• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

04.05.2024

08:01

Problem za Zvezdu! Srbi dobili poziv za NBA draft, termin je loš, a poznato ko će gledati Topića! (FOTO)

Starsportphoto©

Košarka

Problem za Zvezdu! Srbi dobili poziv za NBA draft, termin je loš, a poznato ko će gledati Topića! (FOTO)

Podeli vest

Mladi košarkaši Nikola Topić iz Crvene zvezde i Nikola Đurišić iz Mege, nalaze se među 78 igrača koji su dobili poziv za Čikago, gde će se od 12. do 19. maja, u vreme odigravanja finala ABA lige, održati "NBA Draft Combine".

Sinoć su Topić i Đurišić igrali jedan protiv drugog u prvoj utakmici polufinala ABA lige, a kako stoje stvari uskoro bi mogli zajedno u SAD!

Naime, Nikola Topić je na meču njegove Zvezde sa Megom postigao osam poena, imao je šest asistencija i uhvatio je četiri skoka za 19 minuta na parketu, dok se u sjajnom svetlu se pokazao Nikola Đurišić, koji je postigao čak 26 ponea, uz četiri skoka i pet asistencija.

Obojica su pozvana na "draft kombajn", trening na kome se rade mnoga merenja i timovi posmatraju mlade igrače kako bi procenili da li vredi potrošiti pik na njih! Sada je objavljeno ko će imati pravo da gleda Topića.

 

 

 

 

Na treninzima koji će biti održani u Čikagu timovi koji biraju od 1. do 15. pika ove godine, mladog igrača Zvezde gledaće Detroit, Vašington, Šarlot, Portland, San Antonio, Toronto, Memfis, Juta, Bruklin, Atlanta, Čikago, Hjuston, Sakramento i Golden Stejt koji još uvek čekaju da vide kog pika od prvih 14 će dobiti na lutriji, kao i Majami koji zna da ima pravo da bira 15.

Dakle, neće biti iznenađenje ako Topića budemo gledali u Šarlotu sa Vasom Micićem i Aleksejem Pokuševskim, u Atlanti sa Bogdanom Bogdanovićem ili u Majamiju sa Nikolom Jovićem.

 

 

 

 

Treba istaći da se i Đurišić dobro rangira, ali za njega je realnije da bude izabran krajem prve ili u drugoj rundi NBA Drafta.

Inače, problem za dva kluba, Crvenu zvezdu i Megu, moglo bi da bude to što se "Draft Combine" održava u periodu finala ABA lige, odnosno od 12. do 19. maja, a finaler regionalnog takmičenja počinje 13. maja.

Crvena zvezda je povela 1-0 u seriji i veliki je favorit da se plasira među najbolja dva kluba .

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija