• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

21.06.2024

16:04

Šansa za Srbiju!? Legendarni Danac upozorava: Dobri smo samo kao autsajderi!

EPAIMAGES

EURO 2024

Šansa za Srbiju!? Legendarni Danac upozorava: Dobri smo samo kao autsajderi!

Podeli vest

Tomas Gravesen zadovoljan nastupom protiv Engleske, ali dodaje da je to zbog uloge autsajedra.

Nakon dva kola na Evropskom prvenstvu, Srbija se nalazi u nezavidnoj poziciji. "Orlovi" su sa osvojenim bodom protiv Slovenije (1:1) sačuvali teoretske šanse za plasman u nokaut fazu takmičenja, ali je izvesno da se pred njima nalazi pakleno težak u poslednjoj rundi. Četi Dragana Stojkovića Piksija potrebna je pobeda protiv Danske kako bi obezbedili mesto u osmini finala. 

Dobar nastup protiv Engleske dao je veru navijačima. Otrežnjenje je stiglo ekspresno budući da je Srbija na meču protiv Slovenije odigrala ispod očekivanja zbog čega mnogi sumnjaju u pozitivan rezultat sa Dancima. Četa Kaspera Hjulmanda je juče u Frankfurtu remizirala sa Gordi Albionima zbog čega će protiv "orlova" imati ulogu favorita. 

Ipak, legendarni rerezentativac Danske - Tomas Gravesen, smatra kako uloga favorita nije dobra za crveno-bele. Vođen utakmicom protiv Engleske, nekadašnji fudbaler Real Madrida smatra da se Danci mnogo bolje snalaze kao autsajderi. 

- Stvorili smo veliki broj prilika, verovali smo u sebe, u svoje snage, a nekoliko puta smo šutirali ka golu i iz velike daljine. Postigli smo fantastičan gol preko Mortena Hjulmanda. Mislim da smo mogli da vidimo da reprezentacija Danske igra na pobedu. Reprezentacija je u meč sa Engleskom ušla puna samopouzdanja i sa entuzijazmom. Danska je mnogo bolja kao autsajder - rekao je Gravesen, a potom pohvalio izdanje izabranika Kaspera Hjulmanda. 

Foto: EPAIMAGES

 

- Prijatno sam iznenađen. To je ono što smo želeli od početka EP, i zato imam osećaj da je ova reprezentacija Danske ono što želim da vidim. 

Danci su velika očekivanja pred turnir imali od Rasmusa Hojlunda, ali se napadač Mačester junajteda u prva dva kola, žargonski rečeno, nije sastavio sa loptom. Talentovani golgeter zbog toga se nalazi na meti kritika, no, Gravensen smatra da je potrebno pružiti mu podršku nakon slabih nastupa protiv Engleske i Slovenije. 

- Moraćemo da stanemo uz njega i pokažemo da je naš vrhunski napadač. Moramo ga podržati. Nema alternative Rasmusu Hojlundu! 

Danska je trenutno na drugom mestu u grupi sa dva boda, koliko ima i Slovenija, dok je Engleska vodeća sa četiri boda, a Srbija je poslednja sa jednim bodom. Duel "orlova" i crveno-belih na programu je 25. juna od 21 čas u Minhenu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija