• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

21.06.2024

13:50

Osim opleo po Piksiju: Srbija je dezorijentisana... Prvi put vidim 3-5-2 sa dva beka koji igraju kontra nogom!

Starsportphoto

EURO 2024

Osim opleo po Piksiju: Srbija je dezorijentisana... Prvi put vidim 3-5-2 sa dva beka koji igraju kontra nogom!

Podeli vest

Mali Samardžić ti nije nikakva opcija, a igra u Udinezeu, bolja liga nego što su turska i saudijska, smatra Amar Osim.

Odigrala je Srbija slab meč protiv Slovenije u drugom kolu Evropskog prvenstva, ali je rezultatski neuspeh ispeglao gol Luke Jovića u 96. minutu za 1:1. "Orlovi" su sa osvojenim bodom ostali u trci za nokaut fazu kontinentalnog takmičenja, no, nakon lošeg nastupa protiv čete Matjaža Keka navijači, sa razlogom, sumnjaju u takav rasplet situacije. 

Kritike na račun Srbije stižu sa svih strana, posebno od navijača, a sada se u čitav problem umešala i struka. Naime, sin legendarnog Ivice Osima - Amar, analizirao je nastup "orlova" protiv Slovenije. Posebno kritički nastrojen bio je prema selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovom sistemu igre. 

- To mi je tek novost. Nikada u životu nisam video da neko u 3-5-2 formaciji igra sa dva beka s kontra nogama. Uz sve to imaš dva špica kojima je najveći kvalitet igra u šesnaestercu na lopte sa strane. Videli smo mnogo manjkavosti u igri Srbije. U organizaciji, u disciplini. Odavde je lako pričati, ali ima mnogo nelogičnosti. Puno je tu kvaliteta, talenta, želje, borili su se do kraja. Verovali su da mogu da se vrate i vratili su se. Bilo je tu i dezorganizacije - rekao je Amar Osim. 

Foto: Starsportphoto©

Ivica i Amar Osim

Sin legendarnog Ivice Osima dotakao se i uloge Lazara Samardžića čiji je ulazak na teren razmrdao "orlove" protiv Slovenije. Smatra Amar da vezista Udinezea mora da dobija više minuta od selektora Stojkovića. 

- Mali Samardžić ti nije nikakva opcija, a igra u Udinezeu. Mlađi je od ovih glavnih, igra u boljoj ligi nego što je turska ili saudijska. Na kraju je nešto i uradio. Ima levu nogu dobru kao Tadić, ali kao da neki moraju da igraju, jer su kao zvezde, a uopšte nisu kompatibilni. 

Za kraj, Amar Osim kritikovao je i zalaganje Sergeja Milinkovića-Savića koji je pri vodećem golu Slovenije prelako pustio Karničnika da mu pobegne u kontri. 

- U istoj akciji imaš Slovenca Karničnika koji igra za 50 hiljada evra godišnje, te iz Srbije Sergeja Milinkovića Savića iz Srbije za koga ne smem ni da pomislim koliko ima. I desi se to što se desi. Karničnik ode do kraja, Sergej pomisli “ko je ovaj, što bih ja njega čuvao - podvukao je Amar Osim. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija