• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.12.2020

14:21

HRVAT OTVORENO O NOVAKU! Evo šta je uradio Federeru i Nadalu kada se pojavio!

Tenis

HRVAT OTVORENO O NOVAKU! Evo šta je uradio Federeru i Nadalu kada se pojavio!

Podeli vest

Bili su samo Rodžer Fedrer i Rafael Nadal dok se nije pojavio Srbin Novak Đokovića

Trener Rodžera Federera Ivan Ljubičić kaže da je prvi teniser sveta pronašao način da pobedi najveće rivale posle nekoliko teških godina.

- Njih zameniti biće veoma teško, ali mislim da tenis nije u opasnosti kada se oni povuku. To se, takođe, mislilo posle faze Borga i Mekinroa ili Samprasa i Agasija. Možda u kratkom periodu oni koji pobede neće dobiti toliko pažnje, ali postoji nešto što me teši. To je da će Rodžer i Rafa biti povezani sa teniskom i kada napuste teren. Bilo je dosta ’brojeva 1’ koji su nestali sa mape nakon odlaska u penziju, poput Samprasa. Ali, Rodžer i Rafa su izgradili nasleđe koje je jedinstveno i promenili su istoriju sporta -  rekao je Ljubičić i dodao:

Foto: tanjug/ap photo

 

- Mediji im daju na važnosti zbog sve što su radili od 2005. godine. Doprineo je i Đoković svemu tome, pronašao je način da ih pobedi. Ostali igrači su upoznali trojicu toliko jakih protivnika, gotovo ih nemoguće sve pobediti na istom turniru. Nalbandijan je to učinio samo jednom, to je jasan dokaz. Vavrinka, na primer, je imao sve da uspe u tome, ali je imao ogromnih problema sa Federerom.

Foto: Reuters

Rodžer Federer i Rafael Nadal

Hrvat kaže da je Federe priprema za narednu sezonu posle povrede i operacije.

- Neverovatno je videti da nema nikakav problem da se vrati na vrhunski nivou, čak i kada nedeljama nije trenirao. Ta lakoća je neverovatna. Spolja se čini da je to prirodni dar, ali sve je to u stvari rezultat intenzivnog rada i hiljada sati ponavljanja... Pokušavamo da se pripremimo za narednu sezonu. Od sredine decembra treniraćemo u Dubaiju. Prioritet je Vimbldon.

Hrvat je prokomentarisao i osnivanje PTPA, nove asicijacije tenisera koju predvode Novak Đoković i Vasek Pospisil.

- Razumem dobru nameru da novac mora da se raspodeli pravednije i znam da se slabiji teniseri osećaju zapostavljeno. Ali, kod svakog udruženja pojaviće se isti problemi jer ćete o novčanim nagrada uvek morati da razgovarate sa predstavnicima turnira i ATP-a. Jasno je da to nije savršena organizacija, komunikacija sa teniserima bi trebalo da se poboljša  - ključio je Ljubičić.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 3 godine

Dali bi Federer i Nadal bili u tenisu gde su sadada su oni imali tako malo podrske publike i imali negativne medije na njivov vrat kao Novak Djokovic? SUMNJAM. Raspali bi se bi se kao kula od karata. Niko i nokada nece postici ono sto je Novak postigao pod tako teskim uslovima i velikom nepravdom koju su mu cesto nanosili. BravoNole!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17