• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

09.06.2022

21:01

LEGENDA CRNO-BELIH ZA INFORMER.RS: Baš me zanima ko će kazniti Partizan? KLS je bezvredno takmičenje, ABA liga će se ugasiti!

Partizan

LEGENDA CRNO-BELIH ZA INFORMER.RS: Baš me zanima ko će kazniti Partizan? KLS je bezvredno takmičenje, ABA liga će se ugasiti!

Podeli vest

Goran Grbović, nekadašnji košarkaš Partizana, a sada direktor Arene, kaže da razume zašto je Partizan odustao od učešća u završnici Košarkaške lige Srbije i da su glavni krivci pre svega čelni ljudi ABA lige

Partizan se neće takmičiti u ovogodišnjem izdanju plej-ofa Košarkaške lige Srbije i tako  praktično poslao FMP u finale. Crno-beli su u polufinalu plej-ofa trebalo da se sastanu sa FMP u petak od 18 časova, ali su u četvrtak zvanično objavili da se neće takmičiti.

Goran Grbović, bivši as Partizana, za informer.rs kaže da razume odluku crno-belih.

Foto: printscreen tvin

Goran Grbović razume odluku Partizana

 

- U saopštenju kluba vrlo jasno stoji. Osnovni razlog istupanja je bezbednost igrača i posetilaca. Ja sam protiv toga da se mečevi ne završavaju na spoortskom terenu, ali mislim da derbi ne bi bio bezbedan. Odluka je  takva kakva jeste, i to jer za mene u redu - počinje Grbović priču za naš portal.

Naš sagovornik ne veruje da će neko iz KLS-a potpisati kaznu Partizanu.

- Po pravilniku Partizan bi trebao da ode dva ranga niže. Baš me interesuje kako će to da izgleda i ko će biti taj ko će potpisati da će Partizan igrati u nižem rangu. A, što se tiče Partizana, to njima savršeno odgovara da razvijaju svoje juniore - skeptičan je Grbović.

Proslavljeni košarkaš ističe da Košarkaška liga Srbije ne daje adekvatne rezultate.

- Ja već odavno mislim da je KLS bezvredno takmičenje. Ako ima 12 ekipa po 15, 16, igrača, a ne možete da nađete jednog jedinog igrača za ABA ligu od tih 180,  da igra ni u najgorem timu lige, to nešto ne valja - pravo u metu gađa Goran Grbović.

Foto: F4Belgrade

Fajnal For Evrolige u Beogradskoj Štark Areni

Sistem takmičenja nije odgovarajući kaže direktor Štark Arene.

- Sistem KLS-a je inertan i polako se usporava, i mi svake godine odemo dva stepenika niže, a plaćamo kao i svake godine, umesto da razvijamo igrače koji će igrati ABA ligu ili neko dalje takmičenje.

Neophodno je prekomponovati ligu i napraviti kvalitetnije takmičenje, ističe Grbović.

Neophodan je potpuno novi format pod okriljem KSS, i mislim da Savez treba da oduzme pravo na upravljane KLS-u. I da pokuš da napravi neko kvalitetnije takmičenje kad se već toliko para daje iz budžeta, ovako je bespredmetno - kaže Grbović.

Foto: Starsportphoto©

Goran Grbović

Moguće je da Partizan dobije vajld-kard za Evroligu.

- Na nedavno završenom F4 u Beogradu, razmatrana je opcija da Zvezda ili Partizan dobiju specijalnu pozivnicu Evrolige, u zavisnosti ko će osvojiti ABA ligu. Sada kada je Crvena zvezda osvajanjem regionalnog takmičenja ušla automatski u elitu, i Partizan može da razmišlja o tome- jasan je Goran Grbović.

Grbović iznosi jednu zanimljivu tezu te predviđa najskorije gašenje ABA lige.

- Nije se predvidelo ni u jednom trenutku da će se ABA raspasti, jer će Crvena zvezda i Partizan igrati zajedno u Evroligi. Kakav će onda smisao imati ABA liga. Imate primer u Grčkoj gde Olimpijakos zbog neigranja protiv Panatinaikosa u finalu njihovog plej-ofa igra drugu ligu, ali bez obzira na to igra Evroligu - predviđa i Grbović raspad regionalnog takmičenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 1 godinu

NEKO KO BOJKOTUJE DRŽAVNU LIGU NE MOŽE DA OČEKUJE NI DRŽAVNE PARE. ŠTA ĆE MO SA TIM??? KAKO ĆE PARTIZAN DA FUNKCIONIŠE???

RRUSS

pre 1 godinu

Bahaćenje? Opet štekovi? Rasformirati ? Da se zna ko je ko!

Miki

pre 1 godinu

Ostvario se san Covica, finale srpske lige igraju dva njegova kluba i to pred mnogobrojnim navijacima FMP, brojno stanje publike jedino remeti prerana smrt predednikove bake u 98 godini.Baka je bila vatreni navijac njoj nadrazeg kluba i njenog unuka malog Covketa koji je kao senior pomagao petacima u borbi za ucesce njihove ekipe na prvenstvu osnovnih skola Rakovice.Bravo za ligu Srbije sad titulu ne moraju otimati ostaje u porodici uz svesrdnu pomoc Miska za koga se prica da je oboleo od Majmunskih boginja.Bravo.

Boki

pre 1 godinu

Iako se slažem za bezbednost na sportskim dešavanjima smatram da je kukavički potez kluba da istupi iz takmičenje. Oba kluba su kažnjena i ako bude finale mogu bez publike da igraju, prosto treba neko to da se seti...

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija