• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. Gligorijević

01.11.2019

15:10

NAJBOLJI SMO NA SVETU! Gradonačelnik Užica primio i nagradio kik-boks šampiona Nikolu Filipovića (FOTO)

Ostali sportovi

NAJBOLJI SMO NA SVETU! Gradonačelnik Užica primio i nagradio kik-boks šampiona Nikolu Filipovića (FOTO)

Podeli vest

U kabinetu gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića upriličen je prijem za svetskog prvaka u super teškoj kategoriji lou kik boks Nikolu Filipovića iz Užica

On je bio deo srpske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u kik boksu održanom u oktobru ove godine, gde je naša reprezentacija po broju osvojenih medalja osvojila drugo mesto. Srpski kik bokseri osvojili su 8 zlatnih, 4 srebrne i 3 bronzane medalje.

- Prelepo je što imam podršku grada i Užičana, naročito dece. Mnogi me zaustavljaju i hoće da se slikaju sa mnom, a to je jako lep osećaj. Kažu mi da moj uspeh utiče na njihovo bavljenje sprotom, što i jeste moj krajnji cilj, da podstaknem mlade da se bave bilo kojim sportom - kaže Nikola, koji je titulu svetskog prvaka poneo sa nepunih 24 godine.

Foto: Z. G.

On kaže da u kategoriji u kojoj je pobedio bilo je 14 takmičara iz 14 zemalja i da je konkurencija bila izuzetno jaka.

- Ovo Svetsko prvenstvo je do sada najjače organizovano prvenstvo. Selektori i stručni štab su prognozirali samo dve zlatne medalje, ali mi smo briljirali. Uspeh je u tome što je u reprezentaciji bila dobra atmosfera, kao i naporni tereninzi. Naša reprezentacija je iza Rusije, ali samo zato što su oni došli sa mnogo većim brojem takmičara. U međusobnim duelima mi imamo pozitivan skor u odnosu na njih i procentualno smo mi prvi. Jednog dana će ljudi shvatiti da smo mi velesila u ovom sportu - rekao je Nikola i dodao da se sada sprema za profesionalni meč koji će se održati 14. decembra u Nišu.

Foto: Z. G.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković čestitao je Nikoli i uručio mu sat, knjigu i 50.000 dinara.

- Užički sportisti ostvaruju sjajne rezultate. Nikola je jedan od najistaknutijih užičkih sportista. On je nacionalni prvak više puta, balkanski prvak, evropski prvak i sada svetski prvak. On je dokaz da predanim radom, istrajnošću i ljubavlju prema onom čime se bavi, može da se trijumfuje. On je ponos Užica - rekao je Petković i obećao da će se naredne godine udvostručiti izdvajanje novca za sport iz gradskog budžeta za užičke klubove i sportiste.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija