• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

10.08.2024

14:47

(UŽIVO) Olimpijske igre - 15. dan! Košarkaši osvojili bronzanu medalju, čekamo Cabolova

Reuters

Olimpijske igre

(UŽIVO) Olimpijske igre - 15. dan! Košarkaši osvojili bronzanu medalju, čekamo Cabolova

Podeli vest

Pratite u blogu uživo na našem portalu Informer.rs dešavanja tokom 15. dana takmičenja na Olimpijskim igrama.

Obavezno budite uz nas, ovo je raspored nadmetanja naših sportista, koji se danas takmiče na Olimpijskim igrama.

 

DANAS NA OI

 

Petak 10. avgust

10.30 -  Milica Novaković - Kajak K1 500

11.00 -  Košarkaška reprezentacija Srbije igra protiv Nemačke za bronzanu medalju.

11.30 - Hetik Cabolov - rvanje, repasaž za bronzanu medalju do 74 kilograma

 

UŽIVO:

15.10 - U konkurenciji dama se za zlato bore Kina i Japan u stonom tenisu, dok se od 15.35 sastaju vaterpolo selekcije Australije i Japana.

15.00 - Veliko interesovanje vlada za finalni rukometni meč u konkurenciji dama. Francuskinje žele da slave pred domaćom publikom protiv moćne Norveške.

14.46 - Odbojkaška reprezentacija Francuske odbranila je zlato osvojeno u Tokiju. "Trikolori" su u finalu slavili protiv Poljske našeg Nikole Grbića 3:0. 

12.44 - Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Naši momci su savladali Nemačku sa 93:83.

11:40 -  Posle odigranog prvog poluvremena Srbija vodi protiv Nemačke rezultatom 46:38.

Foto: AP/Photo

 

 

11.03 - Srpski rvač Hetik Cabolov boriće se za bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Hetik Cabolov je trebalo da se bori protiv  Džendrija Kabaljera Garsona, ali je Kubanac predao taj meč i predstavnik Srbije rođen u Rusiji prošao je bez borbe.

Foto: Starsportphoto

 

 

On će se za bronzanu medalju kroz repasaž boriti sa Amerikancem Kajlom Daglasom Dejkom.

11.00 - Počeo je meč košarkaških reprezentacija Srbije i Nemačke za bronzanu medalju.

10.43 Srpska reprezentativka u kajaku Milica Novaković ostala je bez A finala u trci na 500 metara. Ona je trku završila na trećem mestu, a u finale prolaze dve najbolje plasirane kajakašice.

Foto: EPA

 

 

10.20  - Etiopljanin Tamirat Tola postao je olimpijski šampion u maratonu. On je trku ulicama Pariza završio u vremenu novog olimpijskog rekorda, 2.06:26 sati.

 

 

10.00 -  Selektor košarkaške rerpeznetacije Srbije, Svetislav Pešić juče je izjavio da su on i njegovi pulenoi svesni protiv koga igraju  i da je plan igre najbitniji.

Foto: OKS

 

 

- Znamo sa kim igramo, vrlo ih poštujemo. Izvanredna ekipa, timski orijentisana košarka. Borben! Istovremeno, oni su pokazali, ne samo na ovom turniru, već poslednje dve-tri godine, da su izrasli u izvanrednu ekipu, sa izvanrednim pojedincima. Naravno, nije bilo puno vremena za bilo kakve detalje, ali mi ih dobro znamo. Moramo, pre svega, da mislimo na naš plan igre. To je ono što, u ovom trenutku, mene lično i moj trenerski staf najviše okupira. Da možemo da pronađemo prave odluke, da pomognemo našim igračima da odigraju istu utakmicu kao što su do sada igrali - rekao je popularni Kari.

09. 29 - Bokserka iz Alžira Iman Kelif (25), koja ima DSD poremećaj zbog čega ima višak testosterona u krvi, imala je moćnu poruku nakon osvajanja zlata na Olimpijskim igrama u konkurenciji do 66 kilograma.

-  Žena sam kao i svaka druga žena. Rođena sam kao žena, živela sam kao žena, takmičila sam se kao žena i nema sumnje u to. Naravno, postoje neprijatelji uspeha. To mom uspehu daje poseban ukus zbog ovih napada - rekla je Kelif posle pobede.

09.15 - Metju Lajg Kalio iz Kanade, Žoan Roso iz Francuske i Džoni Batista iz Portorika će biti arbitri  na meču Srbije i Nemačke.

09.10 - Dobrodošli na naš blog posvećen 15. danu Olimpijskih igara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Potpredsednik Vlade RS Vulin: Opozicija želi scenario Majdana u Srbiji
Politika

Potpredsednik Vlade RS Vulin: Opozicija želi scenario Majdana u Srbiji

"Moskva nas je upozorila na pripremu državnog udara. Nema razloga za strah, mi imamo čvrstu i snažnu državu i predsednik Vučić nije Janukovič, on nema nameru da beži i prepusti siledžijama vlast, ali imamo razloga da budemo oprezni i vrlo ozbiljni", izjavio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin u jutarnjem programu televizije Prava upitan da prokomentariše informaciju da su nas ruske službe obavestile da se pripremaju masovni neredi u pokušaju državnog prevrata i likvidacija predsednika i najvišeg rukovodstva.

10.08.2024

14:16

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23