• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.11.2021

15:50

BAHATI TAKSISTA IZ BEOGRADA "ODRAO" STRANCA Ovo je paprena cena koju mu je naplatio od aerodroma do centra grada

Pixabay

Beograd

BAHATI TAKSISTA IZ BEOGRADA "ODRAO" STRANCA Ovo je paprena cena koju mu je naplatio od aerodroma do centra grada

Podeli vest

Svi koji su došli u Beograd bar jednom su čuli upozorenje da se čuvaju bahatih taksista, a poslednji primer dokazuje da je to zaista preko potrebno.

Naime, kako se navodi u objavi koja kruži društvenim mrežama, jedan beogradski takstista odlučio je da osmisli svoju tarifu i da gostu iz Indije vožnju od aerodroma do centra grada naplati, ni manje ni više, nego 300 evra!

Ova vožnja inače košta najviše 2.000 dinara.

Ovo nije bio prvi slučaj da taksisti, najčešće divlji, čekaju strance na aerodromu i onda, koristeći to što oni koji su tek došli u prestonicu Srbije još ne znaju ništa o cenama, papreno naplate vožnju.

Nedavno je tako jedan od turista podelio svoje iskustvo iz Beograda na društvenim mrežama.

- Taksista je stajao je u zoni za dolaske. Hodao sam s njim do parkinga i ušao u belu 'škodu' i zamolio ga da me odveze do Novog Beograda. Na destinaciji mi je uzeo 17.000 dinara. Pošto je ovo moj prvi dolazak u Srbiju, nisam shvatio odmah koliko sam mu zapravo novca dao - napisao je tada ovaj stranac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
TATON

pre 2 godine

STRANCI KOJI DOLAZE IZ 19 ZEMALAJ KOJE SU IZVRSILE GENOCID NA SRBIMA 1999 TREBA DA SU SRECNI STO IM UZIMAJU U SBRIJI SAMO PARE...ZA SAD

Hiperrealista

pre 2 godine

Šta ste vi gospodo novinari uradili da se sve ovo spreči? Zašto ne insistirate kod nadležnih organa da se to zlo koje je okupiralo aerodrom Nikola Tesla ne skloni odatle? Godinama nam blate Srbiju i niko ništa ne preduzima. Vi ste ti koji o tome treba da pišete i ukažite na probleme koje imamo a ne stidljivo da informišete o tome, kada se tako nešto prijavi. Da li znate da samo jedan od 1000 prijavi nepravilnost i krađu

Solo

pre 2 godine

Po starom obicaju ako neko dodje u Beograd i nije informisan u vezi mnogo veceg naplacivanja po deonici kod raznih taksista (cast izuzecima) nego obicno i agencije na kojoj su ti Taksisti registrovani a ni zakon nsta nerade po pitanju toga vec 30-40 godina..Zato smo tu gde i jesmo smo i to se vrlo lose odrazava na nas turisticki i bizniski deo ljudi koji dolaze u Beograd i Srbiju.Nemoguce je da to nemoze da se sredi boljom i selektivnom organizacijom i rigoroznijim propisima ali sve to ostaje na recima kao sto smo videli kad su se Taksisti pobunili i jednostavno zaustavili saobracaj u Gradu i nasa vajna ministarka Zorana je poklekla pred ucenama izmedju Starih Taksista i njihovih sistema kradje i sa novijim Taksistima preko app aplikacije kao sto je CAR GO gde su buntovnici Starih Taksista i njihovih sistema dobili cak i popust i na tu delatnost dok su App taksisti neopravdano zaobidjeni..App taksisti dolaze i bice ih jos vise jer Stari Sistem Taksista koji sede po kafanama ceo dan i cekaju stranku da je oderu polako dolazi kraj i nazalost njihovom neobrazovanom nacinu rada ugrozavaju cak i svoje ljude koji hoce da rade fer i posteno.....

Vesti

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije
Politika

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije

Politika u dobroj meri oblikuje nacionalni interes i usmerava snage i kapaciteta ka njegovom ostvarenju. Istovremeno nacionalni interes mora biti nad politička kategorija, a naročito mora biti izvan dnevne politike. Dnevna politika je suština političkog delovanja i na njoj se pravi razlika između političara i državnika. Državnik je po prilici odličan političar, ali političar ne mora biti ujedno i državnik. Razlika se pravi na teškim, složenim i dugoročnim odlukama koje ne moraju uvek biti jednostavne ali su u korist nacionalnih interesa.

16.07.2024

21:45

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set