• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

16.06.2024

12:28

Danska i Slovenija podelile po bod, na redu je meč Srbije i Engleske!

Tanjug/AP

EURO 2024

Danska i Slovenija podelile po bod, na redu je meč Srbije i Engleske!

Podeli vest

Današnji program na Evropskom prvenstvu biće otvoren utakmicom grupe D, koju će u Hamburgu od 15.00 časova (Arena 1 premijum, RTS 1) odigrati Poljska i Holandija. Od 18.00 časova (Arena 1 premijum, RTS 1) sastaće se u Slovenija i Danska u Štutgartu, dok je za Srbe vrhunac večeras od 21.00 čas (Arena 1 premijum, RTS 1), kada će u Gelzenkirhenu snage odmeriti Srbija i Engleska.

Uz dešavanja na ostalim utakmicama, sve vreme ćemo pratiti kakva je atmosfera u Gelzenkirhenu, gde se uveliko okupljaju srpski i engleski navijači. 

 

UŽIVO:

20:38 - Selektor Dragan Stojković Piksi odlučio je da Dušana Tadića ostavi na klupi, a navalu "orlova" predvode Vlahović i Mitrović u tandemu. 

 

 

20:25 - Sjajna atmosfera na stadionu u Gelzenkirhenu, na tribinama je više od 10.000 navijača Srbije!

19.45 - Meč reprezentacija Slovenije i Danske završio je rezultatom 1:1. Od 21.00 snage će odmeriti Srbija i Engleska.

Foto: EPA Images

 

 

19.30 - Slovenija je stigla do izjednačenje. Erik Janža je strelac pogotka.

18.54 - Navijači Srbije u velikom broju su krenuli na meč protiv Engleske. Sve vreme se ori "Kosovo je srce Srbije".

 

 

18.45 -  Danska vodi protiv Slovenije posle prvog poluvremena rezultatom 1:0.

18.18 - Danska je povela protiv Slovenije. Strelac je Kristijan Eriksen. koji je na fantastičan način matirao Jana Oblaka.

Foto: Tanjug/AP

 

 

18.00 - Počeo je meč Danske i Slovenije u okviru grupe C. Podsetimo, u ovoj grupi se nalaze i Srbija i Engleska.

17:32 - Iako je do početka meča između "orlova" i Gordi Albiona ostalo više od tri sata, gužve ispred stadiona u Gelzenkirhenu su već sada ogromne. 

17:21 - Veliki navijački neredi uvertira su utakmice između Srbije i Engleske! Naime, podršku naše reprezentacije Englezi su napali zajedno sa Šiptarima i huliganima Šalkea, ali se nisu baš sjajno proveli. Opširnije OVDE.

 

 

17:07 - Duel Holandije i Poljske u Hamburgu je završen, "lale" su slavile sa 2:1, a sledi nam i prvi meč u našoj grupi između Danske i Slovenije. Sve detalje sa te utakmice uživo možete pratiti OVDE

 

POLJSKA - HOLANDIJA 1:2 (1:1)

Golovi: Buksa(16) - Gakpo (28), Veghorst (83)

Grad: Hamburg

Stadion: Volksparkstadion 

Sudija: Artur Soareš Dijaš (Portugal)

POLJSKA (4-4-2): Ščensni - Frankovski, Salamon, Bednarek, Kivijor - Urbanski(Od 55 Sviderski), Zjelinski(Od 78. Pjotrovski), Ronačuk(Od 55 Sliš), Zalevski - Šimanski(Od 46. Moder), Buksa

Selektor: Mihal Probjež

HOLANDIJA (4-3-3): Verbrugen - Damfris, De Fraj, Van Dajk, Ake - Shauten, Rejnders, Ferman(Od 60 Vajnaldum) - Simons(Od 60. Malen), Depaj(Od 80 Verhost), Gakpo(Od 80 Frimpong)

Selektor: Ronald Kuman

 

 

UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE

90+4 - Verbrugen je ponovo na sjajan način sačuvao mrežu Holandije.

90+1 - Moder je šutirao iz velike daljine, ipak odlično brani Verbrugen!

88. minut - Malo je falilo da Poljska stigne do izjednačenja! Imao je zicer Pjotrovski, ali odično se snašao Verbrugen

83. minut - Holandija vodi! Strelac je Veghorst! Ovo je bio njegov prvi kontakt s loptom i odmah je obradovao navijače.

Foto: Tanjug/AP

 

 

81. minut - Ponov Ščesni sačuvao gol Poljske, pokušao je Frimpong, ali sjajano se snašao iskusni golman.

78. minut - Dobio je loptu Buksa, ipak sapleou se u šesnastercu i pao.

73. minut -Centrirrao je Depaj iz kornera, glavom je pokuša De Fraj, lopta je međutim otišla preko gola

69. minut - Pokušao je sada Memfis Depaj, ali napravio je faul u napadu. Protestovao je kod sudija nakon toga, ipak bez uspeha.

Foto: Tanjug/AP

 

 

65. minut - Uneo je Malen svežinu u igru čim je kročio na teren, proigrao je dobro Damfrisa koji je uputio je sjajan, ali ipak nepricizan šut

60. minut - Nastavlja Polsjka sa incijativom, sada je pokušao Zalevski, ipak nema pogotka.

58. minut - Preti sada Poljska. Šutirao je Pjotor Zjelinski malo ispred šesnaesterca,  a zatim se lopta odbila do Bukse koji se ovaj put nije snašao.

54. minut - Povukao je loptu Kodi Gakpo, lopta je došla do Ćavija Simonsa koji je šuitirao pored gola.

Foto: Tanjug/AP

 

 

52. minut - Ukazuje se lekarska pomoć reprezentativcu Holandije Ćaviju Simons, pošto je dobio udarac laktom u glavu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Odmah je zapretila Holandija, ipak odbrano je Ščesni pokušaj glavom Denzela Damfrisa.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut - Malo je falilo da Holandija povede! Memfis Depaj imao sjajnu šansu, bio je u prodoru, ušao je u šesnaesterac, ali lopta je otišla preko gola,

42. minut - Odlična akcija Holandije! Započeo je Simons, dobio je zatim loptu Nejtan Ake koji ju je prosledio Gakpu, ali lopta je otišla preko gola.

38. minut - Ponovo je Poljska preuzeo incijativu na ovom duelu! Konstatno prete "lale", Kodi Gakpo je idalje najraspoloženiji igrač!

31. minut - Jakub Kivijor je poslao snažan šut, ali ništa od novog vođstva reprezentacije Poljske.

28. minut - Holandija izjedničila! Strelac je Kodi Gakpo! Pogrešili su Poljaci, to je sjajno iskoristio Kodi Gakpo koji je uputio precizan šut  i matirao Ščesnog.

Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

 

 

24. minut - Holandija konstatntno napada! Ipak, ne mogu "lale" nikako da pronađu pravi recept za pogodak!

20. minut - Malo je falilo da Holandija dođe do izjednačenja. Pokušao je kapiten Virdžil Van Dajk volejom posle prekida, ipak bez uspeha.

16. minut -  Vodi Poljska! Adam Buksa je savladao Verbrugena za vođstvo! Zjelinski je poslao sjajno loptu na prvu stativu, a visoki napadač je skočio između Virdžila Van Dajka i Denzela Damfrisa i tako obradovao navijače Poljske.

Foto: Tanjug

 

 

15. minut - Evo i prvog žutog kartona na utakmici. Dobio ga je reprezentativac Holandije  Džoi Ferman zbog grubljeg starta.

13. minut - Prva ozbiljna šansa i za Poljsku. Ipak, pomoćni sudija je podigao zastavicu zbog ofsajda.

9. minut - Nova pretnja Holandije! Dobro su se organizovali  puleni Ronalda Kumana, lopta je zatim završila kod Tijanija Rejndersa koji je šutirao, međutim nije bio precizan.

Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

 

 

4. minut - Nastavlja Holandija da vrši presing! Igra se konstatno na polovine Poljske. Ušle su "lale" veoma raspoložene u ovaj duel.

3. minut - Holandija je prva zapretila. Pokušao je Kodi Gakpo iz ugla da prevari protivničkog golmana Ščesnog, ali pročitao ga je odmah Poljak i odbranio njegov šut.

1. minut - Utakmica je počela

DEŠAVANJA PRE UTAKMICA

14.55 -Igrači Poljske i Holandije su izašli na teren. Na redu je intoniranje himni. Reč je o prvom meču grupe D. Selekcije Francuske i Austrije igraju sutra od 21.00

14.49: Izveštač Informera u Gelzenkirhenu sreo je proslavljenog košarkaša Dušana Kecmana. Došao je da podrži "orlove" u meču sa Englezima. 

Foto: Informer

 

 

14:43: Čekajući meč Poljaka i Holanđana i dalje pratimo dešavanja iz Gelzenkirhena. Smenjuju se poznate pesme, narod se veseli, a zaorilo se "veseli se srpski rode". 

14:29: Najmlađi navijači u Gelzenkirhenu izašli su na ulice obučeni u obeležja Srbije. 

Foto: Informer

 

 

14.25: Holanđani su, uz Francuze, favoriti za prolaz iz grupe D. Oni se nadaju da će pobedom otvoriti šampionat. 

 

 

14.17: Napadač i prva zvezda reprezentacije Poljske Robert Levandovski na klupi je i neće početi utakmicu grupe D u kojoj se Poljaci sastaju sa Holandijom u Hamburgu. 

 

 

14.07: Okupljen masa zapevala je vanvremenski hit "jutro je". Ni kiša ne može da pokvari raspoloženje Srbima..

14.02: Počela je kiša u Gelzenkirhenu, ali to ne sprečava lepo raspoložene srpske navijače da igraju Užičko kolo. Pogledajte raspevane i razigrane navijače "orlova".

13.54: Policija u Hamburgu sprečila je veću dramu, pošto je jedan čovek naoružan sekirom pokušao da uđe u fan zonu. Na vreme je sprečen, a pretresom je utvrđeno da je u rancu imao Molotovljev koktel. 

 

13.49: Žene iz kulturno-umetničkog društva "Izvor" pevale su "Tamo daleko" na trgu u Gelzenkirhenu. Pogledajte kako je to izgledalo. 

13.38: Bivši reprezentativac naše zemlje Duško Tošić bodriće večeras uživo orlove na stadionu u Gelzenkirhenu. On je objavio fotografiju iz aviona, na kojoj je sa ćerkom Nikom i putuju ka Nemačkoj. 

Foto: printscreen instagram

 

 

13.29: 💥💥💥Veliki broj policjajaca ordinira ulicama Gelzenkirhena. Njih oko 3.000 rasporešeno je po gradu i paze da ne dođe do incidenata. Navijačima je sugerisano da ako se našu u nevolji viču "Panama". Takoće policija znati da mora da im pomogne. 

13.20: Na istom trgu gde Slovenci pevaju, nalaze se i danski navijači. Deluje da su oni nešto mirniji, mada do utakmice ima još pet sati. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ekipa SN (@ekipa_sn)

 

13.15: Srbi slave po Gelzenkirhenu, a Slovenci su podigli Štutgart na noge. Oni će u drugom meču grupe C odmeriti snage s Danskom. Uz Srbiji, svi iz ovog para se nadaju da će zajedno sa Englezima u osminu finala. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ekipa SN (@ekipa_sn)

 

 

13.03: Utakmica Srbije i Engelske proglašena je utakmicom visokog rizika, navijači su se potrudili da opravdaju očekivanja. Izgleda da je već došlo do sukoba navijača Crvene zvezde i Borca iz Banjaluke sa jedne strane i engleskih navijača sa druge strane. Tom prilikom, Srbi su Englezima oteli zastavu. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Správce3 (@hooligans_cz)

 

 

12.53: Fudbalski savez Srbije psolao je obaveštenje svim navijačima koji planiraju na utakmicu Srbija - Engleska, da neće biti dozvoljeno unošenje nikakvih zastava, osim zvaničnih. Deluje da je reč o dvostrukim aršinima, pošto su na meču Italije i Albanije viđene zastave UČK.  

"Fudbalski savez Srbije obaveštava sve naše navijače da će na večerašnjoj utakmici između Srbije i Engleske u Gelzenkirhenu isključivo biti dozvoljeno unošenje zvaničnih zastava Republike Srbije i Fudbalskog saveza Srbije. Drugi baneri, zastave ili transperenti neće moći da se unesu na stadion. Sve ostale informacije za naše navijače možete pronaći na sajtu FS Srbije (fss.rs). Jedan tim - srcem svim! Za Srbiju!", poručili su iz Fudbalskog saveza Srbije.

 

12:48: Među navijačima u Gelzenkirhenu ima svih nacija. Tu su i Italijani, Englezi, Hrvati, a primećeni su i Albanci sa obeležjima svoje reprezentacije. Ipak, za sada je sve mirno i nema incidenata. 

Foto: Informer

 

 

12:44: Srpski navijači od ranog jutra su po ulicama Gelzenkirhena. Izveštač Informera Vladimir Tomković je na licu mesta, tako da ćete u svakom trenutku na našem blogu moći da vidite šta se dešava. Pogledajte ovog simpatičnog navijača sa interesantnom jaknom sa motivima reprezentacije Srbije.

Foto: Informer

 

 

12:35: Holandski navijači su fantastični. Preplavili su ulice Hamburga, sve deluje narandžasto. Pevaju, svale i vesele se. 

 

 

12:26: Program otvaraju Poljska i Holandija, koje će se od 15. časova sastati u Hamburgu. Reč je o meču grupe D. 

12:23: Dobro došli na Informerov blog posvećen 3. danu Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Ovde možete da pronađete sve informacije u vezi sa današnjim utakmicama, ali i ostalim dešavanjima na kontinentalnoj smotri. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)
Live TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)

Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta, Boško Vasiljević, analitičar i Andrijana Arnautović iz Srpske radikalne stranke gostovali su u specijalnom programu Informer TV. Govorili su o današnjem obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom kog je, između ostalog, pričao o eksploataciji litijuma u našoj zemlji.

24.06.2024

21:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija