kao jedan od najvećih trenera u Zvezdinoj istoriji, sigurno najveći posle raspada Jugoslavije.

Dejan Stanković je u Zvezdu došao kao 14-godišnjak iz Teleoptika. Za prvi tim je debitovao  11. februara 1995. godine  sa svega 16 godina i šest meseci i 19 dana na meču protiv OFK Beograda. Drugi je na listi najmlađih igrača crveno-belog tima, odmah iza Milka Đurovskog.

Foto: Starsportphoto©

 

U seniorskom timu odigrao 113 utakmica i postigao 39 golova. Navijači mu nikada neće zabiraviti dva protiv Kajzerslauterna iz sezone 1996/1997, dva u 110. večitom derbiju sa Partizanom.

Sa nepunih 20 godina je otišao u Lacio sa kojim je osvojio Skudeto. Igrao je posle za Inter sa kojim je bio prvak Evrope, a u reprezentaciji Srbije odigrao je 103. utakmice i dao 15 golova.

GOTOVO JE! DEJAN STANKOVIĆ JE NOVI TRENER ZVEZDE, Vladan Milojević odlazi sa "Marakane"!

KONAČNA ODLUKA! Milojević ide, Zvezda traži novog trenera?

 

Sad je ipak red na sasvim drugačije izazove. Stanković na Zvezdinu klupu dolazi bez bilo kakvog iskustva u samostalnom vođenju ekipe. Bio je kratko pomoćnik Andrei Stramaćoniju u Udinezeu, nedavno baš preuzeo brigu o jednoj od Interovih mlađih selekcija, ali je na kraju ipak izabrao Crvenu zvezdu.

U stručnom štabu crveno-belih pridružiće mu se Nebojša Milošević, nekadašnji šef struke u Radu, Zemunu, BSK-u, Čančgčun Jataiju, pa i asistent u Crvenoj zvezdi u dva mandata. Trenutno je angažovan u egipatskom klubu El Guona.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17