• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

04.08.2024

13:00

(VIDEO) Makljaža fudbalera na Olimpijskim igrama! Argentinci nasrnuli na Francuze zbog rasizma!

profimedia

Olimpijske igre

(VIDEO) Makljaža fudbalera na Olimpijskim igrama! Argentinci nasrnuli na Francuze zbog rasizma!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Francuske savladala je selekciju Argentine rezultatom 1:0, i tako se plasirala u polufinale Olimpijskih igara u Parizu. Međutim, meč neće ostati upamćen po kvalitetnoj igri oba tima, već po opštoj tuči koja je izbila nakon što je sudija svirao kraj utakmice.

Izabranici Tjerija Anrija izborili su plasman među četiri najbolje selekcije zahvaljujući golu Žan Filipa Mateta, inače fudbaleru Kristal Palasa. Francuz je u petom minutu susreta glavom zatresao mrežu "gaučoša" posle centaršuta Majkla Olisea iz kornera, i ispostavilo se da je to bio jedini pogodak na meču.

Iako su obe selekcije u drugom delu duela pojačale intezitet, ništa se nije promenilo i mreže su mirovale sve dok glavni arbitar nije svirao kraj ovog susreta, a onda.. Odmah po okončanju utakmice došlo je do fizičkog obračuna igrača. 

Čitava selekcija Argentine nasrnula je na Francuze koji su slavili pobedu na centru terena, a onda su u tuču ušli i ostali koji su prišli da ih razdvoje. Sve je trajalo dva do tri minuta, a onda su ih organizatori preko razglasa ljubazno zamolili da prestanu i napuste teren. Pogledajte i sami kako je izgledala čitava situacija u video snimku ispod. 

 

 

Do prepirke je došlo i u tunelu koji vodi prema svlačionicama, ali je problem ubrzo rešen. Incidentu su prethodili zvižduci publike dok su igrači Argentine izlazili na teren, a pretpostavlja se da je to sve zbog rasističkih ispada nekih igrača još nakon osvajanja Kupa Amerike.

Foto: profimedia

Detalj sa meča Argentina - Francuska

Za finale će boriti selekcije Maroka i Španije (18.00), odnosno Egipta i Francuske (21.00), a oba meča su na programu u ponedeljak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)
Live TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)

Hrvatske snage proterale su, te 1995. godine, više od 250.000 Srba, a ubili oko 2.000. Zloglasna zločinačka operacija "Oluja" počela je u ranu zoru četvrtog avgusta. Bojana Vučić iz Zavičajnog kluba Kordunaša, profesorka Gordana Martinović Vujanović i dete "Oluje" Nemanja Mandić govorili su o paklu koji su proživljavali dok su, zajedno sa svojim porodicama, bežali u Srbiju pod naletom hrvatskih krvnika.

03.08.2024

17:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija